Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Virgilius, ne cenzúrázd magad!
Szerintem amikor a jó iskolát, tagozatot keressük a gyereknek, igenis hasznos információ, hogy pl inkább lányos, vagy inkább fiús hírében áll-e. És ez nem csak a specmat-on kérdés. Nekem fiam van, és NYEK-es képzésekben gondolkodtunk az elejétől, de semmilyen tapasztalatom nincs e téren, nyílt napokon se láttam semmit az osztályok nemi arányaiból. Itt a fórumon nekem igenis hasznos infó volt, hogy néha akár az osztály 2/3- a is lány a nyek-en. Végül mégis a nyek mellett maradtunk sok egyéb okból, de ennek tudatában. Ha nem lehetne ilyen fiús/lányos kommenteket írni, felkészületlenül érne a beiratkozáskor a fiú/lány arány.
Ez netto dícséret volt. Amúgy az OH is számon tartja a nemek arányát. Az itt gyakran emlegetett bpi gimik közül a Fazekas és az István a leginkább fiúdomináns iskola, a Madách, Jóska, pedig az ellentettje.
A specmatot indító iskolákba átlagosan több fiú jár, a sok nyekkel operálókba meg több lány. Ez egyszerű statisztika.
Nekem ez volt a kedvencem, le is mentettem:
". .. található Páty (első írásos említése 1286-ból) "
Az ember mindig tanul vmit😂
Hiába, nagy gond, ha zseni a gyerek! ;)
No de most komolyan, gratulálok nektek, büszke lehetsz rá!
Biztosan sikerül jól döntenetek - igazából rosszul meg egyikkel sem jártok.
Ez most a "melyik ujjamat harapjam meg" esete...
Igazából nagyon meg tudom érteni, még ha ez nem is látszik... Szerencsére a végső döntés nálunk bár nehéz volt, de az már azért nem ennyire...
Drukkolok!
A hatodikos E5-os egyik osztályfőnökről én kaptam az egyik igazgatóhelyettestől egy olyan tájékoztatást, hogy "angolos lesz, és ezért a nyelvi felmérőket megíratják májusban, hogy az osztályok kialakításánál látniuk kell a csoportokat".
Ha ebből esetleg ki tudja találni valaki, hogy ki lehet az, szóljon. Na meg a másik is érdekel, ha van valakinek tippje, bár arról nekem semmi infom nincs.
Tragikus a Fazekasos tanár halála, de az még tragikusabb lenne, ha egy konkrét haláleset miatt született volna ez a döntés... A másik 60 elhunyt pedagógus nem számít? (És az elhunyt családtagok, mert sajnos ilyen is van... :( ). Ha valaki egy vidéki általános iskolában vagy óvodában dolgozóként hunyt el, annak a halála nem érdemel figyelmet? Ez IS szomorú... :(
(Nem veled kötözködöm, a kérdés természetesen költői...)
Hálásan köszönök minden információt, tanácsot amit az elmúlt hónapokban itt olvashattam!
Egy fontos mérföldkövön vagyunk túl, és felbecsülhetetlen segítség volt ez a fórum, Réka táblázata és a már nem titkos oldal is. A hosszas utánaolvasás és gondolkodás után megjelölt 5 iskola bármelyikében jó helyen lenne a gyermek, nyílt napok nélkül ez hatalmas eredmény. Persze az álomiskoláért április 30-ig még drukkolnunk kell, de sikerülnie kell!:-)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?