Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért ilyen drága az állatorvoslás? fórum

Miért ilyen drága az állatorvoslás? (beszélgetés)

24. bozsu55 (válaszként erre: 19. - Lady Lavender)
tegnap 15:59

Nézz utánna. De segítek,többszörös karate-kungfu- ökölvívó világbajnok.

Tenyésztő.

Én elhiszem amit mondott ez ügyben.

23. l.luiselotte (válaszként erre: 20. - Lady Lavender)
tegnap 15:51
most csak magaddal törődj, kúráld magad !
22. tien (válaszként erre: 20. - Lady Lavender)
tegnap 15:46
Vegyél be lázcsillapítót és feküdj le.
21. birebora (válaszként erre: 20. - Lady Lavender)
tegnap 15:43
Javulást!
tegnap 15:12
Valaki engem is ellathatna, mert kéket-zöldet beszélek, 39 fokos lázam van, és mindenem fáj
19. Lady Lavender (válaszként erre: 18. - Bozsu55)
tegnap 15:10

Csak kölyök korától vizsgált, oltott, csipezesel követett állatokra lehet. És érvényes bankszámla kell.

Fogalmam sincs ki az a Viki, de egy normálisan tartott kutya vagy macska megkapja.

18. bozsu55 (válaszként erre: 10. - Tien)
tegnap 14:42

A biztosításhoz sok kritériumnak kell megfelelni.

Miló Viktória mesélte, ő tenyésztő.

17. Lady Lavender (válaszként erre: 14. - Amaunet)
tegnap 13:27

Szerintem jobban működne a büntetés helyett.

Az én kis hazi cicám otthon már 15 körül van.

Hülyének néztek, hogy beletetettem egy sima macskaba. De a Ciceroba is rakattam.

Most meg elvaras.

16. Lady Lavender (válaszként erre: 15. - Liliom10)
tegnap 13:18

Én kb. 15 éve fizettem 55000 forintot egy kivalast macska vizsgalataert, aztán egy tizesert elaltattak.

Meg a 100 euros, 2 napos blezerem eltemettem a macska mellé, mert nem akartam, hogy a gyerek tesóm lássa, hogy egy véres lapáttal temetek a kertben.

15. liliom10 (válaszként erre: 9. - Amaunet)
tegnap 12:41
Ismerős most fizetett 9000 Ft - ot veszettség elleni oltásért.
14. Amaunet (válaszként erre: 9. - Amaunet)
tegnap 12:35
Jó lenne utánuk adókedvezményt kapni.😀
13. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 10:52

Igen. Az állatorvos drága. Főleg akkor, ha a kutya, macska, vagy bármely más kis házikedvenc beteg. Mert akkor aztán - a betegség típusától és tartamától függően - meg kell nyitni a pénztárcát.

Nekünk kutyánk és macskánk van. Azért van szerencsénk, mert az alapellátásuktól eltekintve (ami önmagában sem olcsó mulatság) - idáig (lekopogom) semmi olyan bajuk nem volt, ami miatt hatalmas összeget kellett volna rájuk áldozni.

Alap dolog az ivartalanítás, a kötelező oltások, a megfelelő élelmezés, kellő gondoskodás.

Viszont több olyan ismerősöm van, akik hihetetlen nagy pénzt költenek a beteg állataikra.

Ha azt vesszük, hogy egy jól felszerelt állatorvosi rendelő fenntartása mibe kerül, akkor nem csodálkozom. Láttam már a tévében bemutatott állatorvosi rendelőt. A felszerelése, a tisztasága - mint egy kórházi műtőé. Megvan mindennek az ára. Laborvizsgálattól kezdve mindené.

És rengeteg olyan gazdi van, aki - mindegy mibe kerül - csak a kedvenc állata meggyógyuljon.

tegnap 10:49

Ugyanazért, ami minden más is. Drágák az eszközök, amiket használ, fizeti a rendelő személyzetét, a bérleti díjat, stb.

Egyéként meg nyilván üzlet is és nem is elvárható, hogy ne legyen az.

11. Titkoskert (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 10:49

Magyarországon van néhány biztosító, ami kisállat betegség + baleset biztosítást kínál, de a feltételek elég változóak.

Leggyakrabban kutya és macska, de lehet pl.hörcsög, vagy bármi. Cicára-kutyára már több biztosító kínál betegség‑ és balesetbiztosítási csomagot.

kb. 4‑6 hónapos kortól lehet kötni.

Ha az állat már biztosítva van, sok biztosító megtartja a szerződést, tehát nem szűnik meg automatikusan, csak az új megkötéskor már nem fogható be újként, ha túllépi a felső korhatárt. Ez az összeg nem egy világot rengető tétel/hó, de amikor nagyobb baj van jól jön.

Arra kell figyelni, hogy amikor esetleg újat akarunk kötni, akkor figyeljünk arra, hogy inkább + összeget fizessünk, mintsem megszüntessék.

Természetesen kötelező oltások ebbe nem tartoznak bele, azt nem fizetik, de pl. egy babéziás fertőzés kezelése, műtét, stb. behozza a befizetés árát.

10. tien (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 10:47

Ezért fogunk kisállat biztosítást kötni.

Most esedékes az évi oltás (kötelező és az ajánlott)

Ezt is külön,mert ugyan egyben olcsóbb,de tavalyelőtt Prézlit megviselte,hogy egyben kapta.

És még ez a jéghegy csúcsa.

Kinőtte a hámot : harmincezer Ft.

Ha panzió kb.százezer ,plusz táp.

Senkinek nem kötelező állatot tartani ,el kell különíteni egy összeget ,ha neadjisten műtét , kórházi kezelés szükséges.

9. Amaunet (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 10:32

Tényleg ennyi.

Alsó hangon cca. 100 ezer/hó kerül a 4 kutya és egy macska. Élelem, féregírtó, bolha és kullancs riasztó - és ez csak a tartásuk.

Brunó most töltötte be a 6 hónapot, kaphatja a veszetség elleni oltást. Nem tudom mennyi lesz.

Okt. 1-én viszem Lucyt ivartalanitani, ami min. 40 ezer lesz.

Szerencsére van állatorvos, aki jön ha hívom.

Vidéken nagyon szerencsés az, aki ilyen állatorvoshoz jut.

8. globus (válaszként erre: 6. - Boldogzokni)
tegnap 10:31
De honnan tudná, hogy melyik gyógyszer kell? Orvosi vizsgálatot nem tudja kikerülni. Nem biztos, hogy felírná az "emberorvos"...
7. boldogzokni (válaszként erre: 4. - L.luiselotte)
tegnap 10:25
Oh.
tegnap 10:24
Valaki előttem azt mondta valamilyen gyógyszerre, hogy az emberi változatot veszi meg inkább, mert olcsóbb. A kutya meg nagy. Már most leesett, hogy ő tv támogatott, a kutya meg nem 😊
5. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 10:19

Minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni. Úgyhogy igen, drága. De ugye senkinek sem kötelező állatot tartani.

És mielőtt egy szívtelen gognek mondanál, pont azért tudom, hogy drága, mert nekem is ment rá ingem-gatyám.

tegnap 10:10
Mi megnézettük, hogy a Barack / 1 é. kiscsaj / terhes-e. Kb 5 percig tartó ultrahang 18 e ft-ba került, de láthattuk a kismacskákat,/ amit születésük után megettek az apával./
3. timycat (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 09:46
Ha figyelembe veszed, hogy az ember magánorvoshoz "beszélgetésért" és receptért lazán kifizetünk 25-30-50 ezer forintot 20 percért akkor nem is drága az állatorvos, főleg hogy az állatorvos által alkalmazott gyógyszereken/kötszereken/eszközökön még támogatás sincs.
tegnap 09:41
Gondolom, a gyógyszerek piaci ára ennyi, és az orvos munkája, tudása...
tegnap 09:28
Ez tényleg ennyi, vagy nagy üzlet?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook