Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

15910. syria (válaszként erre: 15909. - Gyöngy:))
2020. nov. 8. 17:59
Nagy tétben mernék fogadni, hogy pont olyan hatékony intézkedéseket fog bejelenteni, mint az éjszakai kijárási korlátozás, az ingyenes parkolás, a 3. széken ülés, a maszkviselés szigorítása.
15909. gyöngy:) (válaszként erre: 15899. - Andi6020)
2020. nov. 8. 17:41
Egészségüggyel és gazdasággal kapcsolatos intézkedések lesznek, ezt mondta OV.
15908. timycat (válaszként erre: 15907. - Timycat)
2020. nov. 8. 17:35

Mondjuk az más kérdés, hogy ezt hogy fogják ellenőrizni.

Halászlé-kommandó? 😂

15907. timycat (válaszként erre: 15899. - Andi6020)
2020. nov. 8. 17:33

Ilyen biztos nem lesz, hogy egy szobában max 3 fő, gyereket kell gyártani, sorozatban. Sokkal jobban drágultak az ingatlanok, mint amennyit segített a babaváró és a CSOK, nem igazán futja abból 3-4+ szobás bármire is. Persze 2 szobában is elfér 6 ember, de az nem élet, szerintem.

Az egy helyen tartózkodó háztartások számát korlátozták külföldön is. Pl hogy egyszerre csak 2 háztartás találkozhat. Szerintem itt is lesz ilyen, nem most majd, mert már pedzegették, hogy Karácsonykor ne járjuk körbe a családot, vagy ha igen akkor egyenként értsd háztartásonként külön. Aminek semmi értelme, ismét.

15906. plavalaguna (válaszként erre: 15894. - Trapiti)
2020. nov. 8. 17:33
Nekem azt irja privat kapcsolat kell... ez a sacher interjú? Vagy falus ferenc?
15905. Channa* (válaszként erre: 15898. - Fokhagyma)
2020. nov. 8. 17:04

Köszönjük!

Igyekszünk. Mintha jobban lennénk egy kicsit...

Fogalmam sincs, hogy mit kellene szigorítani.

Ha a meccseket is megszűntetik vagy a kaszinózást, akkor meg nem lesz mit leosztaniuk egymás közt...

15904. Channa* (válaszként erre: 15899. - Andi6020)
2020. nov. 8. 16:59

Valahol már van olyan, hogy a lakásban nem tartózkodhatnak x embernél többen.

A 3 nekünk még jó, illetve jöhet hozzánk még legalább 3 ember a másik szobába, illetve a konyhánk is akkora, mint egy szoba, így még 3 elfér:DDD

Ma reggel hallottam, hogy holnap valamit bejelent, illetve a kkv-ról volt szó, hogy őket kell támogatni, mert ők adják a legtöbb melót az embereknek...

15903. 71ddaa07fa (válaszként erre: 15898. - Fokhagyma)
2020. nov. 8. 16:57

Amíg a Fradi BL meccset játszik, addig nem hiszem, hogy nagyobb szigorítás szóba jöhetne. Jön még a Barcelona a Puskás Arénába, nem gondolom, hogy megtenné emberünk, hogy pártfogoltjai, illetve azok, akiket mozgósíthat, ha bármi balhét szeretne az utcákon, lemaradjanak Messi játékáról. Kubi bácsi is biztos felbontaná vele az nagy barátságot. Ráadásul még a foci válogatottnak is van egy létfontosságú mérkőzése Izland ellen.

No meg már teljesen mindegy is. Ezt már innen visszahozni nem lehet. Megjegyzem tavasszal sem lehetett volna, de akkor valami miatt, mi kimaradtunk a szórásból.

15902. Channa* (válaszként erre: 15900. - Fokhagyma)
2020. nov. 8. 16:55
Amikor Papaya leírta, hogy neki is az oltás után lett ilyenje, akkor én is erre kezdtem gyanakodni, na de a tesóm nem kapott oltást, mert műtét előtt volt, de a tesztje pozitív lett előttünk 2 héttel...
15901. globus (válaszként erre: 15899. - Andi6020)
2020. nov. 8. 16:46
Vagy a házastársától külön :) Világ legjobb dolga!
15900. fokhagyma (válaszként erre: 15892. - Channa*)
2020. nov. 8. 16:45
Lehet, hogy nagy hülyeséget írok, nyugodtan cáfoljatok meg! Arra gondoltam, hogy az influenza elleni oltás valamennyire legyengíti a szervezetet éppen azért, hogy ellenanyag termelésre késztesse, de nem lehet az, hogy éppen emiatt van szabadabb útja a covidnak ilyenkor? Én még nem mertem beadatni.
15899. andi6020 (válaszként erre: 15897. - Channa*)
2020. nov. 8. 16:44

Otthon, egy szobában nem lehetnek 3 főnél többen együtt. Vagy mindenki csak a házastársával hálhat. 😄

Viccen kívül, azt sem tudtam, hogy lesz bejelentés.

15898. fokhagyma (válaszként erre: 15897. - Channa*)
2020. nov. 8. 16:38

Nagyon bízom benne, hogy valami újabb szigorítást, mert ami most van, az nem ér semmit.

