Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

15850. Channa* (válaszként erre: 15848. - Andi6020)
2020. nov. 7. 21:35

Az;)

Javulok:DDD

Muszáj volt fertőtlenítem...

2020. nov. 7. 21:18

Sziasztok!

Gondolom ugyan én vagyok a gonosz mivel elmegyek a rendelet által biztosított második tesztre. Viszont belegondolva ezzel lehet életeket mentek. Mivel, ha teszem azt hétfőn már pozitív vagyok és vasárnap jövő héten kiengednek pozitívan (mert hivatalból senki sem tesztelne) akkor ki tudja mennyi embert fertőznék le pl. maszk nélkül a munkahelyen.

Egyébként ami poén már. Voltak nálunk a rendőrök. De csak engem a kontaktot akartak elsőre felírni, hogy otthon vagyok-e. A többieket még a fertőzötteket sem mert nem vitték be őket a rendszerbe. Úgy írták fel őket.

Közben kaptam engedélyt is a tegnap lefoglalt második tesztre szóval talán hétfő este/kedden már kiderül az igazság. Viszont egyre inkább elmegy a kedvem az otthonom elhagyásától, mert nagyon nem lenne jó covid osztályra kerülni és másokat odajuttatni sem. Viszont a tesztet megteszem, mert tudni akarom fertőzött lettem-e hiszen a családban van két pozitív és egy szagokat elvesztő, de tünetmentes.

Viszont felmerül a kérdés én miért nem kaptam el? Tény, hogy tél végén és tavasz elején volt egy durva időszakom. Durva szédülés egy hétig legalább úgy, hogy a flector por sem vitte ki a fájdalmat a fejemből.Valamint erős torokfájás és megduzzadt nyirokcsomók is jelentkeztek. Konkréten jobban megviselt, mint az amint az itthoni pozitívak átmentek. Lehet ekkor már átestem rajta vagy később tünetmentesen?

Ha nem lesz pozitív a hétfői PCR tesztem valószínű elvégeztetek egy antitest tesztet hátha az kicsit segít közelebb kerülni az igazsághoz.

15848. andi6020 (válaszként erre: 15847. - Channa*)
2020. nov. 7. 21:12

Tisztítószerre tippelek.

Tényleg lökött vagy :D Pihenj inkább.

15847. Channa*
2020. nov. 7. 21:10

Tiszta hülye vagyok...

Lefújtam a tusolókabint vízkőoldóval, majd bezárkóztam és el kezdtem klóros tisztítós vízzel lesikálni.

Persze, nem bírtam, így kinyitottam az ajtót. nagy nehezen letusoltam.

Lesikáltam az egész fürdőt klóros tisztítós vízzel, stb.

Aztán el kezdtem köhögni, nehéz a légzésem, és most itt ülök és azon agyalok, hogy a tisztítószer miatt köhögök vagy a kovid miatt...

15846. plavalaguna (válaszként erre: 15838. - Trapiti)
2020. nov. 7. 20:33
Ezt mondom. És plusz kevesebb költség, kevesebb környezeti terhelés, és nem megy utazással az idő.
15845. cika58 (válaszként erre: 15844. - Papája)
2020. nov. 7. 19:10
Felháborító az egész . Szerintem meg lennék vadászati kiállítás nélkül.
15844. papája
2020. nov. 7. 18:29

50 milliárd Ft. jut vadászati kiállításra !!! Hihetetlen milyen érzéketlenek -akik - a kialakult helyzettel. Nem számít az ember !

Minden hírekben bemondják más országokban milyen intézkedéseket hoznak. Ettől nekünk nem lesz jobb !

Szemünkbe röhögnek...

15843. trapiti (válaszként erre: 15840. - Channa*)
2020. nov. 7. 18:21
Az én férjem mérnök, február óta itthonról dolgozik szinte folyamatosan. Nálunk a kórház teljes vezetése otthonról, megbeszélések skype-on, simán működik.
15842. fincsi5 (válaszként erre: 15838. - Trapiti)
2020. nov. 7. 18:15
Igen, érdekes, hogy egy Német cégnél már hónapokkal ezelőtt otthonról kell dolgozni a menyünknek, nem kell hozzá beteg a családban.
15841. andi6020 (válaszként erre: 15838. - Trapiti)
2020. nov. 7. 18:06
Így van. Fiam mérnök. Simán dolgozhatott volna végig itthonról, de nem engedte a főnök. Most, hogy a menyem beteg, érdekes, de mégis engedték itthonról melózni.
15840. Channa* (válaszként erre: 15838. - Trapiti)
2020. nov. 7. 18:03

Ez így igaz.

