Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszönöm Nektek!!!!!! :)
Olyan jó a sok bátorítás!!!! :-) A nehéz időkben....
Még egy nap és a VPG is kiderül....
Honlapról:
A szóbeli felvételi vizsgák tervezett időpontjai:
6 évfolyamos speciális matematika tagozat (0001): 2019.02.25-27.
6 évfolyamos általános tantervű tagozat (0002): 2019.02.28-03.01. és 2019.03.05-06.
4 évfolyamos társadalomtudományi tagozat (0003): 2019.02.28. és 2019.03.04-05.
4 évfolyamos természettudományi tagozat (0004): 2019.02.27-03.01. és 2019.03.04.
A szóbelire behívott tanulók beosztását 2019.02.22-én 16.00 órától (0001 tagozat), illetve 2019.02.25-én 16.00 órától (0002; 0003 és 0004 tagozat) tekinthetik meg honlapunkon.
Iskolavezetés
2019.02.20.
Nem hinném, hogy ilyen tűpontosan képesek lennének rá. Vsz ebben a két osztályban így jött össze.
Ahogy Levia is írta, csak terelgetni tudják őket.
Játszanak a 4-5 évfolyamra egyszerre jelentkezőkkel is. A suli mozgástere és befolyásolási ereje persze azoknál a gyerekeknél nagyobb, akik 90 pontnál kevesebbel érkeznek, hisz itt többet számít fajlagosan a szóbeli eredménye.
Itt, ahol tizedpontok döntenek, egy alacsonyabb szakmai szóbeli eredménnyel hátrasorolható a jelentkező a 4 osztályos listákon, míg egy jó nyelvi felvételi előreveszi az 5 osztályoson a gyengébb szakmai ellenére is.
A suli a is "profitmaximalizál". Kell neki szuper matekos, humános, reálos, és nyelvis. Ha egy jelölt több tagozatot is bejelölt ( ezt tudja a gimi, de ezek vágyott sorrendjét nem), akkor egy kiváló angolost/németest megpróbál(hat) úgy terelgetni a szóbeli pontokkal, hogy a nyelvi osztályba kerüljön, felszabadítva egy helyet a 4 évfolyamos osztályokban egy másik tehetséges jelöltnek. Plusz ez alkalmas kisebb mértékben a fiú/lány arány állogatására is.
Vsz. ezért is kell a fotó.
Természetesen végső soron a diák dönt, bárhogy taktikázik is a suli, ha teszi egyáltalán.
A nagyon népszerű iskolák, mint pl. az E5, azért elég biztos lehet abban, hogy első-második helyre sorolják. Szóval igenis tudják befolyásolni valamennyire a nemek arányát, ha valóban van ilyen céljuk.
Az biztos, hogy az elszúrt írásbeli miatt kiesnek a nagyon magas behívásúak.
Tavaly egy nagyon jó matekos ismerős félig betegen írta meg a központit hatodikban, így a specmatra esélye sem volt. Viszont az Apiba behívták, és max. pontos szóbelivel föl is vették. Messze a legjobb matekos az osztályban, de már nem akar váltani, mert jól érzi magát.
Ezen a fórumon sokan nagyon tájékozottak vagytok és rengeteget segítetek mindenkinek.
Kérdezném tőletek, hogy az eddig nyilvánosságra hozott szóbeli ponthatárok alapján látszik már esetleg tendencia 2018-hoz (vagy 2017-hez) képest?
Kifejezetten a 8.osztályos felvételizők számai érdekelnének. Általánosságban csökkennek, maradnak vagy esetleg nőnek az idei meghúzott szóbeli ponthatárok az előző évekhez képest?
Zitóka
Kérlek nézd meg a postaládád. Írtam privátba Neked.
Köszönöm.
Ezeken túl ritkán változik? Ezek külön-külön is borítják a rangsort. Aki elszúrta az írásbelijét az bizonyos sulikban labdába se rúg, lehet akármilyen kiemelkedően tehetséges. Szerencse, szimpátia is kell hozzá.
A fiú-lány arányt elkepzelni nem tudom hogyan befolyásolják, (mert elméletileg a gyerekeké az utolsó szó) de pl. az Eötvösben 50-50 % a hatosokban. Mindig fúrta az oldalalmat hogy hogyan hozzák ezt össze.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?