Margarin / Növényi zsíradék (beszélgetés)
Szerintem azt sem...nem hinném, hogy tiszta zsiradékon élnének. De a margarinnal sütött tészta morzsájára biztosan rávetődnek, inkább a cukor miatt.
Én láttam már hangyát a mosószertartályban, pedig ott tényleg semmi nekik való.
Ahogy a franciák között is viszonylat ritka a rákbetegség. Igaz sokan gondolják, hogy alkoholisták, mert megisznak napi egy pohár vörösbort.
Úgy gondolom, a sok stressz, és a ránk erőltett nézőpontok arról, hogy mit eszünk, iszunk, többet ártanak, mint maga a táplálék.
Nekem se.
A férfi postásunk mellrákban halt meg. Hormonfüggő mellrákban. Állítólag rengeteg ösztrogén van a tejben, ez férfiakra többszörösen nagy veszélyt jelent. Igaz lehet hogy rengeteg hormon van a tejben, hisz állandóan elletik szerencsétlen teheneket hogy halálra lehessen fejni őket.
Édesítővel inkább én se. Csak valódi cukrokat használok. Van hogy a növényi tejembe teszek egy kis kókuszvirág cukrot, Isteni. Olyan mintha karamellt innék.
Újabban nem főzök paradicsom levest, csak isszuk a lét ahogy befőztem. Illetve amelyik menet befőzés savanyúbb paradicsomból készült, abba kerül kevés nyírfacukor. Na és pici só, ami minden édesbe is kell. :)
Idén csak édes paradicsomokat ültettem, mennyi lesz a lé. :)
Már én is eléggé leszoktam az édességekről, sütikről. Nem is kávézom legalább fél éve, mert nem szeretem cukor nélkül.
Hónapok óta nem iszom tejet ( nem kell a rengeteg növekedési hormon, antibiotikum,stb, amit adnak a teheneknek).
Nem volt a közelemben hangyaboly, de nem is ez a fontos.
Az ilyen ipari termékek, mint a margarin ,egészségtelenek !
A mikrohullám nem olyan, mint a hőkezelés ! Ez is káros.
Cukor helyett pedig a méz és/ vagy a gyümölcsök.
Ha édesre vágysz,- akár nassolásként - akkor aszalt gyümölcsök.
Azért kellett a pont, mert nem engedte ezt a két szót. Úgy látszik, már nem csak politizálni tilos, hanem elhalálozni is. 😂
Jó esetben a cikkek is tanulmányok alapján készülnek. Legalábbis remélem, hogy azokon a felületeken, amit én olvasok. A tanulmányokat, kutatásokat is finanszírozza valaki, szóval azok sem minden esetben relevánsak. Az aszpartamról sok rosszat olvasni, aztán egy orvost láttam a TikTokon, aki azt bizonygatta, hogy az a mennyiség, ami a Coca Colában van, egészen biztosan az egészségügyi határérték alatt van.
Ahogy a vitaminoknak is van napi ajánlott mennyisége, néhány éve a C vitaminnak még 60 mg volt, ha jól emlékszem.
Szóval, józan paraszti ész, és vagy segít, vagy mind meghalunk. 😊
Ha pontok helyett betűket írnál jobban érteném, de nem baj, más biztos érti így is.😉
Én is tapasztaltam hogy a fellelhető cikkekben minden le van írva és azok ellenkezője is. Ezért a tanulmányokat preferálom jobban. Bár, cikkekből tudom azt is hogy ahol a legegészségesebb és a leghosszabb életűek az emberek, olívát használnak. Azt a gyulladást pedig amit nálam az olíva okozhat, egyéb gyulladásgátló élelmiszerek, magvak, étrendkiegészítőim valószínű ellensúlyozzák. de ha 70 évesen jól vagyok, elégedett lehetek.😉
"Legjobban az olívát preferálom ennek a főző és az extraszűz változatát."
Na, pont erről olvastam legutóbb cikket, hogy gyulladást okoz. 🙄 Amennyi olívát én megeszem, mindjárt meg is ha.lok..... Épp a napokban kaptam Olaszországból egy nagy üveggel, akkorák, mint egy dió és isteni finom. Este azt ettem sajttal.
Egyre vonzóbb a p.rána táplálkozás 🙃
Annak tudatában hogy én sem a kókuszzsírt tartom a legegészségesebbnek használom időnként, amihez nekem előnyösebb a többi zsiradéknál. Ez ritkán kerül elő, de van. Legjobban az olívát preferálom ennek a főző és az extraszűz változatát.
A mandulatejben a 2% mandula mellett szerintem nagyobb %-ban vannak jelen a nem kívánatos adalékok. Ízre jó? Hát persze. Az ízével vetetik meg. Viszont otthon egy turmixolóval egyszerűen készíthetsz magadnak amilyet csak akarsz. Ízesítheted is ahogy tetszik. Arról nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb a házi készítésű és egészségesebb is.
További ajánlott fórumok:
- A margarinról
- A vaj vagy a margarin egészségesebb?
- Vaj, margarin vagy olaj?
- Két pudingot főztem fel 1liter tejjel.Sütihez, plusz tettem bele 12dkg margarint, cukrot.Folyik.És sütibe kellene.Mit tegyek?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Nagyon nem értem, miért hívják gyakran a margarint vajnak....