Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Jé, ez pont olyan, mint az osztrák (nem könnyű) STEOP vizsga! Akinek nem sikerül, annak veglegesen el kell hagynia a adott intézményt.
ha csak úgy nem... :)
akkor mivel a 4.-ben az egy szem beírt sulin nem módosítok, ott nincs ami aktiválja a februárt...
Az űrbe azért nem szálnék fel egy így programozott űrhajóval.
Repülőre meg amúgy sem szállok. Ezek után. :)
A "M" betű megvan nektek módosítás, nyomtatás után a "rögzített tanulók" oldalon az okt. azon. előtt?
Mert akkor hátradőlnék. Így, felszállás előtt...
A lányomnak 5-ös lett, ha jól emlékszem, 92%. Ő a leggyengébb csoportban van, szóval ott is lehet jól teljesíteni. A két legerősebb csoportban mindenkinek 90% fölötti lett.
Hogy sikerült nekik a vizsga? Volt olyan, akinél komoly problémák voltak?
Ja, és a módosítás valamiért aktiválja a history-t mégis, tehát náluk valamelyest megvan.
Úgy látom, hogy a februári history már elveszett azzal, hogy lezárták az oldalt a szülői irányból. Most, hogy visszatöltötték, az a lánc már megszakadt.
Persze nem így kéne lennie, de ez van.
Igen, a Kőrösiben vizsgáztak félévkor angolból az angol NYEK-en. Erre még csak jegyet kaptak, de az év végi vízválasztó lesz: akinek nem sikerül, az nem kezdheti meg a 9. évfolyamot, és másik iskolában kell folytatnia.
Köszönöm, csak gondolnám, hogy vagy mindkét gyereknél kellene februári dátum is legyen, vagy egyiknél sem - na ebben nem látom a logikát.
Az hogy a "rögzített gyermekek" oldalon "véglegesítve 0 fő" - azt annak tudom be, hogy a határidő lezárulása után véglegesedik...
Nálunk szerencsére nem volt ilyen rossz tapasztalat tavaly, hogy elveszett volna az a három hónap. Mondjuk megtartották az összes nyelvórát is online, mint ahogy most is.
Igen, 3 hónapot online voltak. Meg is mondta az ofő, hogy az a 3 hónap elveszett nyelvtanulás szempontjából.
8.-ban folytatták a 7.-es anyagot, kb. febr. kezdték a 8.-os anyagot.
Így viszont már én sem értem.
Az tény, hogy rengeteg plusz lapot kapnak, és videót (nézni, hallgatni, feldolgozni), a videókból felelés, dolgozat.
Nálunk általánosban is voltak vizsgák 7-8.-ban, és lányoméknál most is vannak minden évben. Nem árt ez a kis visszacsatolás azoknak a gyerekeknek, akik annyira nem céltudatosak és hajlamosak egy kis lógásra. ;)
Sziasztok :)
Szeretnék köszönetet mondani a nagyon sok hasznos infóért, segítségért amit itt olvashattam az elmúlt időszakban. Mindenkinek sok sikert és türelmet a végéhez :)
03/19-én a felületre való visszatöltést történt, hogy tudj módosítani, ha szeretnél.
Tavaly második félévben online voltak ők is vagy nem? Azért, ha azt ott elbohóckodják, akkor nem sikerült volna nekik most az "érettségi".
Arra gondoltam, hogy idén azt mutatja, hogy elég jól sikerült-e átadni online is a matekot, hiszen a gimisek szinte egész évben online tanultak.
Ők nem online-ba voltak (8.-osok).
Az viszont igaz, hogy nem volt heti 4 angoljuk, a tömbösített órák miatt kevesebb volt.
Igen, de tulajdonképpen nem kell, hogy bármit is mutasson.
Annyi, hogy az egész éves matekből egy évvégi írásbeli vizsga.
Hm, akkor az is egy jó mutató lesz idén - feltéve, hogy járnak a gyerekek május végén, június elején suliba.
Ez nagyon "aranyos", büszkék lehetnek a teljesítményükre. Az biztos, hogy nem lógták el az online órákat, ha ilyen jól vették a végén az akadályt.
Évfolyam vizsgákról még.
Az Óbudai Gimnázium-ban minden évvégén matematika évfolyam záróvizsga van (írásbeli).
Persze, ha nincs a fránya Covid, és a gyerekek a suliban vannak évvégén!
Az Óbudai Gimnázium-ban az angolos osztályfőnök 7. évvégén tartott volna alapfokú angol nyelvviszgát a haladó csoportnak.
Na, ez nem jött össze.
Most zárás előtt (8.-ban), szóbeli nélkül tartott egy komplett érettségit ugyanezeknek a gyerekeknek.
Mindenki sikeresen "leérettségizett".
Nagyon köszi, szerintem a többieket is érdekelni fogja. Akik meg jövőre felvételiznek, különösen vadásznak az ilyen információkra. Őszintén szólva, a mostani helyzet miatt az online oktatás eredményessége még jobban érdekel, mint az iskola jól felszerelt, kényelmes épülete. Szerintem a most iskolába járóknak nem ez az utolsó online időszaka, sajnos.
Azért az Apáczai egyáltalán nem tűnik rossz alternatívának, nagyot nem kockáztattál. :)
Hát ezt nem nevezném friss infónak.:( Az Eötvösnek 20 éve (a nagy felújítás óta) van egy hatalmas tornacsarnoka. Egyik hónapban a fiuk vannak ott és a lányok a kicsiben, következő hónapban cserélnek. Kinti sportra valóban nincs sok lehetőség, de ez a többi belvárosi iskola esetében is így van. Mondjuk a Coopert az udvaron szokták futni, az azért elég vicces.
Igen, mert az egyiküknek ott volt a diplomaosztóján Lancasterben, ahol rájött, hogy ő is oda akar menni egyetemre, és hát mi lenne annál célravezetőbb, mint ha már gimibe is odajár, ahová ő járt. 😁 Szerencsére az Apiból is sikerült bejutnia, különben hallgathatnám, amiért lebeszéltem a korai kelés miatt a Kölcseyről.
Tényleg lelkesek lehettek azok a beszámolók, ha Budaörsről hajlandó lett volna ingázni naponta. :) A mi sulinkból is mindig megy egy-egy diák, mert aki franciául jól meg akar tanulni, annak ez a legjobb suli a környéken.
Kőrösiben félévkor is volt vizsga, igaz hogy akkor még csak 1-1,5 hónapja volt online oktatás.
Majd év végén beszámolok a mi tapasztalatainkról.
Igen, tulajdonképpen mindegy, hogy két tannyelvű-e a suli. A lényeg, hogy most az ilyen átfogyó vizsgák talán jobban tükrözik az online év minőségét, mint az évközben bepotyogott jegyekből képzett értékelés. De aztán lehet, hogy nincs igazam.
126x feldobta, de mindig az az érzése támad ha eldönti A-t akkor mi van ha B-t kellett volna választania...
További ajánlott fórumok: