Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Erdélyi agyas káposztaleves recept

Erdélyi agyas káposztaleves recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Erdélyi agyas káposztaleves hozzávalói:
1 kg. savanyú káposzta,
5-6 db. sertésköröm darabolva,
50 dkg. sertéshús,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
1 szál tárkony apróra vágva,
fél citrom leve,
3 gerezd fokhagyma,
5 dkg. füstölt sajt reszelve
2 db. babérlevél,
1 késhegynyi borsikafű morzsolva,
5 dkg. sertészsír,
30 dkg. sertésvdelő,
2 dl. tejföl,
2 evőkanál liszt,


Az Erdélyi agyas káposztaleves elkészítési módja:
A savanyú káposztát 5-6 dl. viz hozzáadásával a levével együtt feltesszük főni.Belerakjuk a feldarabolt húst, a babérlevelet, és majdnem készre főzzük. Közben a zsíron lepirítjuk aqz apróra vágott vöröshagymát. Ha lepirult liszttel megszórjuk, kissé átpiritjuk, majd vízzel felengedve a levest berántjuk.Ha felfőtt hozzá tesszük a velőt, 10 percig főzzük, s közben ízesitjük a fűszerekkel. A végén a simára kevert tejföllel készre főzzük.
Erősen fokhagymás, sajttal megszórt pirított zsemlekocka illik hozzá.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. júl. 30. 09:41
Az erdélyi agyas káposztaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook