Közel 5 éves gyerek esetében kórosnak mondható az ágytisztaság hiánya? (beszélgetés)
mennyi az a sok?
én gyerekem este megissza a teáját/kakaót és annyi, az olyan 1,5-2 dl. Már megérti, beszéld meg vele, hogy ennyi, s tán nem kell kelni a pisi miatt éjjel.
Párom kislánya volt sokáig éjjel bepisilős, s ha esti ivásra figyeltünk, nem volt gond pár nap után.
Ahogy írtad, nem össze pisilte magát fullra, hanem becsurog, folyik? Ha sokat iszik este, s nagyon alszik lehet hamar megtellik a hólyag, s aztán tartaná ő, csak befolyik, mert nagyon megtellik.
Ha nagyon szomjas lenne este, akkor kéne, hogy napközben igyon többet, legalább is az jutna eszembe, hogy tán mert nappal keveset iszik.
Próbálkoznék, aztán ha akkor sincsenek problémamentes esték, akkor mennék orvoshoz.
En elvinnem orvoshoz, hogy szervi betegseget kizarjon.
Ha lelkileg kiegyensulyozott, boldog gyerek akkor valoszinu csak nem erzi meg, nem ebred fel ra.
Ne aggodd tul, de mindenkepp nezesd meg nincs-e valami gond a hatterben. Gondolom nem 'bantod' emiatt, hiszen nem tehet rola, alszik. Szerintem majd kinovi (ha nincs szervi gond).
Ja, nemreg olvastam valami ilyen sipolos jelzorol, az mar 1-2 csepp becsurgasa utan ebreszt (zajjal), allitolag 1-3 heten belul agytisztava teszi a gyereket. A pizsamara kell erositeni, nem jut most eszembe a neve, de talan itt a hoxan is van forum rola. Ha rajovok mi volt az, megirom.
Végre valaki kicsit megnyugtat...:) Köszönöm.
Igen, beszéltünk, és mindig megígéri, hogy felébred éjszaka.... persze, úgy alszik, mint a bunda.
nem vigaszként mondom a kérdezőnek, de ez nagyon sok ember problémája(volt, és most is az)nem vagy egyedül ezzel a problémával
előttem már írták, este ne igyon(sokat), lefekvéskor pisiltetni, és ha még ébren van később, megkérdezni, kell-e? esetleg éjjel egyszer ébreszteni..(ez kemény meló)
a másik, hogy a gyerek általad észrevétlen feszültségben él, rossz álma van, vagy valami ilyesmi..
nem kell veszekedni vele, mert az méginkább stresszeli..
általában helyreáll a normál élet, de nem szabad erőlteni veszekedéssel...az úgysem sikerül.
Az én kislányom kijelentette hogy 5 évesen lesz éjszakára szobatiszta, így is lett, a születésnapján rituálisan elraktuk a pelust.
Nem kell orvoshoz vinned, 7 éves korig normális az éjszakai pisi, kérdezd meg miért pisil be, bár gondolom már beszéltél vele erről.
Àgytisztaság? A szobatisztaságra gondoltál?
1. Lehetséges valamilyen családi konfliktus.
2. Nagyon mélyen alszik éjszaka.
3. Úgy fektetni le este, hogy elôtte pisil.
4. Szakorvosi vizsgalatok.
mindenképp beszélj dokival erről
pisil lefekvés előtt? mennyit iszik este?
ha mindig bepisil este, én mindenképp egyszer ébreszteném, én félteném a megfázástól, na meg az állandó cserék...
A gyerekorvosnak mondtad?
5 évesen már nem lenne szabad...
Nappal semmi gond, de éjszaka még nem érzi, ha pisilnie kell.
Lehet, hogy én rontottam el valamit? Nem szoktam felébreszteni éjjel, kivéve tegnap, amikor láttam, mennyien szavaztatok arra, hogy nem normális dolog ebben az életkorban az éjszakai bepisilés.
A szakkönyvek, cikkek mind mást írnak.