Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Közel 5 éves gyerek esetében kórosnak mondható az ágytisztaság hiánya? fórum

Közel 5 éves gyerek esetében kórosnak mondható az ágytisztaság hiánya? (beszélgetés)

1 2
24. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 21. - *Csajszi*)
2016. ápr. 19. 12:24
Köszönöm szépen, még nem hallottam ilyenkől, de megpróbálok éb is utána nézni.
23. nikletty (válaszként erre: 15. - Pengő Gyöngyi)
2016. ápr. 19. 12:00

mennyi az a sok?

én gyerekem este megissza a teáját/kakaót és annyi, az olyan 1,5-2 dl. Már megérti, beszéld meg vele, hogy ennyi, s tán nem kell kelni a pisi miatt éjjel.

Párom kislánya volt sokáig éjjel bepisilős, s ha esti ivásra figyeltünk, nem volt gond pár nap után.

Ahogy írtad, nem össze pisilte magát fullra, hanem becsurog, folyik? Ha sokat iszik este, s nagyon alszik lehet hamar megtellik a hólyag, s aztán tartaná ő, csak befolyik, mert nagyon megtellik.

Ha nagyon szomjas lenne este, akkor kéne, hogy napközben igyon többet, legalább is az jutna eszembe, hogy tán mert nappal keveset iszik.

Próbálkoznék, aztán ha akkor sincsenek problémamentes esték, akkor mennék orvoshoz.

22. Kangaroo Island (válaszként erre: 19. - Pengő Gyöngyi)
2016. ápr. 19. 11:08
Szerintem ne ébresztgesd, majd megérik az éjszakai szobatisztaságra és akkor magától nem fog bepisilni. Minden gyerek2 más, nem szeretem mikor mások mondják, hogy hát az ő gyereke 3 évesen már nem pisilt be és az a normális"...örüljön neki, a Te gyereked más
21. *Csajszi* (válaszként erre: 12. - Pengő Gyöngyi)
2016. ápr. 19. 11:07

En elvinnem orvoshoz, hogy szervi betegseget kizarjon.

Ha lelkileg kiegyensulyozott, boldog gyerek akkor valoszinu csak nem erzi meg, nem ebred fel ra.

Ne aggodd tul, de mindenkepp nezesd meg nincs-e valami gond a hatterben. Gondolom nem 'bantod' emiatt, hiszen nem tehet rola, alszik. Szerintem majd kinovi (ha nincs szervi gond).

Ja, nemreg olvastam valami ilyen sipolos jelzorol, az mar 1-2 csepp becsurgasa utan ebreszt (zajjal), allitolag 1-3 heten belul agytisztava teszi a gyereket. A pizsamara kell erositeni, nem jut most eszembe a neve, de talan itt a hoxan is van forum rola. Ha rajovok mi volt az, megirom.

20. Kangaroo Island (válaszként erre: 11. - Pengő Gyöngyi)
2016. ápr. 19. 11:05
én kislányommal is ez volt a gond, hogy úgy aludt mint a bunda, egyszerűen nem ébredt fel az ingerre, nincs ezzel semmi gond, nem kell semmit siettetni. Én is baromi mélyen alszom, nyilván nem pisilek be (szép is lenne :D ). Találjatok ki valami játékot, pl. hogy ha nem pisil be, akkor kap strigulát egy papíron és ha 5 strigula összegyűlik, kap valami meglepit, lehet hogy motiválná és jobban odafigyelne.
19. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 2. - 16b5d6ae34)
2016. ápr. 19. 10:56
Nem mondtam még. Fogalmam sincs, mit csináljak. Megpróbálom ezt az éjszakai ébresztgetést, hátha beválik. De akkor még mindig nem magától ébred, tehát nem érzi álmában, hogy pisilnie kell.
2016. ápr. 19. 10:54
Az egyik óvónénink azt mondta, hogy kóros (neki nincs gyereke), a másik óvónéni pedig közölte, hogy ő is bepisilt 5 éves koráig, utána kinőtte.
2016. ápr. 19. 10:53
Van valami "pisimanós" mese állítólag, amit esténként kellene elmondani.
16. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 10. - B1dbc250b6)
2016. ápr. 19. 10:52
Vajon meddig kell éjszaka ébresztgetni? Gondolom, minden gyereknél más.
15. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 3. - Nikletty)
2016. ápr. 19. 10:51
Vacsorához elég sokat iszik, és ha fürdés után még kér, akkor is szoktam neki adni vizet.
2016. ápr. 19. 10:50
Családban volt hasonló, veseprobléma volt a hátterében... :(
13. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 4. - 5c54c8b1c1)
2016. ápr. 19. 10:50
Nem-nem... :) szobatiszta, nappal egyáltalán nincs gond vele. Csak éjszaka.
12. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 7. - *Csajszi*)
2016. ápr. 19. 10:49
Már későn ébresztettem sajnos, addigra becsurgott. De pisilt, átöltöztünk, és reggelig száraz maradt.
11. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 9. - Kangaroo Island)
2016. ápr. 19. 10:48

