Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Körömpörkölt bográcsban recept

Körömpörkölt bográcsban recept

A Körömpörkölt bográcsban hozzávalói:
1 kg bontott sertéscsülök,
3 db sertésköröm tisztítva, darabolva,
3 fakanálnyi sertészsír,
2 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 kiskanál csípős paprika (vagy egy cseresznyepaprika félbe vágva),
1 kiskanál őrölt fekete bors
2 dl vörösbor,
só szükség szerint


A Körömpörkölt bográcsban elkészítési módja:
A megtisztított sertéslábakat, csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és a feldarabolt vöröshagymát világossárga színűre pirítjuk, kevés borsot és pirospaprikát szórunk bele. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá. ) Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt sertéshúst. Vízzel felöntjük úgy, hogy bőségesen ellepje a bogrács tartalmát. Megsózzuk és előbb erős tűzön, majd lassú tűzön főzzük és közben az elpárolgott vizet pótoljuk addig, amíg a hús megpuhul. Ha a hús megfőtt, parázson pároljuk tovább, hogy a szaft sűrűsödjön. Ha megfelelőnek tarjuk hozzáadjuk a vörösbort és még kb 15 percig a tüzön tartjuk. Friss kenyérrel, idény savanyúsággal kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2015. máj. 7. 12:45
A körömpörkölt bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook