Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igen, a közlekedési szempontokat is néztük, nem releváns, gyakorlatilag nincs jelentősége.
Nem tudok a nyelvi tankönyvekről nyilatkozni, szerintem a gyerekem másból tanult, az jelenthet más tudás szintet is. Az A2-t talán azért választják, mert a legtöbb suliban kb. eddig jutnak el a gyerekek (ez kb. a junior nyelvvizsga szintje). Viszont tapasztalatból írom, az első pár hónap úgy is azzal fog eltelni, hogy a gyerekek nyelvi tudását megpróbálják közel egy szintre hozni (a kisebbik gyerekemnél ez történt 7.-ben, a nagyobbik gyerekem másik gimnáziumban nulladik osztályban a haladó német csoportban ugyanezt élte meg (év végén ettől még sikeresen letette a közép fokú nyelvvizsgát). Az első pár hónap a nyelvi tudás "homogenizálásáról" szól).
A rendelt könyvekből még nem lehet semmire sem következtetni, sok múlik majd a csoporton is.
Húhh, ez elég nehéz így... Ezek szerint nem elég rossz a meglévő hely:). Praktikus szempontok? Hová jut el gyorsabban otthonról? Esetleg melyik van közel az edzés helyéhez?
Írod a jó nyelvtanárt. Tudsz már valamit arról, hogy kik lesznek a nyelvtanárok? És a tankönyvlistát láttad már? Én kicsit elkeskenyedtem, mikor megláttam, hogy a németes gyerekek egy A2-es könyvvel kezdik el a gimnáziumot - nekem úgy tűnt, a német tagozaton is... Az enyém is a németet fogja folytatni. Náluk 5-6. osztályban használtak ilyen szintű könyvet, és most kicsit félek, hogy továbblépés helyett tanulhatja újra a KATI-szórendet.
Amúgy van egy évfolyamcsoport, ahol kicsit ismerkednek a gyerekek, ha érdekli a fiadat.
Hermione G. is szól a válaszom: Miért a hezitálás?
Maradna: ismeri az osztályt, vannak barátai, nagyrészt maradnak. Nem tudja, milyen lesz az új osztály. Menne: elmegy az a haverja, akivel együtt támogatták egymást az egész felvételiben és a tanulmányaikban. Nem tudja, hogyan alakul az osztályközösség a továbbiakban, változó korban vannak.
Menne: erősebb/rangosabb iskola lenne az új, nagyon jó lesz a nyelvi tanáruk. Maradna: szülői tapasztalatom is ezt "mondja", borzasztóan jó és támogató tanárokkal dolgozhat együtt a mostani iskolában.
Menne: az új erős reálos iskola, műszaki pályára készül. Maradna: nagyon jó matematika és fizika tanár, már ismeri őket.
Egyértelműen maradna: kis iskola, barátságosabb a jelenlegi az újnál. Itt a felvételihez szükséges év végi pontszámokat biztosabban hozhatja majd. Az iskola elvárásai mellett kényelmesen belefér a heti három edzés is.
Ugye mennyi kérdés? Ki mit választana ezek ismeretében?
Mindenesetre a gyerek fog dönteni ebben, nem szeretnék szülőként nyomást gyakorolni rá.
Szia,
mi a 4+1-be még a 69 pontos központival bejutottunk, szerintem eléggé a vége felé lehettünk. :)
Beíratkozáskor kapod majd meg az új sulitól. Az új suli igazolja hogy átveszi. A régi suliba ezt kellett leadni, ez alapján ők meg kiveszik a tanulóik közül.
Amíg nem viszel befogadót addig a régi suli állományban tartja, mert a gyerek tanköteles korú.
Tudom, van ahol az van.
Csakhogy amíg digitális hozzáférése elvben nincs mindenkinek, posta meg mindenhova jár, azt írják elő. (Bár mivel már csak neten lehet jelentkezni, meg ott írják ki a szóbeliket, ez is sántít).
Meg a jelek szerint nem is mindenki küld.
Lehet, maguk a sulik se tudják, mit szabad és mit nem.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?