Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszi,igen.Férjemmel beszéltem,és még hivták is korábban a suliból,hogy nem ment el.Mondta nekik,hogy ott volt.Most próbáljuk elérni valahogy az iskolát.
És ha az Eötvös, Fazekas, Apáczai Városmajor, Berzsenyi és László között kellene választanod szintén biológusnak készülő számára?
Ebben az esetben én is az 5 éves biológiát választanám. Azt gondolom, hogy ez ad lehetőséget, hogy jobban elmélyüljenek egy-egy témában, illetve ha kell akkor az alapokat át tudják ismételni, mielőtt egy bonyolultabb szintre lépnek tovább. Persze, attól még a fakultációk is nagyon jók, de az sokkal rövidebb, ezért sokkal intenzívebb is kell, hogy legyen. Ez nem mindenkinek elég, hogy beégjen minden kritikus rész annyira, hogy el se tudja rontani pl. az emelt szintű érettségin.
A 109.helyen vagyunk;
nem, a fiamnak nem ez a cél - a Karithyba szeretne menni, szóval április végéig még izgulás van :)
Mi elkövettük azt a hibát, hogy nem írtunk be a Lászlóban olyan tagozatot ahol lett volna szóbeli - és utólag átgondolva ez nem volt helyes döntés. Látva a gyereket a szóbelis élmények alapján döntött. No nem baj, a lányom ötödikes, ott majd rutinosabbak leszünk -
László pont
Nekünk sem stimmel 2 ponszámunk se, a matek és a magyar sem, de durván!
Jesszus :( Nem is értem hogy számolták! De tuti kiesnek előle sokan, hiszen ebben az évben mindenki beírta az összes sulit, amit csak lehetett.
Huh, a matek pontokat lehet, hogy idén máshogy számolják, mert mindenkinek kevesebb pontja lett, azzal sztem nem nagyon tudtok mit csinálni. A médiát mindenképpen reklamáljátok meg, próbáld hívni őket illetve párhuzamosan szerintem írjál e-mailt is, hogy nyoma legyen, ez csak valami adminisztrációs hiba lehet. Kitartás, ne adjátok fel!
Jobb magyart. Ők nem a matekon csúsztak meg valószínűleg, mert 45 és 48 pontos matekot azért nem neveznék elrontottnak :)
Szia! Semmi, de semmi infóm a Lászlóról, csak annyi, hogy milyen szuper, meg milyen jó a közösségi élet. Pont emiatt vagyunk most teljesen tanácstalanok, hogy írjuk a sorrendet. A Berzsenyi biosz lett volna az álomsuli, de onnan sírva jött ki és ez a pontszámon is látszott, szóval az sztornó. Mivel az E5 biosz szóbeliről 0,8 pont miatt lemaradt, maradt a humán és a NYEK, ami lehet, hogy esélyes, nem biztos, de talán bejutó. És itt van a halál biztos László, ráadásul a biológia. A lányom mégis tétova, hiszen mégiscsak az E5-ről van szó, és mint írtam, igazgató úr azt mondta a tagozatok átjárhatók. De vajon mennyire? Elég egy fakultáció egy emelt bioszra és kémiára? Istenem mennyire tanácstalan vagyok!
Értem!Hát ez így tényleg nem egyszerű, de szerintem mindenképpen jó helye lesz. Én magam biológus vagyok és volt Lászlós csoporttársam, aki nagyon szerette a sulit illetve úgy tűnik, hogy valóban magas szinten oktatják a biológiát-kémiát mai napig. Értem, hogy egy Eötvös van a másik serpenyőben, de én a Lászlót választanám, ha ennyire céltudatosan tudja, hogy ebbe az irányba szeretne menni. Kívánom, hogy ha sikerült meghozni a döntést, az beteljesítse a hozzáfűzött reményeket!
Sziasztok!Nagyon el vagyunk keseredve.
Lászlóban lekérdeztük a lányom eredményeit,és azt irta ki a médián,hogy a szóbeli felvételin nem jelent meg.Pedig ott volt,még az irományát is megmutatta.
Matekon meg,hogy a felvételi követelményeknek nem felelt meg,82,5 pont.Pedig itthon 87 pontot számoltunk.Nem értem,hogy mit lehet ebben az esetben tenni?
48 pontos matek (kitűnő hozottal) is csak a huszonötödik... az előtte lévők mit írtak akkor? :D
Na ez nagyon hasonló, mint nálunk, hogy a lányom nem kellett a Karinthyba 42 pontos magyarral, mert matekból viszont rosszul teljesített (főleg szóbelin, írásbelin inkább közepesen), pedig épp azért jelentkeztünk oda, hogy a nyelvi tehetségét kamatoztathassa. :D De sebaj, jó lesz neki a Vörösmartyban.
Na, ez tényleg dilemma. Kíváncsi vagyok, mit fogtok dönteni :)
8. László
Valaki írta, hogy lementette a szóbeli behívási listát. Ha az mondjuk a term. tud. behívási listája, privátban el tudná küldeni? Mert abból lehet, hogy kiderülne, ha esetleg elírták a jeligénket...
Szia! Nem a Lászlós sorrend a dilemma, hanem, az Eötvös.
Talán bejutó helyen van humán és német NYEK-re. De, ő a biológia-kémia vonalon szeretne orvosira menni. Az E5 igazgató a kisfilmben azt mondta 11-12. osztályban a tagozatok átjárhatók, ezért fel lehet venni a fakultáción olyan tantárgyakat is, amiknek semmi köze az eredeti tagozathoz. Vagyis, egy humánosból és egy NYEK-esből is lehet végük bioszos. Ez nagyon szimpatikus volt. És most őszintén nem tudom, hogy legyen. Melyik lenne jobb a gyereknek. Ő is teljesen tanácstalan. Mi a jobb, az E5 fakultációi vagy egy 5 éves biosz tagozat a Lászlóban.
Nálunk a nap dilemmája :
DNG haladó német vs László német
Gratulálok! 🙂
Van esetleg arról, infód, hogy németen eljutnak felsőfokig illetve mire elég a 3 év angol?
És hogy álltok? Nektek ez lenne a cél vagy másik suli?
Az meg hogy a fenébe lehet? 45 pontos matekkal?
Irigylésre méltó dilemma:-. Gratulálok nektek is!
Most sikerült
Szerintem az ékezet lehetett a ludas
Köszi, én is gratulálok nektek!
🙂🙂
Mi le tudtuk kérdezni a Lászlót. Bioszon 19. és németen 9. helyen vagyunk. Nálunk a pontok is jól vannak feltüntetve. Most nagy dilemma a sorrend.
Igen kezdem én is azt gondolni, hogy másképpen számolnak.
Mondjuk vicces, hogy így 45 pontos matek központi után elutasítva van a matek tagozatról 😁
Nem izgat, mert ha megadnák, akkor is csak 83 pontja lenne, az meg még egyik évben sem volt elég.
👍
Én várok még egy kicsit, hátha csak nem töltötték még fel. ( Kellett nekem ilyen kacifántos jelszó a Pisti1 vagy az 12345 helyett. 😅😂 )
Sziasztok,
nekünk a László könnyen lekérdezhető (okt.azonosítóval)
igaz, csak a kéttan.olaszon vagyunk érdekeltek.
A Toldyban azt írják, hogy a tuti bejutó angolra az első 50, a németre az első 20 gyerek. Ezek szerint 5-5-el megnövelték mindkét szak létszámát?
Írtam nekik e-mailt a
titkarsag@szlgbp.hu címre
A telefon ki sem csorog
További ajánlott fórumok: