Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Klasszikus körömpörkölt bográcsban recept

Klasszikus körömpörkölt bográcsban recept

Elkészítési idő 180 perc

A Klasszikus körömpörkölt bográcsban hozzávalói:
,5 kg csülkös sertésköröm tisztítva és feldarabolva, 3 evőkanál sertészsír, 1 kg makói vöröshagyma finomra vágva, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 db tv-paprika, 1 nagy szem érett paradicsom, víz. Ízlés szerint só, csemege fűszerpaprika, őrölt fekete bors. A körethez: 1 kg burgonya (tavasszal újburgonya).


A Klasszikus körömpörkölt bográcsban elkészítési módja:
Felolvasztjuk a disznózsírt, és megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Kevés vízzel felöntjük. Beletesszük a konyhakész körmöket, a zúzott fokhagyma gerezdeket, majd sózzuk, borsozzuk és átkeverjük. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a felszeletelt paprikát. Bográcsban lassú tűzön 2,5-3 órán át főzzük készre. A leggyorsabban kuktában készül el, Kuktában készül el kb. 1,5 óra alatt. Enyhén sós vízben kifőzött újburgonyával és idénynek megfelelő zöldsalátával, nyáron kovászos uborkával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. febr. 21. 13:40
A klasszikus körömpörkölt bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook