Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Jobbulást neki!
Vidd be a gyógyszereket, kérdezd meg, hogy a szedettek közül melyek azok, amelyre érzékeny a gyomra. Cataflam biztosan ezek közé tartozik, nálunk a háziorvos nem forszírozza, inkább mást ír fel.
1 fájdalomcsillapítótól?
Korábban nem voltak gyomorpanaszai? Sok sava, reflux?
A maszk (az orvosi) nem téged véd, hanem a többieket. És nem 100 százalékos védelem, hanem kockázat csökkentés.
Tavasz óta ez folyik mindenhonnan.
Sziasztok
A történetem tanulságos.
Férjemnek péntek reggel enyhén fájt a torka,délután estére erősödött. pénteken éjszaka felkeltett,nem tudott nyelni, állandó köhögés ingere volt,bevett 1 fájdalomcsillapítót.
Keveset pihent,reggelre annyira fájt a torka hogy a nyálát nem tudta lenyelni .Reggel telefonáltam az ügyeletre nem jöhetnek ki légúti fertőzöttek,azt tanácsolták szüntessük meg a fájdalmat, és valamilyen torok spray ajánl.
9 órakor már láz is társult mellé fájdalom lázcsillapító,torok fertőtlenítő ,érzéstelenítő spay(tantum verde).
Tünetek alapján a gyógyszertárban covidra tippeltek,mert akinek már valami légúti tünete van az tutira covidos, azt tanácsolták próbáljuk enyhíteni a tüneteket.
Egyre rosszabbat az állapota, nem tudott aludni,nem ment le a folyadék a torkán.
Vasárnap reggel úgy döntöttünk felhivjuk az 104-t ,tünetek alapján amit elmondtam valószínűleg koranavirus, de ha csak ennyi a tünet, próbáljuk kezelni enyhíteni itthon,ezt tanácsolták.
Délelőtt még volt láza, a fájdalomcsillapító nem szüntette a fájdalmat, szenvedett. Nagy nehezen gyűrte apró kortyokba a vizet, vizes törölközővel is próbáltuk enyhíteni a torok fájdalmat, meg a duzzanata,jeleztük és akkor hirtelen tudott inni, tudott nyelni,már délután lehetett de a gyomra kezdett ugy fájni, hogy feküdni, ülni szinte minden kényelmetlen volt, láz semmi csak izzad csörgött a víz róla.
Már én nem bírtam a fájdalmát.
Vasárnap este betelfonáltam az ügyeletre kértem volna valami erős fájdalomcsillapítót,mondtam már próbáltuk többféle fájdalomcsillapítót egyik sem hatásos, javasolta hogy görcsoldó fájdalomcsillapító felváltva,de sajna nem szűnt a gyomorfajdalma.Már az ügyeletes orvossal is beszéltünk, a doktor Úr mentőt hívott mert már szövődményekre gyanakodtam telefonon keresztül.
Ez kb éjjel 00:30,mikor visszahivtak hogy jönni fog a mentő.
1 óra után meg is érkezett, mivel légúti fertőzés beöltöztek rendesen,felvették az adatait csináltak egy gyors tesztet, ami negatív lett,a mentőautó elment,majd elődöntik gyanús vagy fertőzött, majd tájékoztatnak melyik kórházba vitték.
Csináltak pár tesztet,nem covidos, kilyukadt a gyomra ,azt még nem tudni,hogy a gyógyszerektől,de valószínű .
A torokgyulladásból ez lett :(
Köszi!
Igen, szerintem sem fog kimaradni senki.
:(
Kitartást!
Tesztelni menjetek, hogy tudjátok mi a helyzet. Ellenőrzés nem lesz, mert nincs rá kapacitás.
Szép lassan mindenkit elér itt a fórumon is ez a nyavaja...
Jobbulást nektek is!
Ugye tudod, hogy a maszkot elsősorban mások védelmére használjuk?
Senki nem tudhatja magáról (még a teszten átesettek sem), hogy éppen fertőz vagy sem.
Na?
Hallottátok?
Este 8-tól lesz kijárási tilalom reggel 5-ig.
Az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehet.
Fodrászok, stb. este 21 ig
Családi rendezvény max 10 fő ha jól emlékszem.
Esküvők csak lagzi nélkül, csak közeli hozzátartozó.
Temetésen csak 50 fő
Sport rendezvények zártkapusak.
kollégium bezárás.
8 felett online oktatás
EÜ, nevelők, stb. heti teszt.
Szállodák csak üzleti cuccra használhatók.
Az éttermi dolgozók után 30 napra nem kell járulékot fizetni, de nem rúghatják ki a dolgozókat és bért kell kapniuk.
Kedd éjféltől hatályosak, ha megkapják a rendkívüli jogrendet...
Feleségemnek 5 napon keresztül fájt a feje, tegnap este már hőemelkedése is volt. Reggelre elkezdett köhögni, kapar a torka, illetve ég a szeme. Íz és szagvesztése /eddig / nincsen.
Felhívta az orvosi rendelőt, ahol az asszisztensnő vette fel a telefont. Azt mondta neki, hogy 11-12 óra környékén újra telefonáljon, addig az orvos eldönti mit tegyen. ( Fogalmam sincs min gondolkodik... )
Én beszéltem a főnökömmel és arra jutottunk, hogy még nincs döntés, vagy esetleg teszt eredmény ( ami a doktornőtől függ), addig maradjak itthon.
Sajnos felkészültem arra, hogy 10 napig sehova nem megyek. Remélem két hete, mikor volt az a 3-5 napos furcsa állapotom, akkor én már átestem ezen az egészen. Ha nem, akkor felkészülök, hogy én leszek a következő.
És, hogy van egyébként?
Fiad?
Nálatok minden rendben?
Ez így igaz!
Én is azt gondolom, hogy most már inkább az a ritkább, ha valaki nem pozitív.
És ugye azt is látjuk, hogy sokat nem ért a védekezésünk, mert így is meg lehet kapni.
Lehet, hogy csökkentettük valamennyire az esélyt, de nem tudtuk teljesen.
Mi is hordjuk a maszkot, kezet mosunk, fertőtlenítek és még is megkaptuk...
Óóóóó:(
Fiad megy tesztre?
Végülis hányan vannak az utcán, akik nem tudják magukról, hogy fertőzöttek?
Szerintem itt Pesten minden 3-4 ember az lehet.
Az a baj, hogy nem védekeznek. Sem a saját, sem mások érdekében.
Végül is nekünk is kezelhetőek a tüneteink. Az előbb nem is tudom mit mondott a férjem, talán a légzésére mondott valamit, én meg mondtam, hogy ne szórakozzon, mert nem mehet kórházba...
Sokan ezt csinálják, mármint azt, hogy nincs teszt, csak tünet, így megyek vásárolni, dolgozni, stb.;)
Az étvágyunkkal nincs semmi gond, csak semmi nem olyan, mint szokott lenni, így el is megy a kedvünk az evéstől...
Egyébként, ennyi erővel én is mehetek vásárolni, csak egy pozitív teszt köztünk a különbség;)
Eddig ezek kis kellemetlenségek - már ha a vírus lenne. Kezelhetőek. Ha tényleg komolyak lesznek felhívom a háziorvosom.
Kórházba nem szeretnék menni - sosem voltam.
Végülis home office-ban, egyedül egy lakásban nem jelentek senkire veszélyt. Ha kimegyek vásárolni (kb. 10-15 perc) már a lakásajtóban felveszem a maszkot, kesztyűt.
És most reggeli, mert étvágyam az van.:)
Az én torkom általában ősztől tavaszig enyhén fáj, kapar. Az ínyemet felsértettem egy falat abonettel.:)
Az este az orrom egyik felében mintha pengét forgattak volna és arcüregben nyomást éreztem.
Csak vásárolni hagyom el a lakást.
Nem tudom ez a vírus-e, de nem is akarom megtudni, míg komolyabb problémáim nincsenek.
Országos tüntetés lenne.
"Korlátozzanak, csak ne engem!"
Pontosan. A sok teszttől azdagabbak lennénk egy információval, slussz.
Alulról, alapok felől kellene ezt megközelíteni...
Pénteken beszéltem egy ismerőssel. Náthás, torka, mellkasa, háta fáj. Ma elment dolgozni. Minek maradjon otthon, mikor az egész iroda beteg 😁
Fel sem merül a mákszemnyi agyacskában, hogy gondolni kellene az autóbusz, vonat utasaira is. Meg a bolt dolgozóira, vevőire, ahol reggelit vesznek.
Én is szoktam tüsszögni, de ez is nagyon változó. Valamelyik nap abba sem tudtam hagyni, most semmi...
Ha az ügyfélkapura várod az eredményt, akkor azt úgy 10-12 között töltik fel...