Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csülkös babgulyás bográcsban recept

Csülkös babgulyás bográcsban recept

Elkészítési idő 90 perc

A Csülkös babgulyás bográcsban hozzávalói:
1 db füstölt hátsó csülök és kb 50 dkg füstölt oldalas, 2 fej vöröshagyma, 2-2 db sárgarépa, petrezselyemgyökér, fél zellergumó megtisztítva és felkockázva, 2 nagy szem paradicsom, 2 db húsos tv-paprika, só, bors, őrölt kömény, 4 db babérlevél. A rántáshoz 1 evőkanál disznózsír, 2 evőkanál liszt, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál fűszerpaprika.


A Csülkös babgulyás bográcsban elkészítési módja:
A babot előtte való nap beáztatjuk a füstölt hússal együtt. A bográcsot a tűzön előmelegítjük és beletesszük a disznózsírt. A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymával együtt lepirítjuk. Utána következik a hús, a négy darab babérlevél, majd borsozzuk és óvatosan sózzuk. Ezután néhány percig együtt pároljuk, majd lepirítjuk a húst is.Felöntjük húsalaplével, hozzáadjuk a babot és főzzük lassú tűzön. A vége felé a zellert, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát is belerakjuk. Közben egy másik edényben elkészítjük a fokhagymás, pirospaprikás rántást és berátjuk az ételt egyszer fellobbantva. .


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 18. 14:10
A csülkös babgulyás bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook