Kisgyermekes anyukák - mit főztök/ főztetek ma? (beszélgetés)
sziasztok! hétvégén a vidéki nagymamánál voltunk és ott 2 újdonságot is megevett: rántott csirkemell és a gesztenyetorta. Kénytelen leszek néha rántott húst sütni - eddig az hogy nem eszi, jó kifogás volt ellene. Apa örülhet..
A gesztenyetortán mondjuk nem lepődtem meg..
Ma nem turmixoltam össze és nem ette. Igaz sok volt a tízórai és nem volt éhes. Alvás után sem kellett így megpróbálkoztam egy bébiétellel. Azt megette.
Legközelebb leturmixolom hiába 19 hónapos így meg szokta enni.
Hova költöztetek? Most is kertesben laktok?
Mi szerencsére még a terhességem előtt költöztünk ide októberben áprilisban meg már útban volt Dávid.
Viszont most a költözés miatt az ebédet a nagyszülők oldják meg hétköznaponként. Tegnap lencsefőzelék volt, persze nem ette, pedig régebben szokta.
Ma zöldbableves lesz, azt biztos szereti majd.
Szülinapi tortának most kaptam ezt az ötletet: nálunk nagy vonat mánia van és imádja a gesztenyét, uh valami ilyesmit sütök a második szülinapjára, csak szerintem a krémja lesz más.
Hm, az a krumpli finom lehet. Én korianderrel csinálom a krumplifőzeléket, de egyszer megpróbálom így is. Ez a kedvenc ételem különben.
Nagyanyám a stokerájt - sárgaborsó főzelék - csinálta úgy, hogy jól berántotta és kaprot tett bele. Nagyon finom volt az is. Én csak vízbe főzöm ízesítve, semmi rántás.
Most csirkemell filéből csináltam a pörköltet. Ez eléggé szétmegy és nem kell áttörnöm botmixerrel, mert mostanában ismét ordít tőle.
A krumplit karikára vágom és felrakom főni, ételízesítővel és őrölt babérlevéllel. Mikor megfőtt csinálok rántást rendesen paprikást és ebbe keverek bele tejfölt és ezzel sűrítem be.
A hétvégén nálunk zöldséges rizs volt meg pörkölt.
Nem sokat evett. Igaz szerintem sok volt a tízórai.
krumplistésztát nem próbáltad?
kisfiam imádja
paprikás módon csinálom
További ajánlott fórumok:
- Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- 30 km-es zóna. Lassan megyek oldalt, kisgyermekes anyukák...
- Békéscsabai kisgyermekes anyukák
- Kispesti kisgyermekes/várandós anyukák
- Mennyi az átlagos mennyiségű ruha egy óvodáskorú gyermeknek? Kisgyermekes anyukák?