Egyébként jobbulást nektek Channa!

Régóta olvasgatlak benneteket, néha írtam is. Meglepődve látom, hogy többen is elkapták a vírust az ide írók közt. Olyan is, aki az elején még nem is hitte, hogy létezik, és elbagatellizálta.

Sajnos, ez nem kitalálás, most már a kétkedők is tudják.

Minket még nem ért el, de lehet, hogy csak idő kérdése, főleg, ha semmit nem tesznek ellene. A maszk nem elég, és az sem, ha büntetik azt, aki nem hordja.

15897. Channa*
2020. nov. 8. 16:25
Szerintetek mit fog bejelenteni holnap azon kívül, hogy teletömi a KKV-s haverok zsebét?
15896. Channa* (válaszként erre: 15875. - Andi6020)
2020. nov. 8. 16:23

Igazad volt...

Nem mindent érzünk még.

A kajánál csak azt, hogy sós vagy édes...

A kaja illatát sem érezzük...

15895. Channa* (válaszként erre: 15894. - Trapiti)
2020. nov. 8. 13:27
Én ezt nem tudom meghallgatni, mert hibát ír ki...
15894. trapiti
2020. nov. 8. 12:23

Érdemes meghallgatni:

[link]

15893. be95e6ff22 (válaszként erre: 15880. - Channa*)
2020. nov. 8. 11:16

Azért nem éreztek ízeket,mert nincs szaglásotok.Ezek összefüggnek.Szaglás nélkül legfeljebb az 4 alapíz megkülönbözetése megy,azt tudja eldönteni az ember,hogy édes,sós,savanyú vagy keserű,amit épp eszik.Nekem pl. a csoki vagy gyümölcs jó volt,de minden leves egyformán csak sós lé.A fűszereket egyáltalán nem érzi az ember,nekem az oreganós cukkinileves meg a római köményes sütőtökleves teljesen egyforma volt.

Nekem hetek után sem jó még teljesen az ízlelésem.Ebből vicces dolgok sülnek ki:pl kaptunk kecskesajtot ajándékba,és a párom érezte rajta a “kecskét”,a jellegzetes aromát,nekem meg olyan íze vokt,mint egy tipikus feta sajtnak.

15892. Channa* (válaszként erre: 15888. - Papája)
2020. nov. 8. 11:16

Óóóó...

Mi 16-án kaptuk meg az oltást, ha jól emlékszem.

A tesóm tesztje 20-án lett pozitív ezért minket 21-én teszteltek, de negatívak lettünk.

A fiam 30-án tudta meg a kollégáról, hogy pozitív, ezért kértünk neki beutalót.

1-én már a férjem lázas volt, így kértünk magunknak is. 5-én tudtuk meg, hogy pozitívak vagyunk...

Szinte azonosan zajlik nálunk és nálatok...

2020. nov. 8. 11:14
kösz szépen, én is a megfázás elleni gyógyszerekre gondoltam.
15890. Channa* (válaszként erre: 15886. - L.luiselotte)
2020. nov. 8. 11:10

Én írtam erről!

A férjem lázas, köhécsel, mintha a sima megfázása lenne.

Mivel allergiás a paracetamolra és a pirinekre, így neki nem tudok olyat adni, amilyet mi szedünk.

Ibumaxot adok neki, orrcsepp, ACC200, D és C vitamin.

Ugye mi úgy kezdtük, hogy sima megfázásnak gondoltuk, így a szokásossal "etettem" a férjemet. Amikor kiderült, hogy kovid, akkor a dokinak elmondtam telefonon, hogy miket adok, erre azt mondta, hogy így jó lesz, illetve azt mondta, hogy ha bármelyikünknek súlyosabb tünetei lennének (nehézlégzés, stb.), akkor mentőt kell hívni és kórházba menni.

Nincs gyógyszer a kovidra, így mindenki szedje azt, ami eszébe jut. Ha szag és ízvesztésed van, fáradt vagy, fáj a fejed a fogad, stb., akkor a szokásos gyógyszereket kell szedni...

15889. Channa* (válaszként erre: 15885. - CsakKérdezek)
2020. nov. 8. 11:06
Nekem nincs ilyenem.
15888. papája (válaszként erre: 15884. - Channa*)
2020. nov. 8. 10:52

Nem írtam eddig a betegségemről, mert mint írtam először nem is gyanakodtam rá az oltás miatt. Akkor lett gyanús, amikor egy fickó a TV-ben elmondta a tüneteit és az szóról-szóra egyezett az enyémekkel.

Most Kata is megerősített ebben.

Okt. 20-án kaptam a védőoltást. 28-a körül lettem beteg. Először a lapockámba éreztem erős szúrást, mint amikor megfázik a hátunk és a fejem fájt elviselhetően. Ez a fájás terjedt szét 1 napon belül az egész hátamra, végtagokra, izmokra, főleg éjjel. A Ketodex 12 órára elmúlasztotta a fájást, így néhány nap tablettázás után ez megszűnt. Akkor jött az íny és szem fájás. A fáradság olyan volt, mint a lustaság. Ez szűnt meg utoljára.

Nyugdíjas vagyok, nem igen mozdulok ki, így orvosnak sem jeleztem. Férjemnek is ekkor jelentkeztek tünetei, enyhébbek, viszont neki elment a szag és íz érzéke, ami mostanában kezd visszajönni.

15887. CsakKérdezek (válaszként erre: 15886. - L.luiselotte)
2020. nov. 8. 10:51

Nálunk, aki tünetmentes azzal semmit sem tett senki. Én is csak saját költségre teszteltetem magam.

Szóval olyan nincs, hogy a háziorvos a pozitívakat is naponta hívogatja. Bár gondolom van elég dolgok. Valamint ez is eltérő szerintem mindenhol.

2020. nov. 8. 10:50

sziasztok, eddig egy területről még nem írt senki.

bennünket eddig elkerült a járvány, de ha mégis...

a betegség idejére tudjátok milyen gyógyszert kell beszedni ? A h.o. törődik az otthon levő covidosokkl ? ha nem, honnan tudjátok hogy mi a jó.kb mennyibe kerül még egy személy meggyógyul?

úgy láttam, hogy ezzeln itt nem foglalkozott senki

2020. nov. 8. 10:37

Azt tudja esetleg valaki, hogy honnan kellene megszerezni a rendőrségi hivatkozási számot? Mert nekem a megfigyelési határozatomon nincs ilyen.

Erre gondolok:

Hivatkozási szám felépítése:

(a pl.ügyiratban szereplő félkövér összetevők helyét a beviteli mezők alatti kitöltési segédletek mutatják)

pl: 01000-241/123456/2020.ált. iktatószámú ügyirat esetében:

15884. Channa* (válaszként erre: 15883. - Papája)
2020. nov. 8. 10:33

Te voltál kovidos?

Írtad? Nem emlékszek rá...

15883. papája (válaszként erre: 15879. - Kata11111k)
2020. nov. 8. 10:10

Pontosan ezek voltak a tüneteim. Annyira fájtak az izmaim, hogy Ketodexet vettem be ez nagyon jó volt, így pár nap alatt túlvészeltem. Nem volt lázam csak hőemelkedés, de nagyon megviselt. A szemem már a pislogástól is fájt. Az ínyem, meg mintha teljesen kidörzsölődött volna. Kb. 10 nap alatt rendbe jöttem. Az íz és szag érzékelésem megmaradt.

Kicsi száraz köhögés volt, de nem fulladtam. Nem fájt a torkom.

Mind ez 1 héttel az Influenza elleni oltás beadása után történt, ezért először arra gyanakodtam attól van.

15882. CsakKérdezek (válaszként erre: 15879. - Kata11111k)
2020. nov. 8. 10:07

Szia!

Mivel a családban lassan már csak én nem vagyok igazolt koronás (remélem ez holnap sem változik mert már másfél hete sehol sem voltam a Medicoveren kívül), de tudok tapasztalatokat írni.

Nálunk, aki igazolt volt az egyikük egy napig volt lázas és pár napig feküdt. Utána pedig előjött az íz és szagvesztés.

A másiknál nem volt láz csak erősebb köhögés és ugyanúgy szag és ízvesztés.

A harmadik, akinek nem kértek tesztet ő csak a szagokat vesztette el, de gyanús.

Én viszont eddig egy kis hólyagos torkot tapasztalok, de az nálam sajnos gyakori így nem hiszem, hogy ettől a második PCR pozitív lenne. Kíváncsi vagyok már nagyon. Persze nekem teszt nem jár, mivel nincsen koronára jellemző tünetem.

Amit te írsz abból én az erős fejfájást és a nyaki nyirokcsomó gyulladásokat tél végén tapasztaltam. Erős szédüléssel kombinálva. Nekem akkor napokig fájdalomcsillapító kellett, de még vezetni se nagyon tudtam. Aztán a második héten a szédülés kezdett múlni, de akkor én már agyi vizsgálatra akartam időpontot kérni mert a covid akkoriban még nem volt ennyire terítéken.

15881. Channa* (válaszként erre: 15879. - Kata11111k)
2020. nov. 8. 09:38

A fiam mondta még az elején, hogy fura szagot érez, de nem olyat, mint az arcüreg gyulladásnál. Fújná az orrát, mert érzi, hogy kell, de nem tudja kifújni.

Ugye az én ínyem is fájt, én kenegettem is, a fiamnak meg szintén fájt, de azt gondoltuk, hogy biztos a bölcsességfoga a ludas, ami úgy nő, hogy már lyukas.

A gyengeség, mind a hármunkra igaz. Én tegnap előtt alig tudtam rávenni magam, hogy egy kicsit felálljak a gép mellől...

Ja, fejfájásom olyan volt, hogy csak baloldalon fájt, és egyszer arra lettem figyelmes, hogy letakart szemmel nézem a monitort, amit azért csináltam, mert fájt a szemem.

A fiam mondta azt is, hogy nyom a mellkasa, de ekkor még szóba se került, hogy akár lehetünk koronások is...

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook