Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Elképesztő hogy személyesen kell utánajárni ...
A személyi az anyakönyvi kivonat alapján készül. Két szülő aláírása mellett, ráadásul fényképes. Még a büntetőeljárásban is elegendő.
Persze egy középfokú oktatási intézmény ennél SOKKAL fontosabb szerepet tölt be. 🤣
Azért nem értem, mert az azonosításhoz nem kellene a szül. akvi kivonat. Bőven elég a személyi/útlevél/jogsi (na jó, AZ nincs egy gyereknek) plusz az örök lakcímkártya - utóbbi helyettesíthetetlen, mert rajta van a személyi azonosító szám.
Nálunk lakcímkártyát és születési anyakönyvi kivonatot.
Ismerős fia próbálkozik.
Most zajlanak az érettségik. Lehet, hogy csak holnap mennek ki az e-mailek.
A felvételis levelet se küldték ki, csak 30-án.
A Postát ismerve pedig teljesen normális :-)))
A beiratkozáshoz nálatok is kérik a személyit ÉS az születési anyakönyvi kivonatot??
Csodálkoztak, h még nem kaptuk meg. Elvileg van egy csomó kitöltendő papír. Nem akartam kötözködni, h mi a teendő ha nem érkezik meg. Azt majd egy hét múlva 😁
Végre!!! hogy mit kell ezen így titkolnia a sulinak, de végre tudjátok a jó hírt :-)
Fiam két osztálytársa is próbálkozik, mindketten jó tanulók, de nem kitűnők
Nem kaptunk ma sem levelet a Szilágyiból. Most jövök a suliból,a nagy leadta a drótot, h nem hozott a posta semmit, én meg leléptem a melóból. Felvették, angol-német nyelvpárra 😀. Amúgy nagyon kedvesek voltak, a diákok a kapuban előre engedtek, a titkárságon rögtön megnézték, gratuláltak. 😀
Reggel hívd őket!
Kizárt, hogy a pótfelvételit csupa kitűnő rohamozza meg!
Szia,
Köszi.
Nem tudom miért, de arra gondoltam, hátha ma már kiküldték az emailt, ha "legkésőbb"-ként szerepel a holnapi időpont.
Létezhet, hogy csak kitűnő tanulók adtak le jelentkezést?
(mi 4,9-cel és 4,85-tel jelentkeztünk).
Kezdek elkeseredni, hogy ez se jön össze :(
Írtam korábban, hogy barátaink gyerekének kellett iskolát keresni, mert első körben nem vették fel sehová. Többen javasoltatok iskolákat, amit mindenkinek köszönök - végül a Budai Középiskolára esett a választás, ahol volt éppen olyan tagozaton hely, ahová a gyerek eleve menni szeretett volna. A tapasztalatok dokumentálása kedvéért leírom, hogy a Budaiban nagyon készségesek voltak, a szülők reggel beküldték a bizonyítványmásolatot, felvételi pontszámot stb., és 9 órakor már volt helye a gyereknek:).
Ridamama, kaptatok már levelet vagy infót?
Lehet, hogy még várnotok kell az e-mail-re: legkésőbb
május 7. 16.00 óráig.
Hú, én nagyon drukkolok nektek!
Képzeljétek, az egyik iskolából olyan tájékoztató e-mailt kaptunk, amiben nem rejtették el a többi címzettet, és az oda jelentkező összes gyerek szüleinek az e-mail címe szerepel - nesze neked GDPR. Mire lehetne egy ilyen címlistát hasznosítani?:):)
A honlapon fent van a tájékoztatóban az időpont:
[link]
Sziasztok,
Van még valaki, aki rajtunk kívül megpróbálja a Fazekas pótfelvételit?
Kaptatok már emailt az írásbeliről?
Ahha. Akkor lehet, hogy azért nem találom. A matematikai és szövegértési kompetenciamérések eredménye megvan.
Lehet, hogy rosszul tudom, de arról nem adnak ki egyedi értékelést.
Írtátok régebben, hogy az idegen nyelvi mérések eredményei megtalálhatók valahol az OH honlapján. Nem az összesítettre gondolok, hanem az egyedire, mérési azonosító alapján. A 2 évvel ezelőtti érdekelne. Megvan esetleg valakinek a link?
OK, kösz az infót, én hatodikosra gondoltam!
Ezért írtam,hogy 7es a fiam. Nekik ez volt a gólyatábor. Zárójelben odaírtam,hogy erdei iskola.
Ha nem kapok rá pontot, fellebbezni fogok a KLIK-nél.
😅
Az nem gólyatábor, az erdei iskola. A gólyatabor csak a leendő 9-es osztalyoknak van és augusztus utolsó hete.
A fiam most 7.-es. Szeptember első hete volz a gólyatábor. (Erdei iskola)
A korábbi években a VPG gólyatábor augusztus végén volt... Szeptember első néhány napja pedig az osztálykirándulások időszaka...
Szia, így már értem. Én naív, azt hittem, van egy hivatalos menet, amitől eltérni nem lehet. De ezek szerint igen. Ezért szeretem olvasni ezt a fórumot, mert ilyen rutinra lehet itt szert tenni. Köszi.
További ajánlott fórumok: