Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Körmös babgulyás galuskával recept

Körmös babgulyás galuskával recept

Elkészítési idő 150 perc

A Körmös babgulyás galuskával hozzávalói:
1 kg sertésköröm, 20 dkg szárazbab, 1 fakanál sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál csemege fűszerpaprika, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, fél fej karalábé, 1 db csípős, hegyes paprika, csokor petrezselyemzöldje, 1-1 kiskanál köménymag, só. A galuskához: 1 db tojás és liszt.


A Körmös babgulyás galuskával elkészítési módja:
A babot beáztatjuk. A sertéskörmöt jól megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. Pirospaprikával megszórjuk, a körmöt hozzáadjuk, majd két liter vízzel fölöntjük, és fölforraljuk. A babot leszűrjük és a csülökhöz adjuk és kis lángon félig megfőzzük. Ekkor megsózzuk, a megtisztított, kockákra vágott zöldséget is hozzáadjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem puhul. Közben a tojásból meg a lisztből 1-2 evőkanál vízzel galuskatésztát keverünk, amit a gulyásba szaggatunk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.Külön tálkában szeletel csípős paprikát, friss kenyeret és pincehideg sört kínálunk hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 12. 11:35
A körmös babgulyás galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook