Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok!
Ismerősöm számára érdeklődöm. Móricz gimi, II. kerület. Kisfia hatosztályos természettudományi képzésre jelentkezett, megy szóbelire. Viszont utólag felmerült bennük a kérdés, hogy van-e kezdő szintű angol oktatás a felvetteknek. A tájékoztatóból nem derül ki, a telefont eddig nem vették fel. Ismerősöm fia eddig kizárólag németet tanult. Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
VPGné 👍
Api méltányosságot nem próbáltátok? Ha jól emlékszem anno a végleges listából ott is kiderült, hogy volt bőven behívási határ alól bekerülő szóbelis.
Köszönöm. Azért kérdezem, mert nekünk ez egy sarkalatos pont, nagyon rossz kelők vagyunk, bár nem lakunk messze.
Megpróbálok még erről valami infót szerezni...
Akkor pihenjetek rá a hétfőre, és egy kalappal. Majd számolj be!
Igen, hatodikos, és mi Pesten vagyunk érdekeltek. Nekünk jobb a helyzet, mint az előzetes várakozás, és így vannak mentes helyek is, de nem látom még a végét.
Köszi a biztatást! :-) Úgy tűnik, sikerült ma majdnem minden időpontot lefixálni. A hétfői totális átfedésből lett 10.45-ös és 14.10-es időpont...annyit már csak nem csúszik az egész, hogy ne érjen át a II.kerületből a XII.-be. Sajnos ez a (majdnem) két legfontosabb suli :-) és szerintem mindkét helyen jók az esélyei.
Akkor nálatok hatodikos a kisebbik gyermek?
Mintha most kevesebb lenne a nyolcadikos szülő itt...
Mi majd hétvégén megcsináljuk. Fiam nem az a nagy rajzolós kreatív uh inkább majd felhszanálunk csaladi fototm hobbikrol foci, olvasás, turazas biciklizes, képeket...es vagy majd gépen bepötyögi vagy csak a képeket megszerkesztem neki A4 es majd o sk ráírja a dolgokat.
Mivel nagyon szeret olvasni, lehet valami konyv lesz a tematikaja...de majd lesz valami...szerintem amit itt mar többször írtak, hogy sajátjának érezze és tudjnon róla beszélni és elmagyarázni, hogy mit miért :D
Igen, tuti. szerintem is az a lényeg, hogy az a papír önazonos legyen és a gyerek érezze magának.
A laminálást meg nem is értem... :o
A kevésbé fontosat próbáld csúsztatni mindig, a fontosabbat tartsd meg délelőttre (elsőnek) az adott napon. Az én fiam 11 v 12 szóbelin volt 2 éve (1 tán online), és mindig meg tudtuk oldani. Egyébként megértelek :-)
Ez az időszak mindenhogy nehéz, én utálom. A kisebb fiam tök jól érzi magát az általánosban, és bár teljesen sima iskola, szerintem jól tanítanak. Van fizika / kémia tanár is :-) Ofőt szeretem, és jó kis baráti köre van. (Azért nem mindenki vélekedik így.) De már kötelezően az osztály fele próbálkozott, szétrobban a kis baráti csapat. Sajnos. :-(
User15, az én fiamnak nem volt nagyon nehéz a Berzsenyi fizika szóbeli, ne add fel. Mivel tudta, ezért hamar átmentek a feladatokon, és utána csak beszélgetés volt. Kölcsönös szimpátia a fizikatanárnővel. 50p-ot kapott, és itt szó szerint azt írták nekem, hogy ha 50-et kapott, fel akarják venni. Látják, hogy a suliba való.
Ő azt mondja ma, hogy a "Berzsenyiben mindenki jó arc." Ennyi.
Tudja valaki, hogy milyen oktatási azonosító kezdődik 8-assal?
Én mindenhol azt olvastam a leírásokban is, hogy 7-tel kezdődő 11 jegyű szám. És most látom a listákon, hogy van akinek 8-cal kezdődik.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?