Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ha a cél haladó német/kezdő angol (vagyis fókuszban a nyelvoktatás) hogyan rangsorolnátok a Kölcsey NYEK, László (4 éves), Szerb Antal (4 éves)?
Van bárkinek infója ezeknek a suliknak ezekről a tagozatokról?
:) :) :)
"A Major delejezésben nagyon jó, barátok gyerekeinél a szóbelin kapott benyomás veri az összes többi sulit. 😊"
6.
Tavaly haladó német indult az Apiban, szerintem idén is az lesz, ha összejön a létszám.
8. Illyés
Kinyomtattam a mostani listát, és bejelöltem az elmúlt 3 év utolsó befutóit az akkori pontszámaikkal, és nincs emelkedés, sőt. Tavaly az angol nyek-en a 84-ik jutott be 181,5 ponttal. Az idei listában a 84-ik gyerkőc 180 ponton áll. Tavalyelőtt a 69-ik gyerek jutott be 181 ponttal, az idei listán is 181 pontos a 69-ik gyerkőc.
Szóval simán van esély a 81-ik helyről bekerülni az osztályba. Mi az 53-ik helyen állunk :-) (németen a 44-iken).
Ez a mi nagy dilemmánk is, hogy ha pl. bekerül Médiára, és mi azt inkább átevezési lehetőségnek tekintenénk az infóra. Azonos osztály, NYEK.
Fél attól, hogy a média sok idejét lekötné, miközben nem is biztos benne, hogy szeretné-e?
Ha átevezhető, akkor előrébb raknám a médiát, ha nem, akkor hátrébb, hiszen ez a 2 tagozat nem egyforma fontosságú nálunk...
Ezt nem tudom mert annyira lányom sem ismeri a lányt és valszeg instán sem ismerősök. Szerintem nem felvételizett újra. Oh lehet, hogy nem rajzra ment hanem humánra, de szerintem nem felvételizett.
Idén egy srác kb. decemberben váltott németről humánra, de ugyebár az pár hónappal iskolakezdés után volt.
Lányom egyik osztálytársánál olaszról rajzra váltás jött szóba de végül nem ment át. Neki úgy tudom a rajztanár javasolta ezt.
Szerintem az igazgatónak van annyi mozgástere hogy egy-egy gyerek válthasson. Nagyok az osztálylétszámok de a legtöbb tárgy csoportbontásban van.
Hát ezen el kell gondolkodnom, mert nem vagyok érintett.
Az új NAT-ban nagyon levitték a TermTudos órákat, 11.-re már csak egy általános TermTud óra marad (heti 2x) - ez összevontan a fizika, kémia, biosz, föci.
Gondolom ez max ilyen alapműveltség szintjén lehet elég.
De ha egy tagozat NAGYON elmegy pl. nyelv irányába, viszont ti tudjátok, hogy a nyelv IS fontos meg még valami másik X tárgy vagy tárgyak, akkor érdemes ezeket megnézni sztem. A Berzsennyi nyelvi (8-os) pl. nagyon sok nyelv és még 3. nyelv is bejön, és kevés a reál és kevés a fakt is, amivel ezt tudnád balanszírozni.
De ez a kérdés tényleg más 8.-ban, mert ott szinte csak tagozatos osztályok vannak, és mi van, ha valaki még nem biztos? Vagy a matek - fizika irány baromi kevés (sztem) a TermTud osztályokhoz képest, és fél osztályok. Akkor ha nem jutsz be a kevés fél osztály matfizre, ahol a legtöbb a gyerek és legdurvább pontok, no akkor kell a többi szóba jöhetővel variálni (sztem).
Én csak 8.-os és reál / nyelv / IT / Fakt óraszámokat vetettem össze.
6.-ban még sok az "Általános" tagozat (Trefort, Toldy a többit nem tudom) - sztem onnan bármi lehet, ez benne a jó, és nem kell eldönteni az irányt - ha még nem tudja a gyerek - 12 évesen. Ott biztos van lehetőség irányulni később...
Csak halkan mondom, a Lászlóban vannak 0. órák. Azok 7:30-kor kezdődnek.
Médiáról biokémre na az egy jó nagy "kanyar" lehet. A 4 éves angolra több esélyt látok ha jó az angolja a gyerekednek vagy tud az első évben pl. magántanárral akár online angolozni.
6.
De most Api haladó német indulna, nem? Vagy kezdő???
Hat év német után hadd ne legyen már franciás, vagy német kezdő...!
Vagy de? Az durva lenne!!!!
Mindenesetre köszi, de most még egy szöget ütöttél a fejembe ;) :(...
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?