Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kikészít a fölöttem lakó szomszéd... fórum

Kikészít a fölöttem lakó szomszéd... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
máj. 31. 12:48
Sziasztok, van valakinek tapasztalata olyan felső szomszéddal akinek nyikorog a padlója? Tudom, hihetetlenül hangzik, de olyan mértékben nyikorog a parketta, hogy felébredek tőle az éjszaka közepén, illetve hajnalban. Mondanom se kell éjfél körül fekszik le és ötkor kel...Nyilván nem mondhatom meg neki mikor aludjon, és hogy ne járjon a saját lakásában, de ez már elviselhetetlen. Többször szóltam már neki, hogy amikor itt vannak a gyerekei, ugyanis hétvégi apuka, próbáljanak meg halkabban lenni, de elküldött melegebb éghajlatra. Rendőr, tehát a rendőrséghez nem fordulhatok, meg vicces is lenne a nyikorgó parketta miatt bejelentést tenni. Ennek ellenére megkeseríti a mindennapokat és valamilyen megoldást kellene találnom rá. Nem albérlő és én sem vagyok az, a költözés nem lenne egyszerű. Ha valaki volt hasonló helyzetben, ossza meg velem a tapasztalatait kérem, hátha valami jó ötletet tud adni.
máj. 8. 16:52
nálunk is hasonló a fenti lakó de sajnos nem lehet tenni semmit.
316. FrozenNaisha (válaszként erre: 314. - Kicsiszív)
máj. 8. 15:26

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni, de mi nemrég vettünk lakást és úgy adták el, hogy nagyon csendesek a szomszédok egyedüli zaj a kutya kaparászása. Ehhez képest fent úgy bömböl a zene mintha én hallgatnán a szobában... szóval ezzel fenntartással kell bánni. Nyilván nem fogja a főbérlő bevallani hogy bulinegyed :/

márc. 21. 18:41
Engem is...folyton fúr vagy farag
314. kicsiszív (válaszként erre: 313. - Demediná)
márc. 13. 20:11

Köszönöm szépen! A javulás lassan megy, de ma voltam megtekinteni azt a lakást, amit szívem szerint szeretnék.

Huhh:-) A hirdetések többségétől eltérően tényleg olyan valóságban is, mint a képen. A tulaj nagyon kedves, finom hölgy, a lakás csupa tisztaság, új és ragyogó. Konyha is pont az álmom. Hát, nem lenne olcsó, majd meglátom, kaptam gondolkodási időt. Totál csönd, normális lakók és még egy közös cica is lakik a lépcsőházban. Kilátás mennyei...

Majd jelzek, hogyan döntött a kupaktanács..:)

313. demediná (válaszként erre: 312. - Kicsiszív)
márc. 9. 19:29

Sok sikert és javulást.

Majd írj, hogy minden rendben:)

312. kicsiszív (válaszként erre: 311. - Demediná)
márc. 9. 19:16
Nagyon remélem. Alaposan meg fogom nézni, hová. Kinéztem most 3 albérletet, még nem sikerült mindet megtekinteni, de ingatlanoson keresztül lesz, és már kikérdezgettem, milyen a ház, a lakók, a tulaj, amelyikben az egyik lakás különösen tetszik. A csend lesz a fő szempont. Remélem nem viszik el, sajnos most nátha miatt még megnézni sem tudtam.
311. demediná (válaszként erre: 310. - Kicsiszív)
márc. 8. 21:12
És ahová mész ott nyugi lesz?
310. kicsiszív (válaszként erre: 301. - A03dd05915)
márc. 8. 20:51

E-gon:

Idézet tőled:

Feljönnek vidékről, ahol családi házban éltek, és most ők a nagymenő budapestiek. Kinyílt a csipájuk. Gyűlölöm őket! Nem nevelték ezeket?


Biztos van ilyen. Én is vidékről jöttem, karrier építés céljából és ennek megfelelően is viselkedtem. Én megbecsültem azt, hogy egy rokonom ismerősének a lakását bérelhettem ki 9 éve. Az első naptól szinte lábujjhegyen jártam és ma sincs ez másképp, este még körültekintőbben mozgok a lakásban, tekintve, hogy ennek a társasháznak eléggé vékonyak a falai, noha nem panel. Hogy az alattam lakó kedves pár életét semmiképpen sem zavarjam. Porszívozni is csak hétvégén délelőtt, zárt ablakok mellett szoktam, a székeket emelem és nem tolom.A redőnyt időben, lassan engedem le.

Szóval vidéki vagyok, és neveltek. Talán túl jóra is. Ezért vagyok most itt, hogy egy csodálatos lakást, csodálatos főbérlőktől el kell hagynom.... pesti ... emberek miatt.

márc. 8. 20:40

Én lassan 9 éve lakok abban az albérletben, ahol még most is, de már nem sokéig bírom. Szeretem a lakást és a főbérlőimet is, nagyon rendesek és a szomszédaim is, a lépcsőházban a sok év alatt jó kapcsolatok alakultak ki. Az utóbbi 4 évben azonban folyamatosan váltogatták magukat a felettem lakók,szintén albérlőként. A lakás tulajdonosa ma már negyedszerre olyan embereknek adja ki a lakását, akik már a rendőrség szó hallatán lerohannak a lépcsőházból. Egy félé volt eddig, amíg nem adta ki a lakását, addig tudtam aludni és pihenni is a hétvégén. Azelőtt egymást szinte öldöklő párnak adta ki, akik ordibáltak és ki is kellett hívni a rendőrséget. Egy másik pár csőstül lakott ott, állandóan zuhogás, verekedés, demolálás hallatszott le. Ebben az időszakban pl. 3 hétig félájultan mentem dolgozni, mert hajnalban bírtam elaludni. A mostani lakók pepitája az egésznek, mivel a lakás tulajdonosa képtelen normális embereknek kiadni a lakását. Szombaton költöztek, vasárnap délután elkezdtek fúrni, ami a házirend szerint is tilos. Szóltam ismét a közös képviselőnek. Ezután bosszúból minden nap este, amikor félrészegen hazajön a pasi, hatalmasat ver a padlón és ordítozik, pl. "k...a anyád" stb. 10 órakor huzigálják és dobálgatják a bútorokat, hallom, ahogy a nője csitítgatja.

Ennyi. Ezen a héten betegszabin lettem volna, de egy humást nem bírtam pihenni 38 fokos láz mellett, mert egyfolytában megy a zuhogás stb. A közös képviselő rendes, de hiába győzi meg a tulajdonost, hogy küldje el az albérlőit, ismét csak hasonlóakat hoz ide. Belefáradtam, költözök.

2017. nov. 4. 08:33
A hetven évesek, vagy az idősebb korosztály sokkal rosszabb, mint a fiatalok, Hallgatóznak, zörögnek, kopognak, nem fáradnak el,nincs mibe.nem alszanak stb. Nincs köze,hogy albérlő vagy tulaj a tulajok sokkal sze*tebbek.Nem kell rendőr vagy feljelentés.Szívantni kell,amikor kussolnak tózörögni,kalapálni,hangosan zenét hallgatni.vagy a konyhakés is segíthet a lépcsőházban,az agresszió.
307. a03dd05915 (válaszként erre: 306. - 4c1a787e8f)
2017. máj. 16. 11:01

Mint már írtam, ezek jellemzően albérlők

És újra leírom : nem a jogaikat vitatom, a viselkedésüket bírálom.

306. 4c1a787e8f (válaszként erre: 305. - A03dd05915)
2017. máj. 16. 10:35

Így van.

Akkor miért kötötted ahhoz, hogy "albérlők"?

Ha holnap megveszik a lakást, akkor mások lesznek?


Az a baj ezzel a felfogással, hogy az egyébként tök normális emberek nagy százaléka éli meg, hogy lenézik önmagában azért, mert albérlő, holott manapság már nagyon nem így álla zászló, sokszor ez a racionálisabb forma. Én is laktam albérletben, és kaptam a buta megjegyzéseket, hogy én ezt nem tehetem, meg erre kell jobban figyelnem, mert albérlő vagyok. Hiába vagyok tisztában a joggal ezen szakiránnyal foglalkozó mérnökként, a napi életben ezzel nehéz mit kezdeni, a buta öregasszonyt nem fogom azért beperelni, mert belekötött, hogy szerinte nem tehetem oda a gyerekkocsit, ahova tettem. Egyébként lehet oda tenni, csak én azért nem, mert albérlő vagyok, és ez az ő szemében alsóbbrendű embert jelent.. És ez nagyon nem egyedi jelenség sajnos.


Azóta nekem már hitel nélküli szép lakásom van, tehát ez már csak rossz emlék.


Bárkit lehet figyelmeztetni, meg lehet birtokvédelmet kérni, ha tényleg komoly a baj, de ehhez semmi köze sincs a tulajdonlási formához. Az albérlő szinte az összes jogát megfizeti a bérleti díjjal, gyakorlatilag azonos jogai vannak bármelyik lakóval.

305. a03dd05915 (válaszként erre: 304. - 4c1a787e8f)
2017. máj. 16. 09:57
Bocs, de a kulturált viselkedés nem jogi kategória, hanem neveltetés kérdése.
304. 4c1a787e8f (válaszként erre: 303. - A03dd05915)
2017. máj. 16. 09:47

Nincs igazad.

Mert a fiatal..

De nálunk a fiatal tulajdonos is bulizik, nem a bérleti formához van köze.


És igenis fontos a jog, mert méltatlanul bántanak embereket butaságból és tudatlanságból.


Nem, a ma 70 éves a "hetvenes" években nyomta az Illésre meg az Omegára. "Így aztán, megértheted, kerestünk egy jó kis helyet még ma, ahol a szomszéd elvisel, és nem szól ránk a házmester.."


Tehát amióta a világ világ, ez van.


Én 4 kisgyerekkel lakom, kelek hajnalban, dolgozom.. A felettünk lakó fiatalokkal annyiban egyeztünk meg, hogy hétközben ne, és ne minden hétvégén. De hogy egy hónapban egyszer szombat este buli van, hát van... Ennyire ne legyünk már szigorúak, a fiataloknak az a dolga, és nem lehet mindig elmenni valahova..

303. a03dd05915 (válaszként erre: 302. - 4c1a787e8f)
2017. máj. 16. 09:41

Nem jogaikat vitattam, hanem a viselkedésüket kritizáltam.

Jellemzően nem a 70 éves tulajdonos rohangál, csapkodja az ajtókat, bulizik hajnali, hanem a fiatal albérlők.

302. 4c1a787e8f (válaszként erre: 301. - A03dd05915)
2017. máj. 16. 09:34

Nem akarom a renitenseket védeni, de mi köze van a viselkedésnek ahhoz, hogy valaki bérlő, vagy tulajdonos?


Rengeteg család él bérleti formában, és attól még tudnak viselkedni.


Ha valaki nem tud, az nem fog tudni tulajdonosként sem.


A bérleti jog meg egyébként nagyon erős, neki semmivel sincs kevesebb joga bármihez a házban, mint egy tulajdonosnak. Ha külföldi vendéget fogad, ahhoz is van joga. Ha lehet az udvaron motort, vagy biciklit tárolni, akkor ahhoz is van joga. (Ha nem, akkor meg senkinek sem lehet, azért lehet szólni..)


A vidékiekről meg magad is leírtad, hogy igen, ők más környezetből jöttek, meg még fiatalok is... Nem, őket a traktorban, valóban nem tanították arra, hogy egy társasházban Pesten hogy kell viselkedni. Félre ne érts, ettől még kellene alkalmazkodniuk. Esetleg normálisan beszélni nem lehet velük?

2017. máj. 15. 12:23

Nekem is a ház albérlőivel van gondom. Zajosak, csapkodják az ajtót, futva közlekednek, a bejárati kaput nem zárják. A szőnyeget, terítőt, porrongyot az alsó szomszéd nyakába rázzák, a körfolyosón cigarettáznak, a csikket a kertbe dobálják.

Tegnap egy részeg külföldi landolt az udvaron, valamelyik lakásból jött le. Ma egy idegen tolja és parkoltatja a motorbiciklijét az udvaron.

Sajnos, olyan bérlőink vannak, akik ha éltek is közösségben, az csak kollégium lehetett. Úgy is viselkednek. Feljönnek vidékről, ahol családi házban éltek, és most ők a nagymenő budapestiek. Kinyílt a csipájuk. Gyűlölöm őket! Nem nevelték ezeket?

300. Mariann956 (válaszként erre: 299. - Kicsiszív)
2017. ápr. 9. 17:31
Köszönöm a válaszodat, de időközben rendeződött a helyzet. A tulajdonos felmondott nekik, mivel hónapok óta nem fizettek semmit. Sem a bérleti díjat, sem a rezsit. Úgy látszik ez nyomós érv volt, súlyosabb mint a lakók panasza.
299. kicsiszív (válaszként erre: 298. - Mariann956)
2017. ápr. 2. 19:34
Birtokvédelmi eljárást kell ellenük indítani, mint tulajdonos megteheted. Önkormányzat jegyzőjénél.
298. Mariann956 (válaszként erre: 297. - 4c1a787e8f)
2017. febr. 25. 18:39
Hidd el nem túlzok, sőt . Ahogy a többi lakóval beszélgettem, mindenkinek az a véleménye, hogy nem százas a pasi, de a neje sem. De a megoldás sajnos nem egyszerű. Állítólag olyan helyről költöztek ide, ahol nem voltak elvárások. Az, hogy a lépcsőházból a lomokat -amit hoztak magukkal - eltakarítsák, többszöri felszólításra is csak három hónap alatt sikerült. A negyediken a közös lépcsőházban tárolták még a bútoraikat is. Ez ugye tűzvédelmi szempontból tilos, ezért szükséges volt a határozott fellépés velük szemben.
297. 4c1a787e8f (válaszként erre: 295. - Mariann956)
2017. febr. 25. 18:21
Ha ez tényleg igaz, amit hallottál, akkor azért ott tényleg van baj az "emeleten". :-)
296. 9c485f67e8 (válaszként erre: 295. - Mariann956)
2017. febr. 24. 21:19
járjon valaki zeneiskolába: dob, trombita, hegedû, zongora :D
2017. febr. 24. 20:10
Szóltam a közös képviselőnek és a tulajnak, hogy a fölöttem lakó bérlők hangosak. Akrobata táncot tanítottak délutánonként a negyedik emeleten fiatal fiúknak és lányoknak. Szóval nappal táncórák, éjszaka meg a kisgyerek futkosása és játszadozása ( éjjel 12 óráig) tette lehetetlenné a pihenést. A táncórák elmaradtak, de a gyereknek vettek egy kalapácsot és egy labdát, most azzal gyakorlatozik. Az elkeserítő az, hogy este hallottam, ahogy az apuka biztatta nagy hangerővel a gyereket, hogy erősebben kalapáljon, mert úgy jobban hallatszik. A labda meg pattog a fejem fölött.gondolom ez a bosszú az elmaradt táncóradíjak miatt. Most nagyon elkeseredtem, mert az ilyen típusú emberekkel nem lehet szót érteni. Milyen kamasz és milyen felnőtt lesz egy így nevelt gyerekből? Attól félek, hogy nekem, lakás tulajdonosnak kell lakást váltanom, mert ők biztos nem fognak. Állítólag több havi lakbérrel tartoznak már, de a főbérlő nem tudja őket kitenni a lakásból. Tud valaki tanácsot adni?
294. sanyinak (válaszként erre: 292. - 9c485f67e8)
2017. febr. 4. 20:10

Tanya 2 hektaron?

A kutya minden kis zajra neszel es ugatni kezd. A kakas reggel kukorekol, a vad madarak is hangisan ott csiripelnek az ablak elott...

:P

293. Arezu (válaszként erre: 286. - Totyka)
2017. febr. 4. 20:03
A nappaliban élik az életüket? Skanadalum!!!
292. 9c485f67e8 (válaszként erre: 291. - 4c1a787e8f)
2017. febr. 4. 15:40

Egyre kisebb az emberek tûrôképessége és a toleranciája. Azért az sem jó, ha az idôs süket szomszéd hajnali 2-kor még hallgatja a tv-t, vagy nyáron hajnali 4-kor már készíti az ebédet, ágyaz, mosogat.

Ez van. Füldugó vagy egy tanya 2 hektáron.

291. 4c1a787e8f (válaszként erre: 289. - Mariann956)
2017. febr. 4. 15:26

Ha tartósan éjszaka zaj van, az gáz.

Az biztos, hogy hosszú távon nem tartható. Ezt aláírom.

De éjszaka tartósan zajongani nem is kell, az valóban semmilyen életstílusnak nem szabad, hogy része legyen. Most itt a letusolást, meg a wc-re menést nem tartom zajongásnak... Mert mondjuk a 3 műszakos, akkor fog.. Meg egy ilyen zaj nem is hallatszódhat olyan élesen, hogy téma legyen. Ha igen, az ellen tényleg tenni kell. De éjszaka valóban általában csend legyen.


Érdekes és állandó kérdés ez a 3 műszakos dolog is. Erre viszont nem tudok mást mondani, minthogy aki ezt vállalja, az vállalja azt is, hogy ő akkor fog aludni, amikor más meg az életét éli. Sajnos ezzel nincs mit tenni, bár minden tiszteletem egy ápolónőé, vagy akár egy CNC gépkezelőé... De ebben az esetben, ha kell, akkor neki kell váltani lakhelyet, nem a másik 10-nek. És ezt nem köpködve mondom, csak a józan logika alapján.


Igen, ez is egyfajta "új" kihívás. Egy komplex rendszer. Semelyik kor gyereke nem volt különb, meg szülője sem, csak más volt az élettere. Amint pár hsz-el előbb írtam, az 50-es évek gyereke is ugyanennyit mozgott, sőt, akkor egyáltalán nem foglalkoztak ennyit a gyerekekkel, mint ma sokan, csak akkor még városban is kint játszhattak az utcán, mert napi 5 autó ment el... Egész a 90-es évek elejéig a lakótelepeken lent lehetett lenni, legalábbis az erkély alatt, ahol a szülő láthatott. Ott krétáztunk, bicajoztunk a ház körül. Ez teljesen ideális volt, mert megvolt a közelség és a távolság is, a saját kis titkaink, vitáink is, de ugyanakkor ránk is láttak, és mindenki figyelt mindenkire. És volt anyáinknak is 1-2 órája csak a kistesóval otthon.


Meg nem volt annyi követelmény sem az iskolában, sem a munkahelyen, sem sehol. Eleve nem voltak ennyire dilisek az emberek úgy általában.


Ezzel együtt lakni meg kell valahol sajna. Érdekes a kérdés azért is, mert amikor anyáméknál laktunk még, - volt, hogy kilencen a lakásban, és min. 2 gyerek - akkor meg imádott a szomszédnéni, pedig idős volt, és akár moroghatott is volna ránk. De kevés napmúlt úgy el, hogy ne lógott volna a friss süti a kilincsen, amikor hazaértünk, és ne lett volna egy kedves szava. Pedig egyébként mások felé kicsit szekánt úrilány volt. Ott Gazdagréten nem volt senkinek sem gondja velünk. Pedig ugyanolyan zaj volt. A másik öregasszony meg csinálta a palávert. Ugyanazért.


A felettünk lakónak kutyája van, volt is. A lánya zongorázott. Minden nap gyakorolt. De nem is volt kérdés, hogy ezt az ember hallja, de nem haragszik, vagy szól. Ez az élet része, pedig reggel hatkor is hallatszott a kutya labdája sokszor, hogy patt.....patt....patt..pattttttt.

Mosni mosott mindenki éjszaka is, de hálistennek ez is tök elfogadott volt a környéken, ott minden család aktív, dolgozó család, senki sem ért rá erre fényes nappal. Ez sem volt gond. Meg ez is olyan zaj volt, amit ha akarom hallom, de mivel nem erre figyelek, ezért "nincs". De van, akinek már ez is baj.


Az érdekes az, hogy most, amikor már csak hárman laknak anyámék ott évek óta, tehát már semmi sincs, most 20 év után felújítanak. 1m-en be kellett vésni a vezetéket a falba. Ezt megtették már mások is, sőt, szinte mindenki, sőt falakat is vettek ki... No, szerencsétlenekhez lejött a felső szomszéd, hogy ők ezt nem bírják ki, hagyják abba, mert nem tud mit csinálni a kutyával... Ők, akiknek a labdáját hallgatjuk, hallgattuk évtizedekig...

Apám egy jólélek, behívta, megmutatta, hogy onnan oda kell elérni, de ha nagyon szeretné, akkor hazaküldi az embereket, és így marad lógva a vezeték.. Erre a szomszéd is kicsit elszégyellte magát, és hazament..


Volt a szomszédban üvöltős család is anyáméknál, de ők nem csináltak ebből problémát. Este 10-kor is üvöltöttek. De egyszerűen ők olyanok, hogy ilyenen nem idegeskednek.


Tehát azt gondolom, hogy igen, van olyan objektív zaj, ami baj, és nem viselhető, ilyenek főként az éjszakaiak, meg nappal is lehet olyan tréh, állati üvöltés, ami azért sok, de az összes többi, bár lehet zavaró, mégis igazából fejben dől el, hogy azt én mennyire tartom gáznak.


Arról nem beszélve, hogy az, hogy "hogyan segítsek", az meg szinte soha nem merül fel, csak a "dögöljön meg a gyerekével..".

Persze, nem kötelező ez senkinek, de általában az sem jár rosszul, aki ad... Sokkal normálisabb lenne, ha az unatkozó vénlányok inkább összefognának a nagymamahiányos családokkal, mint fikázzák őket.


Gazdagréten erre is volt példa, szervezett módon is. Mindkét fél jól jár.


De ha nincs más megoldás valóban menni kell, csak akkor mondjuk tetőtérbe.. :-)

2017. febr. 4. 15:23

Sajnos leesik a kanál a kôre.

Negyedévenként kikloffolok 5-6 szelet karajt.

Néha összeesik a vasalóállvány.

Évente egyszer paprikakrémet készítek - az bizony hangos.

Hetente porszívózok.

Hetente 1-2-szer mosok.

Nincs kutya, macska, szék- és bútortologatás, , házibuli, diszkózás, kisgyerek szaladgálása.

Még nincs.

De nagyon unom mások családi- és kissé változatos szexuális életét.

Éltem kertes házban, ott más zajok vannak.

Ott is van buli, legfeljebb azt látni, hogy a szomszédasszonyt hogy k*félik meg a hátsókertben, vagy a szomszéd éppen engedi le a vizet a csövön mindenféle szégyenérzet nélkül felém fordulva.

289. Mariann956 (válaszként erre: 288. - 4c1a787e8f)
2017. febr. 4. 14:57
Milyen érdekes az élet. Én egy alsó szomszéd vagyok, és én is sokszor azért veszem nyakamba a várost, vagy megyek el a kertvárosban élő gyerekeimhez, vagy a vidéken lévő szülői házhoz, hogy a fölöttem lakó zajokat könnyebben tűrjem. De ezt sem lehet minden nap, az éjszakákról nem is beszélve. Hidd el az elkeserítő az, amikor azt tapasztalod, hogy a másik fél nem akar engedni a neki járó jogokból. Neki joga van jól érezni magát, akár éjjel is, a kisgyereknek joga van zörögni,rohangálni, akár éjjel is, a kutyának joga van ugatni akár éjjel is. És eszébe sem jut, hogy alatta is laknak emberek. Ahogy olvasom a hozzászólásokat mindenkinek igaza van, csak a baj az, hogy szenvedünk egymás mellett (alatt). Aki előbb belefárad, az hagyja el a nem élhető otthont.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook