Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Olvasom, hogy egyre több pozitív van köztetek, és egyre több az olyan is, akinek a környezetében megjelent a vírus.
Most egyre inkább az foglalkoztat, vajon hány olyan ember lehet a közvetlen környezetemben, aki tünetmentes ugyan, de fertőzött. Merthogy a mai napig nem tudok senkiről (kolléga, ismerős), aki pozitív. Pedig nem kizárt. Csak nem tudok róla.
Magamon sem észlelek továbbra sem semmilyen tünetet, családban sem panaszkodik senki. Ettől még lehetek hordozó, vagy fertőzött is.
Az biztos, hogy egyre nagyobb a bizonytalanság. Szakemberek mondanak egymásnak ellentmondó véleményeket. Ember legyen a talpán, aki eligazodik.
A fertőzötteknek gyors gyógyulást kívánok!
Aki idáig nem fertőződött meg, annak azt kívánnám, hogy továbbra se kapja el a vírust. De ez nem az én kívánságomon múlik. Ez a dög vírus nem válogat.
Egyébként a torokfájásom most enyhébb, de többet köhögök a megszokottnál.
Ja, azt még nem írtam, hogy a "zabagép" fiúk alig esznek. Én is kevesebbet eszek, a héten délután 4 körül jutott az eszembe, hogy ma még nem is ettem, de tartok is az evéstől, mert jön a hányinger...
Senkinek nem ízlik semmi igazán...
Tudom.
Amikor azt írtam, vajon kinek a javára fog dönteni egy orvos, ha a saját hozzátartozója vagy egy idegen között kell választania - nyilván határozatlan névelőként használtam az "egy" orvost, nem pedig számnévként.
Szerintem ez egyértelműen kiderül a szövegkörnyezetből.
Egyébként alig néhány hozzászólással lejjebb viszont többes számot használtam, amikor azt írtam, hogy nem lennék a döntéshozók helyében.
Na, mindegy is. A mondanivalóm lényegét érti, aki érti.
Nincs ügyfélkapuja? Bár nem tudom, hogy a privátok töltik e...
Azt hiszem a Medicovernél voltak, az ott van valahol...
Még tavasszal volt hír,hogy állítólag az ibuprofen hatóanyag kerülendő koronavírusban.Persze cáfoló cikkek is voltak bőven,mert hát a neten mindenre,meg annak ellenkezőjére is lehet érvelést találni.Mindenestre a paracetamolos szerek hiánycikkek voltak a patikában tavasszal,emlékszem én is előre kifizettem valamit látatlanban,hogyha érkezik szállítmány akkor jusson belőle.
Ha sem a paracetamol,sem az Aspirin nem megfelelő a férjednek,akkor ott a metamizol,ami az Algopyrinben van.De persze kérjetek tanácsot az orvostól,patikustól!
Nemrég megosztotta valaki egy háziorvos doktornő tájékoztatóját,hogy ő hogy kezel koronavírusos netegeket.Lényeg,hogy annak ellenére hogy ez vírus,és vírust alapból nem kezelnek antibiotikummal,ő úgy tapasztalja,hogy ez s vírus azonnali szövődménnyel jár,ezért ő rögtönnad antibiotikumot és véralvadás gátlót.Valamint,leírta hogy milyen mono vitaminokat és ásványi anyagokat kell szedni.A multivitaminok sz.rt sem érnek.
Azért nem zárnak be a boltok, mert a gazdaságnak működnie kell, bármi áron. A dolognak ez az egyik oldala. A másik az, hogy totális a bizonytalanság. Kedden pizsamát vásároltam. Az eladónő sopánkodott, hogy alig tud nekem választékot mutatni, mert nem kap árut. Kérdeztem, hogy miért, nem tudok arról, hogy a varrodák leálltak volna. Ő se értette, de beszélt arról a félelemről, hogy egy nap gondolnak egyet, s mint tavasszal be kell zárni a patikákon, drogériákon, élelmiszerüzleteken kívül minden üzletnek. Arról is beszélt, hogy a varrodák nem kapnak elegendő anyagot (ki tudja miért?), illetve félnek, hogy esetleges bezárás miatt nyakukon maradnak a cuccok.
Zárnak be boltokat ideiglenesen, akiket megbüntetnek, mert a vevő és/vagy az eladó nem visel maszkot. Csak tudnám, mire költik a büntipénzt!
Csütörtök este vettek mintát, azt mondták az eredmény 3-4 nap, és emailben jön. A 13. kerületben voltak valahol. Talán Dráva utca? Nem tudom már.
Tőlünk szerda délután óta el van szeparálva teljesen, de a fiammal összezárva vannak. Neki úgyis mindegy már, értem ezalatt, hogyha elkapja, akkor úgyis elkapta már eddig is, ha meg nem, akkor nem.
"Az eddigi esetek alapján a tünetek a legenyhébbektől a súlyos esetekig, sőt a halált okozó betegségig terjednek.
A következő tünetek jelentkezhetnek a kitettségtől számított 2-14 napot követően:
Láz
Száraz köhögés
Légzési nehézség
Fáradtság
Egyes betegeknél jelentkezhet: izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás
Ezek a tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek
Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek."
www.uzsoki.hu
Én meg most el kezdtem gondolkodni azon, hogy akkor most mi van az ibumaxal? Vajon jó, ha ezt szedjük?
A férjem nem tud szedni paracetamolt és aszpirint sem...
Basszus:(
Nálunk a fiam kezdte, múlt héten csütörtökön a fura szaggal, nekem ha jól emlékszek pénteken kezdődött a fejfájás az apjának vasárnap a lázzal.
Én azt gondolom, hogy aki elkapja, az hamar elkapja. Úgy veszem észre, hogy nincs 4-5 nap, hanem kb. 2 nap után jönnek a tünetek, csak sokszor nem gondoljuk, hogy ez már az...
Jobbulást a menyednek!
Valamennyire elszeparálódott?
Mi egyébként nem, mert nem tudunk, hiszen 1 fürdőnk van és 1 konyhánk is, ugyan az a bejárati ajtó, stb. és mire rájöttünk, hogy elkaphatta a fiam, addigra már mindegy volt...
Mikor vettek tőle mintát?
Én mindig ügyfélkapun nézem az eredményeket, és jellemzően a teszt utáni napon fent vannak...
A COVID-19 betegség az egyes embereknél különböző tüneteket vált ki. A legtöbb fertőzöttnél enyhe vagy közepesen súlyos lefolyású betegség alakul ki, amelyből a gyógyulás kórházi ápolás nélkül bekövetkezik.
A leggyakoribb tünetek:
láz
száraz köhögés
fáradékonyság
Kevésbé gyakori tünetek:
fájdalom
torokfájás
hasmenés
kötőhártya-gyulladás
fejfájás
a szaglás/ízlelés elvesztése
bőrkiütés, vagy elszíneződés az ujjakon/lábujjakon
Súlyos tünetek:
légzési nehézség, illetve légszomj
nyomás vagy fájdalom a mellkasi régióban
a beszédképesség elvesztése, illetve mozgásképtelenség
Ha súlyos tüneteket tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz! Mindig telefonáljon be, mielőtt elmegy orvosához vagy az adott egészségügyi intézménybe.
Az enyhe tünetekkel rendelkező, máskülönben egészséges emberek maradjanak otthonukban, és ott enyhítsék tüneteiket.
A vírus szervezetbe való bejutásától a tünetek jelentkezéséig átlagosan 5-6 nap telik el, viszont akár 14 nap is eltelhet.
További információ itt: who.int
Es mi van ha talalkozol vele??? Az a lenyeg hogy nem kapod el. Van orvos aki mar masodik hullamot nyomja, es meg nem kapta el... nover is rengeteg.
Szoval nem, nem kapja el mindenki egyaltalan.
Én nem szarok bele,hordom a maszkot,másikat is erre kérek,és tavasz óta több mint százezer Ft-ot költöttem a legkülönfélébb vitaminokra,meg bújtam a mindenféle anyagokat hogy milyen gyógyszer,szer jelenthet akár egy pici támogatást ha jön a baj,mert tudom hogy a magyar eü-re nem számíthatok.
Akkor úgy fogalmazok,hogy találkozni fog vele mindenki,a kitettsége megvan mindenkinek,de lehet hogy nem kapja el,lehet hogy enyhe tünetekkel átvészeli,lehet hogy k.va beteg lesz,éy az is lehet,hogy belehal.De az ninszensz,hogy valaki,aki kiteszi a lábát a lakásból és ezt nem szkafanderben teszi,nem fog találkozni ezzel a vírussal.
Írjad csak.
A menyemnek hétfőn lesz meg a tesztje, szinte biztos, hogy koronás, mert se ízeket nem érez, se szagokat.
Egy házban élünk, de külön háztartásban. Szerdán ment el a szaglása, kedden még együtt kocsikáztunk bőven több időt voltunk összezárva, mint 15 perc.
A fiamnak még nincs semmilyen tünete.
Ha még eseteket gyűjtünk:
barátnőm és férje,negyvenévesek.Feleség:hidegrázás,fejfájás,hőemelkedés majd láz,aztán köhögés,elesettség,szaglásvesztés.Otthon gyógyul egyedül,teszten kívül eü szakember rá sem néz,telefonon instruálják.Férje:láz,köhögés,ájulás,kórház,infúzió,véralvadásgátló,oxigénmaszk.Ja,és az első tesztje,már tünetesen,negatív lett.Csak a második lett pozitív.
Semmit se kap el mindenki. Sokkal virulensebb virusokat se.
Ez egy hulyeseg, amit azert mondogatnak sokan mert erre fogjak, hogy szarnak bele.
Ha mindannyian elkapjuk lenne, akkor nem lenne masodik hullam lombardiaban, svedorszagban, stb. Azokon a hekyeken ahol mar elsore is ezt a baromsagot szajkoztam akik beletojnak.
Így igaz.Ezért van csönd róla,gondolom.A boltot nem kell bezárni korona miatt.Az egészségügyet,oktatást,vagy legalábbis annak részeit le lehet állítani.
Egyébként meg,bárhol,bárki belefuthat ebbe a vírusba már,havsak nem szeparálja el magát a lakásban egyedül és bevásárlást is online intézve.Több kollégám,volt osztálytársam is fertőzött már,mindenkinek van fertőzött ismerőse már,nem is egy,nem az megy mint tavasszal,hogy nem ismerünk senkit aki elkapta.
Mindannyian el fogjuk kapni,csak kérdés,hogy mikor,és hogy milyen súlyossággal.
A maszk csökkenti a fertőzés esélyeit. Csökkenti annak az esélyét, hogy továbbadjuk másoknak, ha tünetmentesen is, de fertőzöttek vagyunk.
Azt gondolom ezzel már tisztában van a lakosság.
Pontosan!
A fiam rendezvényszervező.
Eddig hetente 3 alkalommal a közvetlen kollégákkal találkozott napi több órában. Nem dörgölődznek egymáshoz, nem kezelnek, de egy légtérben töltik az időt, illetve heti 3 alkalommal már nem csak a kollégák vannak, hanem a rendezvényen résztvevők, pl. egy teljes násznép, akik nem hordanak maszkot és kesztyűt, így azt gondolom, hogy valószínűleg csökkenti az esélyt, hogy a fiam hord a rendezvényeket maszkot és kesztyűt, de nem 90%-ban, hanem 50%-ban van csak védelme.
Illetve, ha végig gondolom a teszt előtti 1 hetemet, akkor tuti, hogy volt akivel voltam szoros kontaktban, de nem tudtam, hogy fertőzött vagyok.
A metrón pl. ült mellett egy srác 15 percig.
A férjem is naponta sok emberrel találkozik.
Tehát, bárhonnan elkaphatjuk már...