Végre valaki kicsit megnyugtat...:) Köszönöm.

Igen, beszéltünk, és mindig megígéri, hogy felébred éjszaka.... persze, úgy alszik, mint a bunda.

2016. ápr. 19. 10:44

nem vigaszként mondom a kérdezőnek, de ez nagyon sok ember problémája(volt, és most is az)nem vagy egyedül ezzel a problémával

előttem már írták, este ne igyon(sokat), lefekvéskor pisiltetni, és ha még ébren van később, megkérdezni, kell-e? esetleg éjjel egyszer ébreszteni..(ez kemény meló)

a másik, hogy a gyerek általad észrevétlen feszültségben él, rossz álma van, vagy valami ilyesmi..

nem kell veszekedni vele, mert az méginkább stresszeli..

általában helyreáll a normál élet, de nem szabad erőlteni veszekedéssel...az úgysem sikerül.

2016. ápr. 19. 10:41

Az én kislányom kijelentette hogy 5 évesen lesz éjszakára szobatiszta, így is lett, a születésnapján rituálisan elraktuk a pelust.

Nem kell orvoshoz vinned, 7 éves korig normális az éjszakai pisi, kérdezd meg miért pisil be, bár gondolom már beszéltél vele erről.

2016. ápr. 19. 10:40
Azért ne aggód túl magad, nem katasztrófa. a mi családunkban több ilyen egészséges gyerek is van, van olyan is, aki 6 évesen lett ágytiszta. Oké, ez a ritkább, nem jó dolog, de nem vészes.
7. *Csajszi* (válaszként erre: 1. - Pengő Gyöngyi)
2016. ápr. 19. 10:39
Tegnap miutan ebresztetted ejjel (es gondolom pisilt), utana meg mindig bepisilt vagy szarazon ebredt?
2016. ápr. 19. 10:37
Jajj :( hat, valami gond biztos van a háttèrben. Lehet fizikai, de lehet lelki is szerintem.
2016. ápr. 19. 10:36
Igen.Mindenképp vidd dokihoz.
2016. ápr. 19. 10:36

Àgytisztaság? A szobatisztaságra gondoltál?

1. Lehetséges valamilyen családi konfliktus.

2. Nagyon mélyen alszik éjszaka.

3. Úgy fektetni le este, hogy elôtte pisil.

4. Szakorvosi vizsgalatok.

3. nikletty (válaszként erre: 1. - Pengő Gyöngyi)
2016. ápr. 19. 10:35

mindenképp beszélj dokival erről

pisil lefekvés előtt? mennyit iszik este?

ha mindig bepisil este, én mindenképp egyszer ébreszteném, én félteném a megfázástól, na meg az állandó cserék...

2. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 1. - Pengő Gyöngyi)
2016. ápr. 19. 10:34

A gyerekorvosnak mondtad?

5 évesen már nem lenne szabad...

2016. ápr. 19. 10:32

Nappal semmi gond, de éjszaka még nem érzi, ha pisilnie kell.

Lehet, hogy én rontottam el valamit? Nem szoktam felébreszteni éjjel, kivéve tegnap, amikor láttam, mennyien szavaztatok arra, hogy nem normális dolog ebben az életkorban az éjszakai bepisilés.

A szakkönyvek, cikkek mind mást írnak.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook