Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Hatosztályosba mindenki mehet, de a négyosztalyosoknál nem így van. A tábor befogadóképessége korlátozza a resztvevők számát, így sajnos a gyorsaságon is múlik hogy valaki tud-e menni. Szokott lenni várólista is, de aki nem tud eljutni azoknak is van az őszi szünetben egy tábor, ahová mindenki el tud menni.
Azt sajnos nem tudom mennyivel előbb kell sorba állni mert az enyém hatosztályosba ment. Talán levia tudja majd.
Én pár napja priviben kérdeztem gyakorló E5 szülőket ugyanerről. Egyikük gyereke 60-70 perccel hamarabb érkezve még bejutott, másikuk is kb ugyanennyivel hamarabbi érkezést javasolt.
Írok majd még privit is Neked.
Nagyon korrekten intézték.
Akkor találkozunk 22-én? :-)
Nálunk évek óta nyílt titok volt, hogy a gyerek specmatra szeretne menni. A többi felvételiző osztálytárs is nyílt lapokkal játszott, és akit fölvettek (7 diák a 10 próbálkozóból), el is fog menni.
Úgyhogy már az év eleji meg a félévi szülőin is volt erről szó. Nyilván nem repes az iskola örömében, de ezeknek a diákoknak egy része már negyedikben is felvételt nyert, csak akkor maradt.
Jó, hogy vannak még ilyen sulik. :)
Tavaly (6 osztályos felvételinél) nálunk is hasonló volt a hozzáállás. Bár gyerekemnek nem sikerült, együtt örültek azzal a hattal, akiknek igen.
Ezek nagyon rendes sulik! Minket két éve hatos körben csak az E5 és a Fazekas értesített. Trefort, Api, VPG, Baktay nem írt semmit.
Nyolcadikban tavaly csak a DNG értesített, Leövey, Jedlik, Kossuth, Nagy László, Ady (Ráckeve) nem küldött semmit.
Baktay május végén, de írt. :)
Negyedikes felvételizőmnek viszont nagyon kedves levelet küldött a K******* gimi, azt emlékbe elraktuk.
Fazekasból 6 osztályos, ma kaptunk egy elutasítást és egy felvételt.
Másik gyerek4 osztályos, Karinthyból felvételt és Károlyibol elutasítást a héten. Mindent ajánlva tértivevennyel.
Pont a méltányossági vonatkozik a Ti esetetekre. Szuper, hogy beadtátok! Visszaléphettek persze.
Akit nem vettek fel egyik suliba sem, az kereshet iskolát üres helyekkel, és rendkívüli felvételi eljárással jut be.
Sziasztok !
Gyermekemet felvettèk a 2. Helyen beírt gimibe , de az 1. Helyen beírt suliba akarna menni , ahonnan 2 ponttal maradt le. Írtunk kèrvènyt az 1. Helyen lèvő gimibe. Pozitív vàlasz esetèn , visszalèphetünk a 2. Sulitól ? Lehet ilyent csinàlni, vagy a mèltànyossàgi kèrelemmel csak az èlhet , akit nem vettek fel egyik iskolàba sem ?
Beállítási gond lehet mert én látom a Szinyeit is ezen
Értesítések:
Illyésból tegnap jött egy korrekt nem nyert felvétel, mert bár elég lett volna a pontja, más intézményt jelölt meg.
Fazekasból ma érkezett egy elutasító és egy elfogadó határozat. 30-án adták föl, ajánlva.
Ebben a kategóriában is vannak gyöngyszemek: az egyik suli leírta a határozatban hogy elutasít, ez ellen jogorvoslatnak helye van, ide és ide fellebbezhetek. Indokolás: előbbre rangsorolt intézménybe nyert felvételt. Xyz. törvény paragrafusai és pontjai alapján az igazgató döntött így.
Majd tájékoztatnak hogy hol találom meg az üres férőhellyel rendelkező intézmények listáját, végül arról is hogy ki viseli az eljárás költségeit (senki, mert nem merült fel), tudatják hogy mindez illetékmentes xyz törvény xy pontja szerint. Elmondták hogy tájékoztattak a jogorvoslat lehetőségéről és végül közlik illetékességük jogalapjául szolgáló EMMI rendelet számát. Pecsét. Kelt május 7-én.
Mindezt május végén, június elején kaptuk meg, addigra ért oda.
Azért eltettük emlékbe. :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?