Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Az ált tagozat "nem olyan menőségéhez": hozzánk pl. járnak többen, akik az általános tagozatról felvételiztek újra 8.-ban. Vmiért váltani szerettek volna, bár hatodik után még nagyon örültek, hogy pont oda jutottak be.
Nem tudom, mi lehet ennek az oka.
És már a környék is barátságosabb.
Igen, anno nálunk is valaki hasonlóval.
Az a psecmatra igaz, hogy kb mindenki első helyre írja a jelentkezők közül, az általános tagozatuk nem olyan menő. Ezért találták ki nemrég, hogy legyen szóbelimentesség stb, mert pont hogy minden évben nehezen tudják feltölteni, és főleg nem olyan rangsorszámúakkal, akikkel szeretnék.
Szerintem a létszám nagy részét a Fazekas általános iskolába járókból fogják feltölteni, mert ők mentesülhetnek az írásbeli alól.
A fiam is benne volt a 90-ben, akik szóbeliztek ott, de végül nem ezt írta elsőnek. Kérdeztem, hogy akar-e mégis odamenni, de nagyon boldog, hogy felvették a Trefortba és nem is lett volna kedve még egyszer végigcsinálni az egész felvételi procedúrát.
Akkor ezek szerint elnéztem az adatokat. Köszi!
De, így meg még furcsább az egész!
Annyira azért nem szokhatta meg a Fazekas, mert az általánoson tavaly ugyan az 53. volt az utolsó bejutó, de tavalyelőtt még a 75. is bejutott és emlékeim szerint korabban is hasonló számok voltak, de azokat már nem találom.
A Fazekas általános tagozatára könnyebb volt bejutni mint pl. az Eötvösbe. De az is furcsa hogy idén (hasonlóan a korábbi évekhez) 90 gyereket rangsoroltak és korábban nem okozott nekik gondot a létszám feltöltése. Valami miatt idén nem volt annyira népszerű ez a tagozatuk.
Szerintem az idei helyzet őket is meglepte, de biztosan meg fogják oldani. Aki pedig bejut az örülhet. A fórumról szorítsunk valakinek?
Azt gondolom, olyan, mint a régi tehetséggondozó felvételi, nehezebb, kifejtősebb. De ez csak tipp.
Aztán majd elmesélik, akik részt vesznek. Nagyon érdekelne, hányan jelentkeznek rá.
A Fazekas megszokta, hogy a 34-36. rangsor számúval betellik a 28 fő. Tehát kb 1:1-hez.
Most gondolom 40-50 gyereket írt ki felvehetőnek, a többit elutasította.
A felvehetők közül nagyon sokan a matek tagozatot választották, a maradék gyerekből többen más suliba mentek, így csak összesen kb. 13-15 gyereket vett fel. Maradt 15 helye.
Nem féltem. Meg lesz neki a 15 gyerek. Elég népszerű a Fazekas.
Sziasztok!
Nem értem, hogy miért hirdet 15 helyre pótlfelvételit (általános osztály) a Fazekas. Tudtok erről bővebbet?
Köszi
Az általános szerintem más azért, azt jó esetben mindenki elvégzi. Pont annyira nem éreztem kényszerét a nagy felhajtásnak mint egy ovis ballagásnál.
A középiskolai azért más, amögött már van egy nagyobb teljesítmény amit biztosan megünneplünk majd ha eljön!
De addig még van pár évünk szerencsére.
Dehogynem, mi is látjuk. És jobban mintha egy sarokban állnék előttem a világ legmagasabb emberével. (Persze miért nem nőttem meg.)
Otthon nézheti a család TV-n. Vagy ki tudja, összeállnak a szülők és aki kimaradt azok egy helyen nézik. Nem elképzelhetetlen.
Igen, én is csekkolni tudom a lányzót! :)
De érdekes hallgatni is a búcsúzó osztalyokat, sokat elmond a suliról.
Szia, mi bő egy órával a nyitás előtt érkezve bejutottunk (még elfértünk a folyosón)
Ügyelni próbálnak az egyenletes fiú/lány arányra, és arra, hogy az egyes osztályok diákjai kb. azonos számban jussanak be.
Lánydomináns (nyekes!) osztályok esetén a lány férőhelyek hamarabb elfogyhatnak, a fiúért sorbanállók hátrébbi pozícióból is nyugisan várhatják a sorra kerülést. Persze, ehwz ismwrni kell a leendő osztály összetételét.
Valaki már kitette, de én is ráerősítenék: a Szinyeiben rendkívüli felvételi eljárás keretében lehet jelentkezni a természettudományi osztályba. Úgy tudom, ez a tagozat az iskola nagy húzóereje, tehát rendkívül színvonalas. A honlapon megtekinthetőek a kiváló eredmények.
Nem kell tízre odamenni. Minden osztályból ugyanannyi gyerek mehet, 3s egy osztályból ugyanannyi fiú es lány.
Ha odaértek, kaptok egy matricát a jelentkezési lapra, ami sorszam is.pl.c1 lány, azaz c odztwly, első lány. Utána akár el is lehet menni, és a beiratkozási időre visszamenni, akkor már a számok szerint kell befizetni.
Tavaly a c- ből mehetett(első körben) 10 fiú és tíz lány. Tehát csak az osztálytársakkal "versengsz".
Eleg egy órával előtte menni.
Erre a zsúfoltságra sajnos az E5 esetében máskor is fel kell készülni, pl. a ballagásra diákonként 2 ember mehet majd, egyszerűen nem férnek el többen.
Szerencsére pont most láttam a honlapon hogy élőben közvetítik.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?