Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nálunk alapból a suliban voltak a füzetek, hogy el ne vesszenek. Akinek be kellett valamit íratni, az elkérte és utánna visszavitte.
A sulik valtozatos gyakorlatot követnek, de az órákat ténylegesen teljesíteni kell igy vagy úgy. És a covid előtt ez nem is volt nehéz.
Most is könnyen találni lehetőséget?
Nálunk úgy volt, hogy 12-ben minden év végi bizihez (visszamenőlegesen) beírták, hogy abban a tanévben hány órát teljesített.
A 12. év végi eredmény alatt pedig szerepel egy pecsét, hogy teljesítette az erettségire bocsajtás feltételét, sz 50 óra közösségi munkát.
Esetleg itt lehet róla valami?
Sajnos én pont idén hallottam olyat, hogy az érettségi elnök nekiállt egy osztályban ezeket a naplókat bekérni, s egyesével átbogarászni..., valakinél kiakadt,hogy nincs meg az 50óra..., elfelejtett ugyanis lapozni:)
A koordináló tanár új, azt sem mindig tudja, amit mi tudunk..., elég nagy a káosz, de köszi az ötleteket.
Én nem hinném, de pontosan megmondani a koordináló tanár tudja. Hiszen nem csalt, csak nem időrendben írták be. A fogadó szervezet lepecsételte, igazolja hogy letöltötte.
Én úgy emlékszem hogy évente felviszik a letöltött órákat valamilyen nyilvántartó rendszerbe, és ezt a saját suliban csinálják legkésőbb akkor ki kell derüljön.
Amúgy nem hiszem hogy valaki végigbogarássza majd ezeket a naplókat. Legfeljebb szúrópróbaszerűen. Szerintem csak meg kell őrizni az érettségiig mert hátha kérik. Vagy a vizsgabizottság figyelme erre is kiterjed?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy a közösségi szolgálati napló vezetését mennyire naprakészen kérik?
Lehet belőle gond szerintetek, ha egy pár nappal előbb elvégzett munkát megelőz egy későbbi bejegyzés, tehát nem minden végzett munka időrendben kerül be? (Nem volt nála a könyv, s másik nap máshol segített, azt meg beírták neki azonnal.)
Előre is köszi a segítséget!
A (még épp nem) taperolós nyomulás élesben sajnos inkább a döbbenet lefagyást hozza elő egy fiatal felnőtt lányból is, mint a visszavágast, vagy akár sikítozast. Főként egy szemérmesebb példányból :-(
A paprikasprayt én túlzásnak érzem. És ha két mozdulattal ellene fordítják?! Ebbe belegondolni is fájdalmas és elborzasztó. Azért szerencsere nem Kolumbiában élünk még.
A 95-ös buszon sokat utazom, aminek megállója van a hírhedt Hős utcánál. Összesen két kisebb balhéra emlékszem, az is az első ajtós felszállas előtt volt jópár éve.
Szerintem őket nem fogja zavarni sem az erős katolikus vonal a Margitban (sem az hogy annyira nem erős) és a csak fiúk sem a Piár-ban. Nagyon köszönöm a segítséget!
Mi Zuglóban a Mexikóin szállunk fel, az az igazság hogy én 1x elmentem a BMRG-be beíratkozni 5-el, hogy lássam a "lépcsőt a körszálló mögött" meg egyáltalán és pont ez a helyzet amit mondtál felszálláskor kb le sem fog tudni ülni, a Zugló Vasútállomásnál picit ürül, de igazán inkább a Keletinél, onnantól viszont helye is van tutira. De ott a Keleti-Blaha környékén száll le-fel mindenféle ember. Ilyeneket mondtunk, hogy nem elektronikus bérlet lesz hanem papír alapú és ne vegye elő a telefont a buszon, egyrészt sem a megállókra, sem az utazóközönségre nem figyel, nem áldozatszerepben a padlót bámuljuk, körbenézünk, ha lerántják a táskát, vigyék, nem állunk neki huzakodni, beporosodott karatetudást érvényesíteni. Ha taperolják, mennek utána, sikít, kiabál, segítséget kér. Idegennel nem állunk szóba. Férjem paprika vagy borsspray-n gondolkozik, sztem mire azt előveszi az rengeteg idő sajnos.
A Piár minden szempontból jobb és talán könnyebben elérhető nekik, kivéve, ha gond, hogy csak fiúk vannak. A Margitban nagyon sok osztály van és nagyon sok tanár, ki lehet fogni így mindenfélét. Sztem semmi extra, én nem utaznék érte egy órát, sőt semennyit. De nincs vele semmi gond, szóval ha azt akarják, miért is ne. Semleges. Eléggé vonalasan katolikus hely.
Az 5-ösnél éles váltás van a pesti belső és a budai oldal között, a budai oldalon nagyon kultúr busz, csak elképesztő hosszú járat :) de a Baar-Madas felé eső rész az elég jó. A zuglói-rákospalotai vége az megint nem vészes sztem, de arra nem fogtok menni úgysem :)
Az biztos, hogy az ikreknek nagy törés lesz a különválás. Reméljük, mindketten a helyükre kerülnek így és szeretni fogják az új hulikat :)
Nagyon köszi! Szerintem is jó ötlet a Piarista.
Patrona akkor kiesett. Trefort, Api, Eötvös úgy érzékeltem nem nagyon lesz beírva és szerintem a Fazekas sem.
Margitról mit tudtok?
Én Csepelről középiskolába a Vas utcába jártam (HÉV és 4/6) most 2 hétig nem volt autóm és munkából volt hogy 4/6-al mentem akupunktúrára, nem sokat változott. Akkor is tömött és mindenféle ember volt. Nem kitörő örömmel de engedném a gyereket. Az 1-el jöttem dolgozni 2 hétig, hát nem én vagyok a zaklatók célközönsége és nem is volt tele a villamos, de nem tapsolnék ha lányomnak kellene vele járni reggelenként. De azért szerintem ha ezen múlna hogy István vagy Margit a barátnőmék helyében, hát István....De szerintem ha a Piaristát megnézik közelebbről inkább a felé fognak "húzni".
A lányommal most kezdjük a BKV-s közlekedést a Baár- Madasba, végig 5-ös busz, párszor elmegyünk vele BKV-val és megtanítjuk a google maps használatára, hogy ne legyen gond. Azon is találkoztam már fura fazonokkal btw, az 5-ön. Igazából most én attól tartok jobban, hogy immáron nem ők lesznek a "cuki ikrek" egy suli, egy osztály, egy edzés, nagyrészt közös barátok, hanem teljesen külön"válnak" és ezt hogy fogják viselni. Nyilván a nagy kamasz önállósági törekvésekben azt hangoztatják hogy könnyen, de ők is tartanak azért az egésztől....főleg a csendesebbik...aki vasárnap indul Soltvadkertre ottalvósba.
hát, így van
a fiamtól is egyszer el akarták venni a telóját a 3-ason, 3 fiatalember körbeállta, csak pont jöttek az ellenőrök és sürgősebb volt leszállniuk
pedig semmi különös, apja levetett samsungja vot nála
innentől kezdve nem veszi elő soha utazás közben a telőóját, ami azért paradoxon, mert sok diáknál ű(eredetileg nála is) azért van elvileg, ha vmi útközben történik...
a lányom már el se viszi magával, ha suliba megy, mert útközben ő sem veszi elő, a suliban könnyen belefuthat vamilyen házirend-sértésbe... ezért a teló itthon van, hogy filmet nézzen és zenét hallgasson rajta. :-)
Api és Trefort nem merült fel? Hatosztályosban kifejezetten matek tagozat (vagy bármilyen tagozat) elég ritka. De gondolom a kalkulátort megnézve ki lehet válogatni mi elérhető közlekedésileg. Hatosztályos még Dunaharasztiban a Baktay, bár az nem számít nagyágyúnak de azért nem rossz.
Ha menni akar mert rossz neki a jelenlegi osztályában akkor érdemes többet beírni, bár 5-6 szóbeli elég megterhelő tud lenni. Ha csak próbaképpen vágna bele akkor majd meglátják a központi után hogy mi a realitás.
A cikk utolsó mondataiban bízzunk, jó lenne, ha tényleg normalizálódna a helyzet...
Amúgy az olvasottak alapján közbiztonsági szempontokat is figyelembe véve nem sok suli maradna a listán... Mert ugye a legjobb környéken lévőkbe is oda kell jutni valahogy, ha nem sétatávolságra laksz tőlük. :-(
Igen én is azt akartam írni, hogy a Patrónában tudtommal csak 6.-ig lehetnek fiúk. De a Wardnak meg nincs hatosa, csak sima ált isk-ja, ahová persze át lehet menni 7.-ben, de csak a meglevő osztályba.
Amúgy én az említett fiúnak Csepelről a Piárt nagyon javasolnám, ha nem gond neki, hogy nincsenek lányok. Ha gyakorló katolikusok és jó tanuló, akkor simán meglehet, és nagyon jó iskola, mennek oda egészen kiváló gyerekek is, színvonalas az oktatás. Főleg a reál.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?