Nálunk márciusba bevezették a home officet, és ment is 3 hónapig, ekkor el kezdtek bejárogatni más osztályokon, mert a főnökük nem bízott bennük.

A mi főnökünk elégedett velünk, így mi dolgozhattunk otthonról továbbra is, de annyira zavarta a többi területet, hogy el kezdtek pusmogni a vezérigazgatónak, aki küldött egy emailt mindenkinek, hogy minden osztályon 50% munkatársnak bent kell lennie. Hagyott egy kiskaput, mert azt is megírta, hogy ettől a közvetlen vezetők eltérhetnek.

A főnökeink nem akarják túlfeszíteni a dolgokat, így megbeszéltük, hogy minden nap bemegy 1 ember az irodába dolgozni, hogy lássák bejárunk...

15839. trapiti (válaszként erre: 15836. - Plavalaguna)
2020. nov. 7. 18:01
Nálunk (Norvégia) mostantól pontosan így van, mindenkinek kötelezően home office aki tud otthonról dolgozni, minden középiskola egyetem és főiskola digitális oktatásra tér át, plusz azok az iskolák ahol felbukkan pozitiv eset (pl. a lányom 13 éves, nekik épp most volt egy hét digisuli a 8-10 osztályban mert a 9-ben volt két pozitiv). Pedig kb. tizede az új esetek száma, 2,5%-os teszt pozitivitás mellett. Mo-ról meg halljuk pl. az unokatesó osztályában is van két beteg, az iskolában meg egy csomó (abba a suliba jár ahova Szijjártó gyerekei is) és nem történik semmi, minden megy a megszokott mederben, mindenki jár suliba... Náluk pl. egy iskolás, egy ugyanott tanítónő anyuka, otthon meg a súlyos asztmás anyósom... lés nem lehet mit tenni mert a gazdaság fontosabb mint az emberélet.
15838. trapiti (válaszként erre: 15828. - Be95e6ff22)
2020. nov. 7. 17:55
A baj az, hogy Mo-on az se dolgozhat otthonról aki tudna. Családon belül is van olyan ahol mindkét felnőtt irodai munkát végez, simán mehetne otthonról, de nem engedik, igy Pest megyei agglomerációból ingáznak Bp belvárosba minden nap, három gyerekük pedig óvóda-iskolában. Vagyis ha bármelyikük elkapja bárhol, másik négy ember szórja azonnal szanaszét a vírust... Érdekes, más országokban meg tudják oldani... Nyilván nem a pék meg a buszsofőr az akinek otthonról kell dolgozni, de igenis nagyon sok munka megoldható lenne csak a szándék hiányzik.
2020. nov. 7. 13:37
Keddtől nem végezhetőek el az elektív műtétek
15836. plavalaguna (válaszként erre: 15828. - Be95e6ff22)
2020. nov. 7. 12:48
Te gondolj bele kerlek. Ha minden home office ban vegezheto munka kotekezoen ugy menne, a kozepsulitol felfele bezarnank a sulikat, plusz kotelrznenk az ettermeket hogy csak elvitelre arulhatnak, mar mekkorat visszavetne a kontaktokban. Es ekkor mindenki dolgozik, nincs gazdasagi 9sszeomlas. .
15835. papája
2020. nov. 7. 12:37
Általában nézem a déli híradót. Hosszasan ecsetelik, hogy Európa különböző országaiban milyen járványügyi intézkedéseket tesznek. A baj az, hogy ebben nem szerepel kis hazánk. Más tollával ékeskednek, itt meg nem történik semmi, sajnos.
15834. Bless the child (válaszként erre: 15825. - Channa*)
2020. nov. 7. 11:04
Nem, dobd ki az ablakon😉😘
15833. dfc04c70e4 (válaszként erre: 15821. - Be95e6ff22)
2020. nov. 7. 10:17

Bocs, ez nekem magas. Borzasztó ilyet hallani, hogy öngyilkos lett egy gyerek. De vajon hogy hozható össze ez a tavaszi zárlattal? Elképzelni sem tudom hogy egy gyerek azért dobja el magától az életet, mert bezárt az iskola. Más oka lehetett, gondolom sokkal régebbi, és mélyebb okai lehettek, míg eljutott a szörnyű tettéig. Talán a szülei tudják. Vagy legalább sejtik.

Itthon is lehetett hallani véleményeket, hogy kit hogyan viselt meg a karanténos időszak. Volt, aki szenvedett tőle, volt aki örült neki. Minden ember más.

A kormány szeretné minél későbbre kitolni az iskolabezárást. Ez is megosztja a közvéleményt. A tanárok szeretnének online oktatást, a szülők egy része pártolja, másik része ellenzi.

A nagyobbaknál működhet is az online tanítás (mondjuk ez is tanárfüggő, erről is lehetne vitát nyitni), de a most első osztályt kezdőknél kizárt az online vonal. Ugyanakkor az előírt intézkedések töredéke sem betartható.

Szóval, van itt katyvasz bőven. Bonyolult egy helyzet.

15832. Flóra76
2020. nov. 7. 10:07

Mivel szeptemberben több száz napi halálesetről beszélt az őszt és telet illetően, így addig kivár, úgy néz ki.

Itt változást csak az hozhat, ha már pl nem férünk be a kórházba, vagy lebetegszik az eü dolgozók nagy része.

Őrűlt kockázat.

15831. andi6020 (válaszként erre: 15824. - Amaunet)
2020. nov. 7. 10:05

Én bocsi...

Mint ahogy írtam is, tulajdonképpen nem tudom hol voltak. Az biztos, hogy 13. kerület, és nem fizetős.

Lényegében tényleg tök mindegy.

15830. Amaunet (válaszként erre: 15825. - Channa*)
2020. nov. 7. 10:01
Maszkban, kesztyűben.
15829. dfc04c70e4 (válaszként erre: 15823. - Amaunet)
2020. nov. 7. 10:00
Így van.
15828. be95e6ff22 (válaszként erre: 15818. - Plavalaguna)
2020. nov. 7. 09:57

És gondolj bele kérlek:az életek nem függetlenek a gazdaságtól.A munkahelyeket nem lehet bezárni.Az idióta meccseket,tömegrendezvényeket kéne beszűntetni.Meg mondjuk a MÁV-nal nem direkt kevesebb kocsiból álló szerelvényt küldeni,hogy ne hering módjára zsúfolódjanak a melóba tartó emberek.

Ha te azon szerencsések között vagy,akik dolgozhatnak otthonról,akkor könnyen mondod, hogy álljanak le.De nem minden munka végezhető online.(Mondom ezt úgy,hogy én március óta négy alkalommal voltam benn a munkahelyemen,és a főnököm kvázi megtiltotta,hogy bemenjünk,mert szinte minden megoldható online.)

15827. dfc04c70e4 (válaszként erre: 15818. - Plavalaguna)
2020. nov. 7. 09:57

Korábban én is pont ezt írtam. Előbb-utóbb összeomlik a gazdaság. De miért emberéletek árán jutunk el a komolyan vehető szigorításokig?! Mert a mostani szigorítások tényleg a bohóckodás kategóriába sorolandók.

Nemrég a Klub rádióban nyilatkozott Zacher Gábor. Bírom őt nagyon. Ha nem is minden gondolatával értettem egyet, azért lényegében igen. Ő is megmondta, hogy szar van a palacsintában.

15826. Channa* (válaszként erre: 15824. - Amaunet)
2020. nov. 7. 09:56
Ezért gondoltam, hogy ott voltak.
15825. Channa*
2020. nov. 7. 09:56
A szemetet levihetem?
15824. Amaunet (válaszként erre: 15822. - Andi6020)
2020. nov. 7. 09:55

Csak írtad a Dráva utcát. A szemközti utca.

De mindegyis... bocsi, hogy írtam.

15823. Amaunet (válaszként erre: 15819. - Dfc04c70e4)
2020. nov. 7. 09:54

Elengedték az egészet. Ezért emlegetik most gyakrabban a lakosság felelőségét.

Persze, van felelősségünk abban, hogy betartsuk a szabályokat, hogy minél kevesebben betegedjünk meg.

Az övékéről nem beszélnék itt, mert törölnék.

15822. andi6020 (válaszként erre: 15820. - Amaunet)
2020. nov. 7. 09:53
És?
15821. be95e6ff22 (válaszként erre: 15818. - Plavalaguna)
2020. nov. 7. 09:52

Itthon egy kicsit kevesebb bernek van annyi tartaléka,hogyha leáll a gyár,bezár az iroda,akkor hetekig vagy hónapokig eléldegél gond nélkül.Segítségre,támogatásra meg nem számíthatnak.Nem csoda,hogy sok szülő idegrohamot kap az iskolabezárás gondolatától.

Sajnálom az a generációt,akinek ebben az új világrendben kell felnőni.USA-ban élő ismerősnél láttam,hogy a tavaszi lockdown alatt öngyilkos lett a gyereke egy iskolatársa.

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook