Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pelenkázás, szoptatás kirándulás alatt - Te hogyan oldod meg? fórum

Pelenkázás, szoptatás kirándulás alatt - Te hogyan oldod meg? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
96. zakajeo (válaszként erre: 69. - 26c9a8950c)
2012. aug. 16. 17:10
de nem egészséges,kisfiúknak sem de kislányoknak főleg....
95. zakajeo (válaszként erre: 42. - 0a84e34983)
2012. aug. 16. 17:08
Most nem írok az igény szerinti szoptatásról és a szomjúságról,de nálunk sokszor nem fért bele szoptatások közötti időbe az ügyeim elintézése...mit tehettem volna?
94. trapiti (válaszként erre: 92. - Zakajeo)
2012. aug. 16. 17:05

Mi akkoriban a Bre***n-ban vettünk, de ott most nem látom a webáruházban. Most ott nem látom, de egy másik webáruházban találtam:


[link]


Átmérőjét nézve kb. akkora mint egy rendes bili, súlyát tekintve is. Én sima kozmetikai szemetesbe való zacskóval használom, az eredeti utántöltője nagyon drága.

A papírbili is többszörhasználatossá tehető szertinem ha teszel bele szemeteszacsit használat előtt...

93. zakajeo (válaszként erre: 26. - Bnedora)
2012. aug. 16. 17:04
Csak megszólalok de nem akarok támadni...de nem csak kirándulni mozdul ki az ember sokszor szívesen ülnék a valagamon de nem lehet manapság...és nem tudok megalkudni mert nem lehet,ha menni kell akkor menni kell....mindegy hogy kirándulás vagy bizonyos más muszájuticél pelenkázás bilizés stb szempontjából....
92. zakajeo (válaszként erre: 12. - Trapiti)
2012. aug. 16. 17:01
Ép most írtam a naplómban hogy efféléken gondolkozok,hol lehet vajon ilyet vidéken beszerezni és mennyi az ára kb? a betétnek elég sima zacsi? a papirbilit drágállom rendszeresen használni de mekkora ennek a mérete és a súlya kb,bocsi ha sokat kérdezek:)
91. egypt (válaszként erre: 89. - Bdioda)
2012. aug. 10. 22:51
Én is bocs az OFF-ért, de azért válaszoltam az eredeti témafelvetésre is, ráadásul újabb információkkal gazdagodtam útibili-ügyben.:)
90. trapiti (válaszként erre: 89. - Bdioda)
2012. aug. 10. 16:56

Elnézést hogy elkalandoztunk :)

Anno lehet hogy személyesen is találkoztunk, gyerekkorom óta ott töltöm a nyarakat... :) bár mostanában csak egy részét...

89. bdioda (válaszként erre: 84. - Trapiti)
2012. aug. 10. 16:40

sziasztok! ugye nekem is megengedtek egy kis téma-kitérőt? :) ó, a csopaki strand... anyósom csopaki származású, sok szép családi emlékünk fűződik ehhez a településhez...

bocs az offért, de most kicsit összeszorult a szívem :)

Köszönöm mindenkinek, hogy leírtátok a véleményeteket!

88. egypt (válaszként erre: 87. - Trapiti)
2012. aug. 10. 14:02
Ja értem, rosszul olvastam...:)
2012. aug. 10. 13:45
Nem a dm-es a többször használatos, hanem létezik többször használatos :)
86. egypt (válaszként erre: 84. - Trapiti)
2012. aug. 10. 13:32

Ezt jó tudni, hogy a DM-es bili többször használatos, azt hittem, csak egyszer lehet, és úgy drágállottam.

Az sem mindegy persze, hol pisil a gyerek nyilvánosan. Nekem azzal nincs semmi problémám, ha kicsi gyerek (pont a leszokós fázisban) félrevonulva pisil egy füves játszótér sarkában (pl. bokorban), de megint más egy parkban, utcán... Utcán mi sem szoktunk, és egyetértek, hogy ha lehet, oldja meg az ember valahogy, pl. keressen valami vendéglőt, stb., ahol a gyerek tud pisilni. Azon én is kiakadok, ha strandon pisil a gyerek a fűre-bokorba stb., mikor ott mindenhol van WC.


A meztelenkedést ugyanígy gondolom, én is úgy értettem, hogy bizonyos esetekben kicsiknél teljesen elfogadható (pl. átöltözés), míg egy felnőttől már nem.

Én is mindig adtam-adok rájuk úszópelust vagy fürdőbugyit elsősorban azért, mert nem egészséges csupasz fenékkel beleülni a homokba, na meg ki tudja, milyen beállítottságú emberek lehetnek ott a közelben...

85. egypt (válaszként erre: 9. - Bdioda)
2012. aug. 10. 13:24

Egyetértek, ráadásul hasonló cipőben jártunk mi is, csak mi a Lászlóba jártunk-járunk rendszeresen, és ugyanígy az Ikea volt a bázisunk. Nagyon klassz ott az a belülről zárható, tágas baba-mama szoba. Szerintem is nagy probléma, hogy még a nagy bevásárlóközpontokban sincsenek megfelelő helyiségek kialakítva, max. egy pelenkázólap. Az állatkertben is csak egy mini kis fülke van egy kényelmetlen székkel a WC mellett.

Nem az a megoldás, hogy maradjon otthon az anyuka másfél-két évig, hanem vagy figyeljenek oda erre és létesítsenek több ilyen helyet, vagy tessék elfogadni, ha valaki nyilvánosan (diszkréten) szoptat vagy padon pelenkáz, ha nincs más lehetőség.

Én szoptattam és pelenkáztam is autóban, de nagyon kényelmetlen és a gyereket is zavarta, és babakocsiban is lehet pelenkázni, szoptatni viszont ugye nem.

És mint látszik, nem csak jókedvéből megy el nagyobb "kirándulásokra" az ember kicsi babával, mert nem bír megülni a fenekén otthon, hanem mert muszáj. Hetente jártunk Pestre kontrollra majdnem 10 hónapon keresztül, 120 km tőlünk, majdnem egy napos túra.

84. trapiti (válaszként erre: 83. - Egypt)
2012. aug. 10. 13:18

A dm-es bili a megfizethetetlen kategória... mi sem azt használjuk, hanem többször használatosat. Akkor fedeztem fel, hogy létezik ilyen, amikor a még nem stabilan, de szobatiszta fázisban voltunk és szerettünk a vasúttörténeti parkba kijárni, ahol van ugyan wc, de egy helyen a park közepén ami elég nagy... viszont egy örzött park, nem nagyon tudtam elképzelni hogy ott pisiljen, ahol rájön... nagyon örültem amikor kiderült, hogy létezik bili összecsukható kivitelben.


Az utcai pisilést sajnos itt Bp-en a városban meglehetősen elterjedt gyakorlatnak látom, sőt Balatonon olyan is volt, hogy a kertkapunk elé kakiltatta anyuka a 4-5 éves forma gyerekét... anyukám kirohant, de még nekiki állt feljjebb... pedig ha becsenget és megkér, hogy engedjük be wc-re mert a gyereknek kell, tuti nem küldjük el...

De olyat is láttam nem egyszer, idén nyáron is, hogy annyira természetes volt anyukának hogy a kisfia a bokorba pisil, hogy észre sem vette, hogy két méterre van a wc-től... mindez egy jól kiépített szabadidőpark bejáratánál.


A meztelenkedés is többféle ám... ha azt látom, hogy a pléden épp cserélik egy kicsin a fürdőbugyit, az egészen más helyzet, mint amikor naphosszat bugyi nélkül rohangálnak a strandon... kisfiúknál általános jelenség, bambul a világba, huzogatja a fütyit, közben nyalja a fagyit stb. Nem gusztusos... A csopaki strandon pl. van egy "dagonyázó" rész, attól külön kész vagyok... ide direkt kotorják az iszapot, hogy "homokozó" legyen belőle. Sűrűn tele van kisgyerekekkel, 90% bugyi nélkül ül benne... okos anyukák arra már nem gondolnak, hogy éjjel, meg strandszezonon kívül a kacsák, hattyúk ugyanebbe az iszabba végzik a dolgukat... meg az összes gyerek is, ha már úgyis ott van csupasz fenékkel. Ez nemhogy nem gusztusos, hanem kifejezetten veszélyes, ismerős csopaki kislányt egy alkalom után fél évig kezeltek nőgyógyászati fertőzéssel...

83. egypt (válaszként erre: 82. - Trapiti)
2012. aug. 10. 12:59

Én sem szeretem, és nyilván nem erre szoktattam a gyereket, hanem hogy otthon pisilünk, indulás előtt elmentünk mindig WC-re, de előfordult, hogy nem bírtuk ki hazáig. Az útibili eszembe sem jutott, de egyszer néztem a DM-ben, majdnem padlót fogtam az árán, nem is vettünk, mert az eurósban olcsóbban árulnak rendes műanyag bilit, szóval rendszeresen ez nálunk nem lett volna megoldás, 5-600 Ft egy pisilésért kicsit luxus.


Már írtam, hogy egy gyereket és felnőttet nem kéne egy kalap alá venni. Nem várható el egy gyerektől, hogy ugyanúgy viselkedjen minden helyzetben, mint egy felnőtt, mivel nem az. Majd szépen megtanulja, és mire felnő, tudni fogja. De normál esetben egy kisgyereknek több dolgot el lehet nézni, én legalábbis elnézek, pl. ilyen az utcán pisilés (nem azt mondom, hogy erre kell szoktatni) vagy a meztelenkedés, pl. semmi kivetnivalót nem látok abban, ha egy babát vagy pici gyereket nem visznek be a strandon az öltözőbe, hanem kint a pléden öltöztetik-vetkőztetik, míg egy felnőtt esetebében minimum fura lenne.

82. trapiti (válaszként erre: 81. - Egypt)
2012. aug. 10. 12:43

Maradjunk abban, hogy ÉN nem szeretem, nem tartom gusztusosnak. Egyébként azt sem, hogy a környék összes kutyása a házunk falának a tövénél pisilteti a kutyáját...

Gyerek vonatkozásban én megoldottam, vittem az utibilit ha játszóra mentünk, hogy ne kelljen a bokorba pisiltetni, mert az egyértelmű, hogy gyakran kell és nem bírja ki hazáig.


Egyébként komolyan kíváncsi lennék a reakciókra, ha ugyanezt egy apuka tenné a játszótér szélén... akkor is ilyen megértő lenne mindenki?

81. egypt (válaszként erre: 74. - Trapiti)
2012. aug. 10. 10:49

Még annyit, hogy mint írtam, sterilitás szempontjából teljesen lényegtelen, hogy egy gyerek a játszótéren pisil, és igen, egy felnőtt is pisilhetne ennyi erővel, hiszen mindenféle állat odapiszkít, sterilitásról, higiéniáról a természetben, utcán, játszótéren szó sincs, ami a földön van, az minden piszkos és szennyezett, kő, bot, stb.


Valóban meg kell tanulnia a gyereknek, hogy hol intézze a dolgait, de ugye valahogy csak megtanulják azok is, akik pisiltek nyilvános helyen piciként, hiszen felnőttként már mind tudjuk.

Szerintem teljesen elfogadható, ha egy kisgyerek az utcán, játszótéren, stb. pisil, ha nincs más megoldás, nincs ebben semmi állati.

80. egypt (válaszként erre: 74. - Trapiti)
2012. aug. 10. 10:38
Én is pisiltettem már játszótéren a gyereket, mikor kisebb volt, mert hiába megyünk el indulás előtt WC-re, egy gyereknek sokkal gyakrabban kell pisilnie, mint egy felnőttnek, és inkább pisiljen a játszótéren (persze nem a közepén), mint hogy becsurogjon. Ettől még nem érzem magunkat állatnak és nem pisiltetem "szanaszét".
79. 0a84e34983 (válaszként erre: 75. - Anka71)
2012. aug. 10. 09:56
Nem nekem kéne hazugságra célozgatnod,aki őszintén leírja a tapasztalatait,hanem azoknak a nőknek akik rózsaszín mázba festik le az életüket,és kamuznak,hogy szuper anyu látszatát keltsék.
78. 0a84e34983 (válaszként erre: 76. - Anka71)
2012. aug. 10. 09:53
Hol keveredtem ellentmondásba...Hát sajnálom,én nem bólogatok,hogy nektek megfeleljek.
77. 0a84e34983 (válaszként erre: 75. - Anka71)
2012. aug. 10. 09:51
Nem kavarodtam én bele semmibe,és azt is leírtam mi volt a Balatonon.Úszópelus volt a kisfiamon,mikor kijöttünk adtam rá rendes pelust,de ezt már írtam.
76. Anka71 (válaszként erre: 51. - Trapiti)
2012. aug. 10. 08:00

Szerintem az utolsó mondatod oké, a fele sem igaz annak, amit ír.

Ellentmondásba keveredik önmagával, én a helyetekben nem húznám fel magam a kijelentései miatt. (Több fórumon tette már ezt.)

75. Anka71 (válaszként erre: 46. - 0a84e34983)
2012. aug. 10. 07:57

Szerintem te totál belekavarodtál már.

Jól írta itt valaki, hogy egyik mondatoddal ellentmondasz a másiknak.

Amúgy ha nem kirándulás a karácsonyi vásár, és nem kirándulás a pláza, az oké is. És a Balaton?

74. trapiti (válaszként erre: 73. - Egypt)
2012. aug. 10. 07:29

Ilyen alapon mindenki oda járhatna pisilni, és nem tudom, annak mennyire örülnének a játszón ugyanezek az anyukák... a felnőtt és a gyerek pisi között semmi különbség.

Egyébként szerintem nem azért nem kellene szanaszét pisiltetni a gyerekeket, mert steril a környezet... hanem mert nem állatok vagyunk, hanem emberek, a gyereknek nem azt kellene megtanulni hogy bárhol intézheti...


Hasonló példa a Balaton... a kacsák, meg a halak is a vízbe ürítenek, mégis gusztustalan, hogy sokan a vízben intézik a dolgukat...

73. egypt (válaszként erre: 43. - Lili74)
2012. aug. 9. 23:59
Nem akarlak kiábrándítani, de az a legkevesebb, hogy a gyerekek odapisilnek... Kutya, macska, egér, stb... pisil-ürít mindenfelé, terjesztve mindenféle betegséget. Az utcán, játszótéren semmi sem steril, nehogy már azt gondolja bárki...
72. Bea0124 (válaszként erre: 70. - Trapiti)
2012. aug. 8. 09:20

Ez így igaz nyilván szabadabb a gyerekkel az anyuka otthon,de még itthon sem engedném a fiam pucéron a homokozóba.


Én is szoktam látni ilyet,szerintem ők bele se gondolnak abba amit írtál.

2012. aug. 7. 23:06

Én szerencsésnek mondatom magam, mert a szoptatást, pelus cserét a kocsiban el tudtam intézni az esetek többségében. Ha mégis úgy adódott, hogy nem volt éppen "kéznél" a kocsi, én bizony megszoptattam a parkban/állatkertben a padon ülve is! Mondjuk igyekeztem diszkréten csinálni, és olyan helyet keresni, ahol kevesebben járnak.

De ettől függetlenül szükség lenne kulturált szoptató és pelenkázó helyiségekre!

70. trapiti (válaszként erre: 69. - 26c9a8950c)
2012. aug. 7. 22:28
Nekem az... a kisfiúk akiken nincs fürdőnaci mást se csinálnak, mint a fütyit fogdossák, piszkálják... a kislányoknak pedig kifejezetten veszélyes leülnek bugyi nélkül mindehová, anatómiai okokból sokkal fogékonyabbak pl. a fertőzésekre mint a fiúk... nem is értem, amíg anyuci nem ül le csupasz puncival oda ahol öt perccel azelőtt még Józsibácsi gombás lába volt, a gyereknek miért hagyja? A meztelenkedés nem a strandra való, akárhány éves valaki...
69. 26c9a8950c (válaszként erre: 67. - 0a84e34983)
2012. aug. 7. 22:12
Nekem nem gáz
68. 0a84e34983 (válaszként erre: 65. - 26c9a8950c)
2012. aug. 7. 21:39
Miért szerinted normális dolog?Hovatovább egészséges meztelenül ülni a homokban?
67. 0a84e34983 (válaszként erre: 65. - 26c9a8950c)
2012. aug. 7. 21:37
Mert semmi helye egy 3-4 éves gyereknek lógó fütyivel rohangásznia a Balaton parton,sok ember előtt.Ez tiszta gáz....
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook