Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Eddig ez nem jutott eszembe, de tényleg elég jófejség az Istvántól, hogy korábban kezdenek. Fél 8 és háromnegyed 8 között a Radnóti felé, a Keletitől a Cházár András utcáig menő buszokon komoly tömegnyomor szokott lenni (szerencsére csak két megálló), ha ehhez hozzáadódna még az istvános diáksereg, az valószínűleg meghaladná annak a néhány járatnak a kapacitását.
Úgyhogy ha a Szent István átáll 7.50-re, akkor esélyes, hogy a Radnóti kénytelen lesz később kezdeni legalább 10 perccel.
Innen is meg onnan is gyűjtögetem az infót :) Lányom oda jár, ma hallotta a +2 napot. Szülőin mondták el a leendő ofőket. A behívottak és mentesek számát meg az iskolabálon kérdeztem meg kíváncsiságból az igazgatótól múlt pénteken.
Mondjuk tavaly ismerősnek nem adtak méltányosságit -2 ponttal, lehet idén a mezőny sűrűsége miatt nehéz a vonalat meghúzni és meg akarják adni az esélyt annak is, aki épp lemaradt, de nagyon szeretné mégis megpróbálni. Korábbi években nem hallottunk plusz napokról és ennyi méltányossági befogadásáról. Most hogy végiggondolom, azt is mondta az igazgató, hogy nehéz dolguk van, amikor ilyen sokan írnak jót, mert ezt egy szorgalmas, sokat gyakorló diák megírja nagyon jóra, de nem biztos, hogy specmatra való. Szóval szerintem top gimik jobban örülnek a nehéz/elgondolkodtató felvételinek, mert az jól megszórja a diákokat....
Lassan már a "méltányossági" lesz az új rendszer :-)
De mi is kaptunk, nem most, de akkor ott maxal sem lehetett bejutni. De végül nem is azt írtuk be elsőnek.
Újabb Istvános hírmondó: +2 nap felvételiztetnek, mert elfogadtak annyi méltányossági kérelmet (50-80 fő!)
Ofők: matspec: Cspregi-Horváth Zsófia mat-fiz, tt: Udvardi Edit mat-fiz, 9c: Seregély Ildikó mat-föci, 9d Fruchter Diána angol tanárok
Az én gyerekemtől is több helyen megkérdezték, mert nem biztos, hogy - bár ott az infó - mindig mindenki előtt ott van. Ő sokat írt, így ez nekünk csak jó. De most belegondoltam, hogy engem is tudna zavarni, főleg a másik gyeremekmnél, aki mondjuk anno 1-2 ponttal lépte át a behívási küszöböt, vagy méltányosságival volt ott. De ilyen helyeken is kapott maxot vagy max közelit.
A lényeg, hogy nem tudunk mindent kontrollálni, főleg a szóbelin :-)
:-)
Ők nem érdekeltek SZIG-ben :-)
Nincs tesó ott (Top5-ben van tesó), nem tudom, mit írtak, pont sztem - de nem biztos, 80 v kicsivel alatta?
Persze, megvan - valahol egy számítógépen - de nem feltétlenül nézegetik. Behívták, arra elég volt, slussz, a vizsgáztató meg arra figyeljen, mi történik a szóbelin :-)
Hdolli: jogos, mondjuk pont azt nem tettük be a dossziéba.
De hiszek nektek és elfogadom, hogy túlgondoltam.
A szóbeliztető tanárok tudják/tudhatják a vizsgázók írásbeli pontszámát?
Ma a fiamtól megkérdezte az egyik tanár (Leövey), hogy hány pontot ért el az írásbelin. Nem tudom, miért szerette volna tudni... Egyaránt támadtak pozitív és negatív érzéseim a kérdés kapcsán (szimpi a gyerek, legyen elég pontja - nem szimpi, inkább adjunk kevesebbet). Szerintem jobb, ha "tiszta lappal" indulnak a szóbelin a diákok. Vagy túlgondolom?
Kitudja? :-)
Az ismerősödéknek hány pontja van? VPG-ban van esetleg tesó? Kíváncsi vagyok mi alapján kaphattuk meg...
Nekem személyesen az Api (suli, vezetőség, gyerekek) nagyon szimpi.
A SZIG.ben is nagyon szimpik a tanárok, eddig 3x írtunk itt írásbelit, és nagyon korrekten + jóindulatúan javítanak. Csak úgy érzem, hogy a gyerekem karaktere nem teljesen illik oda (?).
Berzsót emlegetem mindig, a gyerek oda akar menni, nagy udvar, focipálya, nagyon jó közösség, csak ennyire nem akarom matek sínre ráállítani. A Ped Programot is elolvastam, és hát a matek az nagyon magas fokú. Meg fogom kérdezni a váltás témakörét a suliban később....
És nem hagyható ki a listáról a Trefort, E5. Nem tudom.
Nektek?
Köszi a kiegészítést. Nem sok esélyt látok erre. A leendő ofő a matekos osztályban? Ő ki?
Mi TT-n felvételiztünk, de azt mondták a gyereknek, kár, hogy nem próbálta meg a matekot is :-) Csak betegség miatt nem ültem be a terembe, pedig jó lett volna beszélgetni / infóhoz jutni.
Sziasztok!
Ismerősöm számára érdeklődöm. Móricz gimi, II. kerület. Kisfia hatosztályos természettudományi képzésre jelentkezett, megy szóbelire. Viszont utólag felmerült bennük a kérdés, hogy van-e kezdő szintű angol oktatás a felvetteknek. A tájékoztatóból nem derül ki, a telefont eddig nem vették fel. Ismerősöm fia eddig kizárólag németet tanult. Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?