Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Úgy gondolod, hogy az is elképzelhető, hogy a nagy beharangozás után nem lesz pénz semmikor?
Én ezt nem tudom elképzelni, annak ellenére, hogy sok hazugság és hitegetés folyik.
Mai hír:
"Kínából folyamatosan érkeznek a küldemények
A Kína és Magyarország közötti légihíd jól működik, folyamatos a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges áruk szállítása kínai nagyvárosokból.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben elmondta, hogy az elmúlt héten 20 repülővel és – más európai repterekről – 5 kamionnal érkezett kínai áru a védekezéshez Budapestre.
Egy hét alatt 9 820 600 maszkot szállítottak Magyarországra, a járvány kitörése óta összesen 86 247 290-et. Ezen felül még 62 500 150 maszkra van szerződéses állomány – közölte, hozzátéve: a múlt héten 215 lélegeztetőgépet is importált Magyarország."
Kötelező a tömegközlekedésben is, de mi még egyetlen egyet sem kaptunk.
Sok helyen postán küldenek 1 azaz egy darabot.
Hová lesz ez a rengeteg maszk??
Azzal, hogy azt mondtam, hogy az a doki(akiről nem tudni létezik-e) ezek szerint még nem hallott arról, amit a GG nyilatkozott, nem néztem le őt, sem a többi orvost.
És azt is gondolom, hogy senki nem tudja még pontosan, hogy mikor fogják megkapni a juttatást, hisz eddig csak az látott napvilágot, hogy valamikor nyár elején és pénzben, de azért azt már csak valószínűsítik a dolgozók, hogy nem év végén és nem kajajegyben.
erre szokták mondani a katonáim,
,,,az a biztos ami már elmúlt,,,
Ezt az eddigi tapasztalatok alapján egy egészségügyis akkor fogja elhinni ha látja a számláján.
A kormányhoz képest még a Blikk is a hitelesség szobra.
Hát bocs, ezt a lenéző stilust minden frontvonalon dolgozó doki nevében én kérem ki. Ők tudom, hogy nem tennék, dolgoznak.
Már elnézést, hogy nem hírek olvasgatásával töltik az idejük, meg fellengzéssel...
Arra is van válaszod mi a francért nem tesztelnek??? És miért kamuznak a tesztszámokról? Miért nem az az adat mint más országban, hogy hány embert teszteltek le?
"Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a bejelentés másnapján, vagyis április 4-én elmondta:
a pluszpénzt a nyár elején kapják meg az egészségügyi dolgozók. Mindenki, vagyis a technikai személyzet is.
Vagyis: nem – ahogy az állítólagos orvos mondta – kajajegyben és nem az év végén. Vagyis ez is kiderült már április 4-én. Gulyás Gergely azt is mondta: ez egy egyszeri fizetéskiegészítés, az összeg pedig bruttó félmillió forint."
Érdekes, hogy ezt lehetett olvasni, az én egészségügyis ismerőseim tudják.
Mindegy, ez a dunántúli doki ezek szerint még nem hallott róla, azért tart még ott, hogy lehet év végén és kajajegyben.
Amúgy nyugodj le egy kicsit, ne idegeskedj, nem tesz jót az immunrendszernek!
Nem magamban beszélek, csak ezzel kapcsolatban jutott még eszemben...
Miért nem élünk az EU gazdaságot segítő programjaival?
Más országoknak megfelel, csak a mienknek nem.
Több ezer milliárd vissza nem térítendő vagy nagyon alacsony kamatozású euro áll rendelkezésre az eu tagállamoknak. Pl. ebből tudják a 70-80 százalékos bérkiegészítéseket teljesíteni az otthon maradt dolgozóiknak a vállalkozások.
Itt meg ha megfelel a vállalkozás és a munkavállaló bizonyos kitételeknek kapnak 30%-ot. "fölülről nyitott elkülönített számlát nyitottam". Vajon mire? Az orvosok, az egészségügy nincs ellátva, hiába a sok riport a reptéren. Az utcára került emberek... hogy velük mi lesz senki nem tudja.
Nem írok többet, mert forr bennem az indulat.
bocs, honnan tudná egy doki, mit utal neki a bürokrácia??
Hogy jön ide a fórumos, arctalan ismerettség?
A 444 csak leírta, azt, ami van.
És akkor mi hiteles? hol a francban a sok cucc??
És miért kamuzzák azt hogy 65 ezer teszt, amikor akárhogy számolom, max 45 ezer embert teszteltek???
ok, hiszek a dokiknak, hogy sokakat megmentenek. de ha nem is tesztelik az embereket, nem fognak ellátáshoz jutni. Akkor megmenteni se lehet őket...
Nem is a maszkokról van szó leginkább, hanem az eléggé nem hihető, hogy egy értelmes orvosnak még most se legyen fogalma arról, hogy mikor, milyen formában kapja meg az 500e juttatást és ott tartson a mai napig is, hogy lehet kajajegy lesz.
Tudom milyen hiányosságok vannak, hoxán is vannak egészségügyben dolgozó emberek, akik bizony leírják, hogy milyen sok mindenben elkeserítő a helyzet, hiszek is nekik.
A 444 semmiképp nem hiteles számomra.
Nem haragszom.
ne haragudj, de ismerek nagyon sok egészségügyben dolgozót. nekik én hiszek
És egyre több dolgot ismer el a hivatalos tájékoztatás is... Pl hogy 52 ezernek írt tesztből április 20 án csak 32 ezer ember volt igazából tesztelve...
Illetve senki se tudja hol a sok maszk, felszerlés. Nálunk magánbeszerzésekből igyekszik a város megoldani a védőfelszereléseket, hogy működhessen valahogy az orvosi ellátás, meg a szociális ellátás... Pedig állítólag mennyire nagyon nagyon sok van... de hol???
Bocs, ez egy konkrét orvos. Ismersz orvosokat?
Amúgy a kórházakban közalkalmazottaként vannak, nyilvános bértábla...
Nem csak a 444 hozta le..
És nem nagyon tudják a mentősök, orvosok, hol az a rengeteg cucc, ami állítólag naponta landol a reptereken...
Nem a 444ből tájékozódom, de ezt tudtam linkelni.
Ezzel a maszkkal is az a probléma, hogy ahogy írták, a tömegközlekedésen pl. 6 éven aluliaknak nem kell. A kérdés az, hogy ki fogja odatartani a zsebkendőt mielőtt az 5 éves beleköhög a levegőbe? Mert sajnos békeidőben is sok ilyet látni.
Aztán a futóknak is kötelezővé kellene tenni a használatát, mert nem egy nyitott szájjal lihegve fut el az ember mellett vagy jön vele szembe.
Semmi hihetetlen nincs az interjúban. Ha 210 ezer forint az alapfizetése akkor pótlékokkal reális a 208 ezer forint.
Az, hogy kevés az FFP2-es maszk szintén nem meglepő.
Az ilyen rendelkezések mindenhol a polgármester hatáskörébe tartoznak. Úgy látszik a tiétek szigorúbb, azért kötelező a maszk már 3 hete, a budapestieké megengedőbb.
Azt mindenesetre jó tudni, hogy személyedben lenne valaki, aki jobban elvégezné a járvánnyal kapcsolatos teendőket.
Bocs, nem vagyok gonosz, de ezt nem tudtam kihagyni. :-)