Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ebadó, kutyatartás megadóztatása fórum

Ebadó, kutyatartás megadóztatása (beszélgetés)

12. spann
nov. 13. 11:57

Nekem már régóta nagyon furcsa, hogy most nincs ebadó.

Gyerekkoromban nekünk kellett összespórolni a pénzt az ebadóra, ha már annyira szeretnénk kutyát. Nem volt az nagy összeg egyébként.

Most is be kellene vezetni, valamit javítana az utcák tisztításán pl. Nem hiszem, hogy emiatt a gazdik kidobnák a kutyáikat.

11. michelle.r (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
nov. 13. 10:37
Így. De talán az lenne a megoldás, ha adót kellene fizetni - az alól elvileg nem bújhat ki senki- és abból ingyenes ivartalanításokat szervezni. Akkor a gazdi is úgy érzi, kap valamit a pénzéért. A kötelező ivartalanítást elsumákolják.
10. fokhagyma (válaszként erre: 6. - Tien)
nov. 12. 23:44
Igen, az volt, most már emlékszem.
9. fokhagyma (válaszként erre: 8. - ,zumba)
nov. 12. 23:44
Igen, én is erre emlékszem, és arra, hogy szegény kutyákat alig lehetett elvonszoolni az oltás helyszínére. Nem voltak hozzászokva, hogy pórázon vezessék őket. Kerítés mögött általában nagy udvarban rohangálhattak, és megugathatták az idegeneket. Őrízték a házat, ez volt a dolguk. Én sem emlékszem arra, hogy bármelyik is az utcán kóborolt volna.
8. ,zumba (válaszként erre: 4. - Fokhagyma)
nov. 12. 13:44
Igen. Olyankor hangos volt az utca a kutyák ugatásától, ahogy vezették őket. Valahogy akkoriban nem voltak kóborló kutyák -legalábbis a mi községünkben.
7. tien (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
nov. 12. 13:33

Pedig sok menhely il.állatvédő alapítvány ingyenes ivartalanítási akciókat indít.

De,neeeem.Minek az.Könnyebb zsákba cuccolni a kicsiket és kivinni a határba.

Nem tudom mikor fog ez változni...

6. tien (válaszként erre: 4. - Fokhagyma)
nov. 12. 13:29
Veszettség elleni oltás.
5. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Ismétlő)
nov. 12. 12:32
Nálunk úgy volt, hogy egy kutya után nem kellett fizetni, a második...sokadik után már igen. Én inkább ivartalanításra kötelezném a gazdikat, pláne macskák esetében. De lehet, hogy sok kidobásra ítélt kiskutya sem születne meg.
4. fokhagyma (válaszként erre: 3. - ,zumba)
nov. 12. 11:11
Valóban létezett. Nem volt túl nagy összeg, de fizetni kellett. Nem tudom, milyen oltás volt, de az is kötelező volt. Egy helyen oltott a faluban az orvos, oda kellett vinni a kutyákat.
3. ,zumba (válaszként erre: 2. - Amaunet)
nov. 12. 09:22
Igen, létezett, a szüleim is fizették a Morzsi kutya után. Én is egyet értek a bevezetésével.
2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Ismétlő)
nov. 11. 18:55

A szaporítókat mindenképpen.

Éves szinten a 6 vagy 20 ezer forint nem sok.

A kóbor kutyák sajnos mindig jelen lesznek, míg felelőtlen emberek léteznek és megérik nekik a szaporítás.

Vidéken sajnos kevés az állatorvos, összevont jegyzőségek, akik ellenőrizhetnék a kutyatartást.

Ha az önkormányzat el akar eljárni a kóbor kutyák ügyében, ahhoz forrás kell.

Gyermekkoromban úgy emlékszem ez az adó országosan létezett. Az állatok védelmében most is alkalmaznám országosan.

nov. 11. 18:22

Mi a véleményetek? Vissza lehet ezzel szorítani a sok kóbor kutyákat?

[link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook