Kisgyermekes anyukák - mit főztök/ főztetek ma? (beszélgetés)
Sziasztok. 7 és fél hónapos kisfiam ma salátafőzeléket evett ebédre husival. :) Meglepődtem mennyire ízlett neki. :) "Tápszeres baba" 5 hónapos korától, de szerencsémre csak néha makacsolja meg magát és nem akar főzeléket enni. Gyümölcsöt kap még, már babakeksszel eszi. :)
Kinga
amíg a fiam szopizott, én ugyan ezeket csináltam csak anyatejjel
próbáld ki
Tápszeres babáknak receptek:
*(6-8 hós) 60 ml tápszerhez 80 g cékla, 80 g krumpli pár kanál a főzőléből
megfőzzük a krumplit, és a céklát (apróra vágva) összeturmixoljuk a zöldségeket és hozzá adjuk a tápszert.
*(6-8 hós) 60 ml tápszer 60 g krumpli 80 g alma 60 g sütőtök pár kanál a főzőléből.
Megfőzzük a zöldségeket, mellé rakjuk az almát, és a tápszert összeturmixoljuk. A főzővízzel hígíthatjuk.
(6-8 hós) 60 ml tápszer 100 g sárgarépa 50 g brokkoli, pár kanál főzővíz.
Megfőzzük a sárgarépát és a brokkolit. pár kanál főzőlével összeturmixoljuk, hozzá keverjük a tápszert.
*(8-12 hós) 80 g karfiol 100 ml víz petrezselyem 2 evőkanál tápszer
megfőzzük a karfiolt. Összeturmixoljuk a tápszerrel, petrezselyemmel ízesítjük.
(8-12 hós) 60 ml víz 120 g megy kevés fahéj
A meggyet kimagozzuk kevés vízzel összeturmixoljuk hozzá adjuk a tápszert, belerakjuk a fahéjat. Húshoz adjuk.
*(8-12 hós) 60 ml tápszer. 100 g borsó 150 g cukkíni, 1 teáskanál olívaolaj, petrezselyem.
A borsót puhára pároljuk, átpasszírozzuk. A cukkínit olajon apróra vágott petrezselyemmel megpároljuk (ha kell tegyünk alá vizet) Villával összenyomjuk, összekeverjük a borsóval. Hozzá adjuk a tápszert.
*(12 hós kor felett) 6 adag kaját kapunk ebből a mennyiségből:
6 ek tápszer 150 ml víz 2 db tojás 4 ek rizsliszt 100 g bébispenót 2 ek olíva olaj negyed fej vöröshagyma késhegynyi szerecsendió só.
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, megpároljuk 2 evőkanál zsiradékon, hozzá adjuk a vöröshagymát, a szerecsendiót.
Ezután kikeverjük a tápszert. Belekeverjük a két tojás sárgáját, és két evőkanál rizslisztet, hozzákeverjük a spenótot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval beleforgatjuk a spenótba.
Kivajazunk egy tepsit, és belerakjuk a spenótot. 200°Cra előmelegítjük a sütőt. 25 perc alatt megsül.
(12 hós) 2 ek tápszer 4 ek rizsliszt 200 ml víz 1 egész tojás 1 teáskanál olíva olaj 1 csipet só
a tápszert és a rizslisztet összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást meg a sót, és a vizet. Jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk az olíva olajat. Sűrű palacsinta tésztához hasonló masszát kapunk. Teflon serpenyőben merünk egy kevés tésztát. Úgy sütjük meg mint a császármorzsát.
(12 hós) 3 evőkanál tápszer 50 ml víz 100 g paradicsom 100 g cukkíni 1 teáskanál olíva olaj bazsalikom petrezselyem
A paradicsomot leforrázzuk, a cukkínit puhára főzzük a héját levágjuk. A zöldségeket villával összetörjük és bazsalikommal, petrezselyemmel ízesítjük. A tápszert belekeverjük.
Remélem adtam pár ötletet. A tápszerek sinlac-kal vagy sinemillel készítjük. :)
ezt így nem tudom megmondani
Nekem finom puha és omlós szokott lenni
nem tettél bele sok tojást?
A karalábé jó ötlet volt, finom levest főztem belőle szombaton.
Ma kipróbáltam a zöldbabfőzeléket, finom lett nagyon, de a leves után már nem nagyon akrat enni a kölök. Majd holnap :-)
Ja, és a pulykafasirtot is megsütöttem - az íze jó lett, de az állaga kicsit gumis - valamit elrontottam vagy ezt így kell?
én is köszi, már én is sokat gondoltam hogy magam kéne valahogy inkább
meg fogom nézni kösz
ááá, pedig még tésztát is tettem bele, hátha :-)
De lehet, hogy a recept sem volt valami jó, a tejföltől nem lett annyira jó íze - legközelebb csak tejszínnel próbálom.
A spenót viszont ma egész jól ment, szóval ápolni kell a spenót mezőt a kertben , nincs mese :-)
További ajánlott fórumok:
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- 30 km-es zóna. Lassan megyek oldalt, kisgyermekes anyukák...
- Békéscsabai kisgyermekes anyukák
- Kispesti kisgyermekes/várandós anyukák
- Mennyi az átlagos mennyiségű ruha egy óvodáskorú gyermeknek? Kisgyermekes anyukák?