Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok!
Szineyi nekünk szerintem elúszott.:(
95. a listán, tavaly a 89 volt az utolsó bejutó.....
Nem igazán tudom, csak halvány elképzelések vannak.
Kölcsey nyek, Szt. László, Teleki Blanka, Szinyei, Szerb Antalt is megpróbálja szerintem (én arról sok negatívat is hallottam), nekem az szimpi is meg nem is. Ilyesmiket gondolok most, de addig még sok víz lefolyik a Dunán.
Neki fontos, hogy angol után/mellett olaszt vagy spanyolt tanulhasson, semmiképpen sem németet. :)
Mivel angolból és term.tud tárgyakból jó (kivéve fizika) talán ezek (is)lesznek a választás szempontjai.
Ja, és akkor még a "barátnő-faktorról" nem is beszéltem. :))
Kint vannak már a Szinyei rangsorok:
Helló, mi szintén a Toldy matekért izgulunk, inkább matematikai (hehe) esélyekkel. A fiammal elképesztő jó fejek voltak a szóbelin, röpült ki, hogy ide akar jönni. De szerintem bizottság-függő, a Rákóczival ugyanígy volt, pedig az előző napi felvételikről nem így jöttek ki a gyerekek állítólag. Ő kapásból vágta az összes feladatot, de csak három volt, kettő könnyű, meg egy logikai (a "sárga", amiről én is azt hallottam, hogy nem feltétlenül kell rögtön rájönni, inkább arra kíváncsiak, merre indul el, hogy gondolkodik a gyerek). Nekünk még max szóbelivel is necces, most van 203 pontja (az írásbelije közepesen erős, 78, ebből 42 a matek, nem max hozott pontokkal). Szóval mi is rágjuk a kefét hétfőig.....
De nekem borzasztó szimpatikus volt az egész hozzáállás a suliban. Még ha nem is veszik fel, legalább volt egy pozitív élménye, miért kell 12 évesekkel szigorkodni? Máshol (pl Móricz(?)) nem volt ilyen pozitív az élmény.
Árpád specmaton is voltunk, az sztem nem az ő ligája, egy óráig volt bent, jól megforgatták, nem is ment túl fényesen. Az tényleg specmat, a Toldyban meg úgy éreztem, örülnek a matekagyúaknak, mert inkább humán suli.
Hjajj, izgi.
Azt láttad, hogy a gyerekek több mint fele szerepel a németes listán is?
154 ponttól kell legyen kis esély az angolon, 159-től meg nagyon jó esély.
Jó, hogy ezt így leírtad.
Legalább a fórumot böngészők is láthatják, hogy nem max. vitt pontokkal sem elérhetetlen egy-egy topgimi. Persze kell egy jó írásbeli és szóbeli is.
Lányom hasonló az osztályzatait tekintve, de én jövőre nem tervezek neki/vele topgimit beírni, mert még ha esetleg fel is vennék, lehet hogy aránytalanul sokat kellene hajtania egy-egy jó osztályzatért. Nekünk is fontos a nyelv ( is).
Most kicsit ellentmondtam magamnak, de tényleg jó, hogy leírtad.
Sok sikert a jó választáshoz!
Szia Réka,
Láttam, hogy felvetted a Corvin Mátyás Gimnáziumot. Az előző évek ponthatárait az iskola korábban kitette a honlapjára, így az biztos forrásként kezelendő és beírható a táblázatodba.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?