Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Rengeteg jó iskola van. Mindenki találja meg azt, ami neki jó!
A Fazék nyolcadikos tagozatai szenzációsak, az Api természettudomànyban fantasztikus, a VMG mind oktatásban, mind szellemiségben szuper. A Korányi(??) a kéttannyelvű szuper, stb.
Szóval nézzetek körül!
A 180 pont, az 90 százalékos összpontszám.
Igen, a fiam tavaly bejutott. A Virgilius fia nem oda jár, de az lett volna a fiam második választása.
A fiam imádja. Él, mint hal a vízben. A tanárokat még nem pontosan látom.
Szerintem a fiamnak egy Api felfogás hatásosabb lett volna.
Valaki itt leírta, hogy itt a gyermekek tehetségével nem annyira foglalkoznak. Hisz mindenki jó. Na, a fiam a minimum elvet preferálja. Így is 4.6 sz átlaga.
A 2017-es adszok-amit a suli tájékoztatóján mutattak- 90% összpontszám , azaz 190 pont kellett a felvételhez. A fiam fújtatott is egyet, de köuölte, ez kell.
Szóval a kérdésedre váladzolva, igen, ennyivel vettek fel tavaly. A fiam 48. volt az ideiglenes rangsorban max. vitt ponttal, 91 pontos írásbelivel és 48 pont szóbelivel.
A 71. ha 186 pontja volt,akkor maximális szóbeli és kitűnő bizonyítvány mellett 14 pontot vesztett az írásbeli pontjain,
ami az Eötvös számítása szerint kevesebb, mint ténylegesen 14 pont (12.72), azaz 87 körüli pontszám az írásbelin. A többiek ennél jobbak voltak.
Határozottan tavalyi infó és 6 osztályosról tudom biztosan... :(
Szerintem, a listáról normál eljárásban feltöltötték a helyeket, ezért nem írtak ki pótfelvételit. Viszont hatosban előfordul, hogy mégsem iratkoznak be, mert mégis maradnak az ált.suliban + még (talán)volt a Toldy + 1 osztálya, ami ennyire bekavarhatott ....
Mi is 140+ helyről bizakodtunk, de nem került be és augusztusban sem hívtak, szóval nem a szóbelisek, de be nem jutottak közül válogattak :(
Nagyon hasznos a felvizsga.eu, köszönöm a munkátokat! Nem értem, hogy lehetséges, hogy az Eötvös matematika-nyelv "c"-ben az utolsó felvett rangsorszáma 71, és az
utolsó felvett pontszáma 186. Nem túl magas ez a 186 pont? Ez maximális szóbeli mellett, 14 pont veszteség írásbeliből és bizonyítványból
felvizsga.eu
Állítsd be az osztályt és a pontszámokat (pl.83)az íràsbeli eredmények oldalon.A kördiagramokon látni fogod.
Pár napja vittem be személyesen a Trefort-ba a jelentkezési lapot, a hölgyet kérdeztem a titkárságon - aki épp a jelentkezéseket rögzítette a sz.gépbe, hogy mire lehet számítani. Azt mondta, hogy szerinte hasonlóan sokan fognak jelentkezni, mint tavaly, és az addig beérkezett és rögzített jelentkezők átlaga 86 pont (írásbeli + max 10 hozott pont), az addigiakat látva szerinte valahol 75-80 között lesz a behívási küszöb.
Persze ez sokat nem mond, de annyit azért sejtet, hogy itt is jelentősen esni fog tavalyhoz képest a határ, a "hasonlóan magas..." kijelentést rugalmasan kell értelmezni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?