Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Kíváncsiságból átböngésztem a gimik továbbtanulási mutatóit, hogy melyikből milyen arányban mentek tovább a diákok egyetemre, főiskolára. A következő adatokat találtam:
Madách: 100%
Városmajori: majdnem 100%
Apáczai: 95%
Fazekas: 95%
Toldi: 95%
Árpád: 91%
Teleki Blanka: 90%
Újbudai JAG: 85%
Szent László: 85%
Monori JAG: 75%
Vörösmarty: 60%
Zrínyi: 50%
Ja, biztosan.
Viszont az egész olyan érzetet kelt, bennem legalábbis, mint amikor másutt megkérdezik, hányadik helyre írta az iskolájukat a fölvételiző. Az is változhat még egyfelől, másfelől meg mi közük hozzá ugye. Az Árpád is kicsit túllépi a hatáskörét ezzel a lépéssel sztem.
Igen, azok hasonlóak voltak (picit lemaradva, a gépparkunk jobb volt és jóval több matekot tanultunk).
Persze, nem hinném, hogy jó ötlet valakit küldeni ilyen helyre, ha nem magától érdeklődik. Pont azért, mert tényleg meg tudja nehezíteni utána a továbbtanulást. Mi a programozás miatt mentünk anno, akkoriban máshol nem lehetett az országban ilyesmit tanulni. A közgazdasági tárgyak meg jöttek velük, de nem fájtak. De nálunk is voltak olyanok, akik nem szakirányban tanultak tovább és magán úton készültek. A többség elvolt a szakmai tárgyak és a matek adta lehetőségekkel. A többség progmaton, matek-info tanárszakon, közgazdászként stb. tanult tovább.
Nagyon kedves Tőled, hogy így megírod, jó, hogy meghoztátok a döntést, már megnyugodhattok :-)
Sok sikert a Polihoz!!
Akkor azt el kell engednünk. :-(
Lehet, összekeverem másik suliéval.
Lehet egymás mellett ültünk...
1996...
Köszönöm, így már megtaláltam :)
Egyébként a kéttannyelvű vegyész szakképzés erős?
Ha esetleg valakinek vannak tapasztalatai, szívesen veszem.
Kicsit off:
Én az ELTE Radnótibol mentem kozgazra, fogalmazzunk úgy, hogy a Közgázon matektol én is dobtam egy hátast... első év második félév matek tárgy lineáris algebra első óra: “adott egy n dimenziós térben egy vektor” elvesztettem a fonalat. Sosem felejtem el azt az ismeretlen érzést, fogalmam sem volt mi történik körülöttem 😂😂😂
Pont azért tipródtam egész hétvégén ezen a kérdésen, mert nem szeretném elvágni más lehetőségektől a későbbiekben. De TT irányba egészen biztosan nem fog menni, sőt jogi irányba sem, így talán jó alapozás lehet számára a közgáz.
És szeretnék bízni az ő megérzéseiben, elég érzékeny gyerek, jól rá szokott érezni dolgokra.
Igen, a matematika oktatásuk is nagyon jó. Legalábbis amennyit eddig látok belőle.
Magyarból és töriből viszont jelenleg simán megél az általános iskolás tudásból. Bár ez lehet az általános iskolás oktatás számlájára írható :)
Petrik a BMSZC-k között vagyon...
Ímitten: [link]
Fura, pedig működik: [link]
Katt jobboldalt a nagyítóra.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?