Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kirándulás és öregedés fórum

Kirándulás és öregedés (beszélgetés)

1 2
jún. 10. 15:12
Nem kevés szerintem sem. Annyit menj amennyi jól esik.
13. Borian (válaszként erre: 10. - Panna.33)
jún. 10. 15:12

Akkor ez az SM lehet, az sajnos okozhatja.

Na add fel, próbáld kitolni a határaidat.

12. K-né Zsóka (válaszként erre: 4. - Borian)
jún. 10. 15:02
Nem, egyáltalán nem kevés. Esetleg abban az esetben, ha valaki ülőmunkát végez, vagy nem dolgozik. De aki napi 8 órát "gyalogol" a munkahelyén, annak bőven elég. Annak is, aki betegséggel küzd, szóval ez a "bizony kevés" elég relatív.
11. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Panna.33)
jún. 10. 14:59
Nincs olyan, hogy sok vagy kevés, annyi van, amennyi még belefér a bírod és jólesik kategóriába. Ne dőlj a kardodba, mert valaki szerint kevés a napi 5 km. Van, aki felét sem bírja, mégis elvan, jól van. A lényeg, hogy legyen napi mozgás.
10. Panna.33 (válaszként erre: 4. - Borian)
jún. 10. 14:48
Sclerosis multiplexem van, meg most egy tumorom, amit remélem simán kiszednek és utána nem jön vissza.
jún. 10. 14:44
Én egy buszmegállónyi utat is nehezen tudok megtenni, elfáradok. Igaz, sokat ülök itt a gép előtt, ezért nem is lehet csodálkozni ezen.
jún. 10. 14:44

Jaj, Panna!

Most hagyd ezt az egészet. Sétálj és a heti 1 alkalom bőven elég!

Majd kirándulsz többet, ha nyugodtabb leszel.

Kb. 10 évvel idősebb vagyok nálad, de az utóbbi években nagyon elfáradok már abban is, ha gyalogolok. Mondhatom, hogy a kovid óta, mert akkor szoktunk le a napi munkába menésről és hazamenésről.

Simán bírok mindent csinálni, azaz több méter távolságra elvinni 2 m3 cserepet, OSB lapokat simán pakolászom egyik helyről a másikra, kapálok, ha kell, gyomlálok, stb., de a gyaloglás nem megy már annyira, bár én nagyon gyorsan megyek, ha lassítok, akkor nem lóg a nyelvem 5 méter után:DDDD

Tehát, türelem! Majd fog menni újra.

7. 55Judit (válaszként erre: 6. - Simple)
jún. 10. 14:35
Gratula, ügyes vagy! Én csak kocogok.🙂
6. simple (válaszként erre: 1. - Panna.33)
jún. 10. 14:33
Én is haladok lassan a 45 felé. Naponta 10 km-t megyek jó tempósan a kutyával, mellette heti 4-5X 12 km-t futok. Meg se kottyan.
5. 55Judit (válaszként erre: 1. - Panna.33)
jún. 10. 14:33

Én igyekeznék összeszedni magam. De nem tudom az összeszedés számodra mit jelent csak azt, hogy én mitől érzem jobban és erősebbnek magamat. Azt hogy 70 évesen ne törődjek bele egy romló állapotba, felnyitotta a szememet néhány videó ami az idősek erőfeszítéseit mutatják be ragaszkodva a mozgásképességük megtartásához, az erejük fejlesztéséhez. A szarkopénia egy alattomos betegség de elkerülhető. Gyengének érezheted sok mástól is magad, én csak a magam testét ismerem. Lehet hogy csak vitaminnal vagy ásványianyaggal kell feltölteni magadat. Nekem ezt is azt is folyamatosan és az izomfejlesztő gyakorlatok az ehhez tartozó étrendkiegészítőkkel

50 körül ne törődj bele semmibe!

4. Borian (válaszként erre: 1. - Panna.33)
jún. 10. 14:31

45-50 még nem kor, az 5-6 km pedig bizony kevés.

Milyen betegségeid vannak?

3. Enissa (válaszként erre: 1. - Panna.33)
jún. 10. 14:26

40-50 évesen még nem jöhet szóba öregedés,5-6 km nem sok cseppet sem.

Inkább a betegség okozhatja.

Próbálj lassacskán emelni a távon.

Kitartást!

2. liliom10 (válaszként erre: 1. - Panna.33)
jún. 10. 14:20

Ha heti 1x gyalogolsz, persze, hogy elég ennyi km.

Nem tudjuk, milyen településen laksz, mennyit utazol. Ha kisvárosban, gyalogolj napi 1 km-t, vagyis az utolsó kb.500 m a munkahelyre és ugyanannyi vissza. Aztán 1-2 hét múlva kicsit emeld a távolságot párszáz m-rel.

Ha Bp-en laksz, szállj le a BKV- ról eleinte 2 megállóval előbb, majd 3- mal !

Szerintem hamar bírni fogod a hétvégi kirándulásokat.

A Te korodban 5 km nem távolság, csak hozzá kell szokni.🙂

jún. 10. 14:09

Nagyon szeretek kirándulni, túrázni.

Viszont nem tudom, hogy öregedés vagy megbetegedések miatt már nem bírok annyit menni, mint régen.

5-6 km túra már rendesen elfáraszt, igénybe vesz.

45-50 körül ez normális, vagy szedjem magam össze? (Dolgozom is, úgyhogy nem kimondottan van időm arra, hogy naponta menjek, csak hetente)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook