Ebadó, kutyatartás megadóztatása (beszélgetés)
8. ,zumba (válaszként erre: 4. - Fokhagyma)
ma 13:44
Igen. Olyankor hangos volt az utca a kutyák ugatásától, ahogy vezették őket. Valahogy akkoriban nem voltak kóborló kutyák -legalábbis a mi községünkben.
7. tien (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
ma 13:33
Pedig sok menhely il.állatvédő alapítvány ingyenes ivartalanítási akciókat indít.
De,neeeem.Minek az.Könnyebb zsákba cuccolni a kicsiket és kivinni a határba.
Nem tudom mikor fog ez változni...
6. tien (válaszként erre: 4. - Fokhagyma)
ma 13:29
Veszettség elleni oltás.
5. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Ismétlő)
ma 12:32
Nálunk úgy volt, hogy egy kutya után nem kellett fizetni, a második...sokadik után már igen. Én inkább ivartalanításra kötelezném a gazdikat, pláne macskák esetében. De lehet, hogy sok kidobásra ítélt kiskutya sem születne meg.
4. fokhagyma (válaszként erre: 3. - ,zumba)
ma 11:11
Valóban létezett. Nem volt túl nagy összeg, de fizetni kellett. Nem tudom, milyen oltás volt, de az is kötelező volt. Egy helyen oltott a faluban az orvos, oda kellett vinni a kutyákat.
3. ,zumba (válaszként erre: 2. - Amaunet)
ma 09:22
Igen, létezett, a szüleim is fizették a Morzsi kutya után. Én is egyet értek a bevezetésével.
2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Ismétlő)
tegnap 18:55
A szaporítókat mindenképpen.
Éves szinten a 6 vagy 20 ezer forint nem sok.
A kóbor kutyák sajnos mindig jelen lesznek, míg felelőtlen emberek léteznek és megérik nekik a szaporítás.
Vidéken sajnos kevés az állatorvos, összevont jegyzőségek, akik ellenőrizhetnék a kutyatartást.
Ha az önkormányzat el akar eljárni a kóbor kutyák ügyében, ahhoz forrás kell.
Gyermekkoromban úgy emlékszem ez az adó országosan létezett. Az állatok védelmében most is alkalmaznám országosan.