Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Hát éppen ez az... ezrével járnak köztünk a fertőzöttek.
A tesztre kiírt f@szi közölte: még hogy otthon maradni? Most megy a Lidlbe vásárolni! Semmiféle tesztre nem fog sorban állni, hozzá menjenek ki, vagy nem lesz.
Mindenki vigyázzon magára, mert kész az Etikai kódex azon esetekre, amikor dönteni kell, ki kapjon ellátást.
Nálunk a kórház covid részlege full tele + a pulmonológiából levágtak egy rész elkülönítve.
Betegeinket a fehérvári, ill. veszprémi kórházban részesítik ellátásban.
Köszönjük kérdésed!
Mindenki hasonlóan mint néhány napja.
Én szinte tünetmentes vagyok, azaz rájöttem, hogy a hányingeremet, fejfájásomat és a fáradtságomat a kovid okozhatja, ja időnként kapar a torkom is.
A gyerek mintha javulna de, hogy ne legyen minden ok, el kezdett a foga fájni. Mintha már érezne néha szagokat, de épp most mondta, hogy eljutott oda, hogy amit érez fura büdöset, már a torkában is érzi...
Férjem délutánonként belázasodik, azaz 37,5 körüli, és ilyenkor rosszabbul is érzi magát.
Tényleg olyan, hogy egyik percben egész jól van, a következőben meg rosszabbul érzi magát.
Remélem megússzuk ennyivel...
Mi szerdán voltunk tesztelni, csütörtökön kaptuk meg az eredményt és azóta semmi máson nem kattogok, csak azon, hogy a férjem pl. hétfőn bement dolgozni, reméljük nem fertőzött meg senkit...
Én ha a helyedben lennék, akkor tuti nem arra gyúrnék, hogy mielőbb mehessek, mert ugye tünetmentesen is fertőzünk...Várd ki az utolsó pozitív családtagod utáni 10 napot és majd csak azután tesztelj, addig pedig maradj otthon...
Majd hétfőn megyek, mert sikerült megtudni, hogy nem jön új határozat mégse.
Majd megírom végül mi az eredmény. :)
Nyilván nem szabad az ilyen dr. görény meg lenkei féléknek sem felülni, de túlzásba sem biztos érdemes esni. Főleg, hogy átbogarásztam a rendeletet is azóta és engedi.
Én teljesen udvariasan szóltam hozzád.
Mi az, hogy "te nagyon okos"? Milyen stílus ez?
Ha egy légtérben vagy fertőzöttel huzamosabb ideig, fertőzödhetsz és te is fertőzöl. Az, hogy tegnap negatív voltál, nem jelenti azt, hogy ma nem kaptad el a pozitív családtagodtól.
Amíg ő is nem negatív, ez fennáll.
Az, hogy neki nincs tünete, nem jelenti azt, hogy akinek továbbadjátok a vírust, annak sem lesz.
Ezért írtam, hogy ha egy lakásban éltek, maradj otthon.
Hát így is fellehet fogni, bár hetekig a családdal összezárva lenni már inkább kiakasztó. :D
Na de ha hétfőn hívnak akkor utána megkezdem az intézkedést a hétvégére meg kitalálok valamit. :) A nyakamat tennék rá, hogy hétvégén senki se fog nyilvántartásba venni újra.
Akkor én már a határozatnál hamarabb is kimehetnék, de az orvostól senki sem ajánlotta fel.
Az első tünetes múlt szerdán volt az. Na azóta mennyi idő eltelt már. Én pedig nem mutattam tünetet. Nyilván nem hiszen negatív voltam még most szerdán is.
Annyira nyomorult egy helyzet ez.
Bocs, tudom nem engem kérdezel.
10 tünetmentes nap kell legyen.
Hát nekem azt mondta ő is, hogy újraindul a 10 nap minden friss pozitív esettől.
Plusz egy tesztet legalább elvárnak.
Vagy neked mit mondott mitől 10 nap? Mert annyi mindent mondtak már.
Ugye nekem a karantén a kormányhivatal hívásától indult. A családtag 1-nek a pozitív teszttől. Ismerek olyat, akinek meg a tünetektől. Szóval annyira lutri ez. Gondolom a háziorvos se fog kivenni, ha megjön a még plusz 6-7 napról a határozat. Így marad az önköltség és a rendőrségi űrlap. Csak ugye oda meg iktató szám kell így a régi határozatra megkérni pénzkidobás lenne az információs vonal szerint.
Nekünk is ezt mondta tegnap a tesztet vevő is, meg a háziorvos is.
A háziorvos dönt. Hacsak a munkahely nem kér tesztet.
Ez így nem igaz.
Most felhívtam a népegészségügyi osztályt és azt mondta, hogy nem kell negatív teszt. HA a háziorvos úgy dönt 10 nap után, hogy meggyógyultam, akkor mehetek dolgozni...
Persze, erről a háziorvos nem tud...
Nekünk kell a munkahelynek 2 negatív teszt, hogy újra mehessünk.
A munkahely fizeti...
Köszi mindenkinek.
Amúgy, ha fertőzött lennék jobban eltudnám ezt a helyzetet fogadni. Mert tudni, hogy elvileg nem is fertőznék és nincs bajom rossz itthon ülni napok óta.
Na de most várom a második fertőzött után kapott hosszabbított határozatot és irány a Medicover. Legutóbb egy napon belül megjött az eredmény. Nem szórakoztak vele majd 4 napig. Igaz nem is állami hely.