Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Ez nem korrekt hozzáállás. Az is elfogadhatatlan, aki a nem oltakozókat bántja, és ez is aki az oltottakat bántja.
Nyílván mindenki a legjobb belátása szerint döntött, ne feledkezz meg a kényszer oltottakról sem. Olyan ciki bármelyik tábornak a tenyerét dörzsölni, hogy bebebebe, így jártál!
Remélni lehet csak, hogy nem ebből adnak az itteni kínaival oltott magyaroknak, akik átmennek oda plusz oltásért.
"Romániában a lejárt koronavírus elleni oltóanyagokat vizsgálják"
--
Na, mi is bízunk abban, hogy kovid+kínai is elegendő lesz..
Minden rendben lesz!
A villamos és a virus is aluszik :)
Beoltottak és tán egy hét múlva lesz a második Pfizer
Kihagytam volna még, de a körzeti a szomszédban és azt mondta ezt még beoltja aztán csak oltópont
Volt akit az ország "másik" felébe küldtek oltópontra
Belementem. Két nap 38 láz, ennyivel megúsztam
Ez legyen a legnagyobb gondom
Biztos védett vagyok, covid fertőzés plusz lesz két oltás a "jobbbikbol" :)I
Nyári szünet van;)
Majd a sokadik hullámnál újra előkerülnek és beszélhetnek...
hanem a szervezetem változott ilyen irányba."
vANNÉHÁNY PROBLÉMÁM AMI KORÁBBAN NEM VOLT
ok HOGY PÁNIKOS VAGYOK, DE ANNAK A TÜNETEIT IGENJÓL ISMEREM
mOSTANSÁG HA PANASZKODOM, RÁFOGJÁK A PÁNIKRA
Rutin post covid vizsgálat francot sem ér
Labor negatív, a tüdőm jobb mint covid elött a COPD ellenére, kardiologia kiválló.
Minden más a pánik következménye
A francokat!
Rusvai mindig az aktuális "szélirány" szerint nyilatkozik
Hallottál más szakértőt az utóbbi időben beszélni a virusról? Nem! Mindenki mást lényegében letiltottak. Csak egy szakember van Magyarországon? Ugyanmár!
Ő is csak arra tud támaszkodni, amit a vizsgálatok mutatnak.
Volt idő, amikor 1/2 algopyrintől is elmúlt a fejfájásom, most ha hármat veszek be, akkor sem.
Gondolom nem az algopyrin a probléma, hanem a szervezetem változott ilyen irányba.
Rusvai Miklós virológus is hasonlóan nyilatkozott, ő azt mondta, a kínai vakcina azért előnyösebb, mert az a vírus valamennyi fehérjéjét tartalmazza, így valószínűbb, hogy véd a különböző mutációk ellen."
rUSVAI KORÁBBAN MÉG MÁSKÉPP NYILATKOZOTT
Nekem nem kell az elnézést kérése.
Nekem az kell, hogy adjanak másik oltást, ha ez nem megfelelő.
Lesz@rom (elnézést!) a bocsánatkérését. Attól nem lesz más semmi;)
Most volt a híradóban, hogy Rusvai doki azt szorgalmazza, hogy a kínaival oltottakat ősszel legkésőbb oltsák be harmadik adaggal.
Nem tudom, hogy mit fog elérni...
Szerintem tobb orvos felvallalja, hogy nem minden oltas ugyanolyan. A mienk mem is oltott vagy olt pl kinaival egyaltalan. O csak pfizerre es modernara hivott meg kuldott embereket. Aki oroszt kinait kapott mindenki oltokozpontba ment. Masik korzetes a varosban meg mindennel oltott.
Amugy nem egyertelmu hogy ne lenne jo a kinai. Azert azt mutatjak eddig amiket en talaltam, hogy habar tobb a tunetes eset, de a korgazbakerukest nagyon jol megakadakyozza. A pfizer a tunetest is megakadalyozza altalaban
Attól, hogy jelenleg nincs ellenanyag, még nem jelenti, hogy nem védettek. Azok között sem mindig mutatható ki akik átestek a betegségen.
Van erről tanulmány. Attól, hogy alacsony az antitest, még a sejtek emlékeznek, ez a B sejtes immunitás, és amikor újra találkozik a vírussal a beoltott (volt beteg), akkor újra termelődnek az antitestek.
Viszont, ha ennyire zavarja őket és bizonytalanok, akkor úgy tudom, hogy vannak akik Aradon beoltatták magukat Pfizerrel is, állítólag nem okoz gondot, ha másik fajta oltást is kap valaki, de ezt csak fórumos beszélgetésben olvastam, érdemes megkérdezni orvost erről.
L.luiselotte pont ezt tervezi, azaz azt, hogy beoltatja magát Aradon.
Igen, valóban nincs még lehetőség egy harmadik oltásra, pedig azt gondolom, hogy kellene, ha már így jártak emberek.
Pesten lesz most elvileg ingyenes szűrés a kínaisoknak. A férjem is elmegy megnézetni, és elvileg a második oltás után 6 hónappal már kaphatna másikat, ha...
Rosszul emlékszek, hogy a szüleid is megkapták a kovidot?
Háziorvost kérdeztétek?
Itt azt mondja Rusvai, hogy "tud olyan háziorvosról, aki ellenanyag hiányában harmadik oltást adott páciensének.
A virológus több ízben nyilatkozott arról, hogy a háziorvos döntési joga, melyik állásponthoz tartja magát. „Meg lehet oldani, mindig maradnak ki oltóanyagok” – mondta annak kapcsán, hogy bár a háziorvosoknak dokumentálniuk kell a felhasznált vakcinákat, ha marad az ampullában, azt akár harmadik oltás beadására is használhatják a kidobás helyett"
Fogalmam sincs, hogy megy ez mostanság, nagyon nem hallani róla.
Itt meg nem találsz szakembert.
Ma voltam laborban és egy hölggyel beszélgettem. A családja egyszerre kapta meg a kínait, SENKINEK nincs ellenanyag a szervezetében, egy vagyonba került az 5 embernek, teljesen kiborult. Azon gondolkodtam a szállítmány volt vacak, vagy a családra genetikailag hat így a vakcina, mert van akinek meg van ellenanyaga ettől is.
A pf. és a modernától meg ismeretlen eredetű szívgyulladást lehet kapni.Legyen okos az ember. Utóbbit pf.-t kapott kardiológus mondta, de ma reggel láttam a hírekben is.
Anyuék három hónapja megkapták a kínai oltást. Húgom a hétvégén rábeszélte őket, hogy csináltassanak egy ellenanyag tesztet, mert augusztus közepén esküvője lesz és szeretné biztonságba tudni őket. Az eredmény lesújtó. Anyunak egyáltalán nincs ellenanyag a szervezetében és a férjének is csak minimális. Testvérem kétségbe van esve, nehogy a vendégek közül valaki vírusos legyen és anyuék esetleg elkapják a betegséget.
Magyarországon jelenleg úgy tudom nincs lehetőség másfajta oltásra 6 hónapon belül.
Érdeklődöm járt-e így valaki, vagy valamelyikőtök ismerőse és találtatok-e megoldást? Vagy belenyugodtatok, hogy lesz, ami lesz?
Testvérem úgy hallotta Aradon oltanak Pfizerrel, és tervezi, hogy anyuékat elviszi oda, hogy kapjanak új oltást.
Szerintetek ez jó ötlet?
Azért benneteket kérdezlek mert azt gondolom most az orvosoknak központilag ki van adva, hogy mindenkinek azt kell mondani, minden oltás jó és biztonságos és megfelelő védettséget ad, azaz egy háziorvos sem fogja azt felvállalni véleményem szerint, hogy azt mondja, ha így jártak szerezzenek valahonnan egy másfajta oltást.