Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Nem,nem volt semmi panasz a gyomrába.
Bent a Semmelweis klinikán, túl egy csomó vizsgálaton, azt már tudjuk hogy műteni fogják, de nem ma.
Nem volt széklete, semmi jel nem volt.
Igen a fejfájás nekem is ilyen volt. Mikor azon gondolkodtam, hogy bekapok egy Kalmopyrint, nehogy megelőzzem, hogy erősödjön a fájdalom, hirtelen elmúlt. Majd mikor megnyugodtam, hogy akkor ennyi volt, ismét visszatért.
A fáradtság pedig olyan volt, hogy a szobából a konyhába nem esett jól kimenni.
Ez az izzadás nekem is megvolt, első két éjjel tiszta csatakosan ébredtem. Mára virradóra már jobb lett.
Ha nem lesz rosszabb, akkor nagyszerű.
Mindenesetre ez nem csupán egy közepes nátha, ahogy sokan mondják. Ez egy nagyon erős influenza. Számomra legalábbis. Oké, hogy nem hosszú ideig, de beteg voltam rendesen.
Feleségemet tesztelik, én az eredményig maradjak itthon. Ha pozitív, akkor evidens, hogy továbbra is itthon töltöm a napjaimat, ha negatív akkor mehetnék dolgozni.
De szerintem ez a hét már kuka, mert legkorábban is holnap lesz teszt, bár még nem jelentkeztek az eü munkatársai, akik ezt megejtenék.
Nekem annyiból rosszabb a helyzetem, ha elkapom, hogy az én háziorvosom 180 km távolságban van, Nógrád megyében. Nem tudom onnan mit tudna tenni értem.
Én ugye tudom magamról, hogy pozitív vagyok, és a fejfájásom minden napos "vendég"
Nem egész nap fáj, nem túl kellemetlenül, nem nagyon, hanem csak olyan jelzésként, hogy itt vagyok.
Most épp elmúlt, de eddig néhány órán át éreztem...
Mit mondott a doki? Lesz teszt? Mi a teendőtök?
Ha én az voltam, bár nem biztos ( 4-5 napig fáradt voltam, szemem égett, fejem fájt, torkom kapart), utána két három naponta az a bizonytalan fejfájás visszatért még egy héten keresztül. Tesztet nem csináltattam, ezért lehet az eredeti tünetek is csak a naponta, kétnaponta jövő-menő frontoknak volt köszönhetőek. Ez szerintem a közeljövő titka.
A férjem kiütéses lett.
Most már az ibumaxtól is?
Akkor mit szedhet majd?
A másik: a fiam ujjain (kéz) megjelentek piros foltok...
Persze, hogy nem.
Van ott valami egyéb is a háttérbe.
Ivás, gyomorsav, bár nem tudom, hogy ez fokozódhat e olyan szintre, hogy kilyukadjon a gyomor.
Minden esetre szerencséje van! Az én nagybátyám meg is halt egy ilyen után. Bőven nem volt még kovid...
Nálunk a férjem lázas. Ez a 8. napja az első tünetektől.
Eddig minden nap volt láza, jobban érzi magát, de estére belázasodik.
Sajna ez így van... de háziorvosa válogatja. 2 hete kezdődött..elmondtam a tüneteket.. torokfájás,íz,szaglás vesztés, köhögés, orrdugulás, izomfájdalom..láz nincs.. Pár szóval ellátott tanácsokkal..itthon maradtam nyilván.. pár napra rá, elviselhetetlen lett a torokfájásom..ismét felhívtam.. és kaptam antibiotikumot, ami 2 nap alatt el is mulasztotta.. Jobban vagyok így 2 hét után.. lényegesen.. de nem tökéletes. Még mindig köhögök..és nem érzem a szagokat, habár néha foszlányosan megérzek ezt-azt.. de aztán semmi. Még mindig itthon vagyok és szerintem ez a hét ezzel is fog telni.. Kitartás mindenkinek.. Ez után tuti már csak jobb lehet..:)))))
Azt valahogy sosem szedtem. Bár lehet, az a szalicilsav másban is van, nem tudom.
Igen, bocsánat!
Rosszul emlékeztem. Most már viszont olvasható sok helyen...
Sajnos nem ennyi. Akár 2 hétig is "visszapofázik" változatos, de enyhébb tünetekkel. Mi is ezt tapasztaltuk férjemmel. Na és az elején úgy izzadtunk, mint egy klímaxos.
Üzletek, fodrászok este 7-kor fognak zárni ! ( nem 9-kor) Haza kell érni 8 órára !
Sziasztok!
Tapasztalatokra lennék kiváncsi.
Péntek reggelre a semmiből lettem rosszul. 38 fokos láz, köhögés, fejfájás, izomfájás, szem-égés érzet. Szombat-vasárnap az állapot eleinte stagnált, majd szépen lassan javult, azzal, hogy vasárnap az íz ès szagok érzése teljesen összezavarodott, mindennek fűrészpor íze van.
Mára azzal keltem, hogy a testhőmérséklet már normális, a köhögés csupán enyhe, fájdalmam nincs, összességében erősebb vagyok. Ízlelés viszont még nincs, de ez legyen a legnagyobb gond. Teszt eredményem még nincs, de biztos vagyok benne, hogy elkaptam a korona vírust, mert érintkeztem olyannal, aki igazoltan pozitív.
Mi várható? Meglehet ezt mondani előre? Ennyi volt, vagy számíthatok még visszaesésre?
Az első két nap egyébként veszett szar volt. Ha engem, a fiatal, egészséges aktívan sportoló személyt így eléri, akkor milyen lehet egy idős beteges embernek...
Vigyázzatok magatokra!
Igen, sajnos az emelkedő számok ellenére is még mindig vannak ilyen emberek. Én egy ideig a távolság miatt próbáltam szólni, de aki primitív azzal nem lehet mit kezdeni.
3 napos gyógyszerszedéstől nem perforál a gyomor. Gyomorperforáció azonnali műtétet igényel. Megműtötték?
Előtte nem volt gyomorfekélye ? Ha tényleg kilyukadt a gyomra, azonnal műteni kell ! A széklete nem volt fekete ( vagy véres ?)
És a másik dolog meg az, hogy sok ember ha fel is teszi a maszkot ott, ahol kötelező, sok munkahelyen nem hordják, egyre több gyerek viszi haza a fertőzést az iskolából, és ugye otthon sem hordja az ember, tehát bár az egyik helyen védheti a maszk, de a másikon semmi nem ad még minimális védelmet sem, tehát lehet, hogy aki megfertőződik az nem ott és amikor hordta a maszkot.
Némelyiknek lehet bármit mondani. Én pl. néhányszor már kértem meg embereket hogy húzzák fel az orrukra a maszkot, mert ha csak a szájukon van, nem véd semmit és senkit. Minden esetben az volt a válasz, hogy akkor nem kap levegőt. Mire én megkérdeztem hogy azt gondolja ha fertőzött lesz jobban kap majd levegőt mint ha most rendesen viselné a maszkot? A következő válasz minden esetben csak vigyorgás volt, vagy hogy ő nem fetrőződik meg úgyse. Egyszerűen hiába folyik a csapból is miért kell betartani a szabályokat, némelyik emberrel egyszerűen nem lehet mit kezdeni. Csak a kifogások és a vigyor.
A maszk arra jó, hogy nem mindegy, hogy a vírus nagy adagban telibe talál vagy csak egy keveset kapsz belőle. Utóbbi esetében már megállapították, hogy sokkal több az esély, hogy ha valaki megkapja, akkor enyhe tünetekkel menjen át rajta. Ezért fontos a viselése, csak gondolom ezt így nem magyarázza el Nyunyóka a TV-ben, ezért tartja sok ember feleslegesnek.
Torokfájásra akkor sincs más módszer, ha látta volna orvos... Gargarizáló, szopogatós tabletták, inhalálás, ilyesmik. Esetleg ezek között lehetséges hatékonyabb fajta.
Első percbe a torokgyulladással orvoshoz kellett volna menni ,mikor már a nyelés sem ment, de sehol nem akartak fogadni, mert légúti fertőzés = covid.
Köszi.
Nem nagy gyógyszer szedő a férjem, inkább nem szed semmit.
Most annyira elviselhetetlen volt a torokgyulladás, azt próbáltuk enyhíteni.
Még az aszpirin is balhét csinál.
[link]