Közvetlen felettesnek illene részvétet nyilvánítania, ha a kollégája elveszítette az egyik családtagját? (beszélgetés)
Igaz, le is van xarva a beosztottad családja
Kemény vagy mint a vidia!/és finoman fejeztem ki a véleményemet/
Ha el is megyek temetésre, képtelen vagyok odamenni a hozzátartozókhoz.
Az, hogy ott vagyok, kifejezi, hogy igazán sajnálom.
Anyukám elvesztésekor, nekem kifejezetten jól esett a főnökömtől, a kollégáktól, hogy mellettem álltak.
Senki sem viselkedett tolakodóan.
Igazi családias iroda volt.
Én nem szeretem a részvét nyilvánítást, és a temetesekre sem megyek, ha nem muszáj.
De volt, hogy a főnököm hazakuldott két nap szabira, mert vörösre sírt szemmel mentem be, és nem tudtam figyelni egy szerettem halála miatt.
Egyetértek.
Csak annyit, hogy valószinűleg tud róla, mert közvetlen hozzátartozó halálakor jár néhány nap szabadság (talán kettő).
Ez ennél komplexebb, mint maga a kérdés.
Tud róla?
Találkoznak egyáltalán? Kell beszélniük? Stb.
Elviekben ez nem tartozik a munkahelyre és a munkakörnyezetre. Ez ugyanis nem munkahelyi téma.
Ha személyesebb a viszony, akkor egy mondatnyi salnálom a veszteséged és válaszként a köszönöm a helyénvaló, de egy szóval sem több annál.
Nem tudom, amikor meghalt a szülőm akkor nem ezzel foglalkoztam, hogy ki nyilvánított részvétet és ki nem, többet jelentett, hogy pl. amikor mondtam, hogy kórházba került és meglátogatnám, egyből a lelkemre kötötte a főnököm, hogy amikor látogatási idő van akkor szó nélkül pakoljak össze és menjek bármikor, bármennyiszer.
Nekem a részvétnyilvánítás egy üres frázis, aki ismerte és jelentett neki valamit, vagy én jelentek neki valamit az kifejezi máshogy is, hogy számíthatok rá. Az hogy mondja vagy nem, az nekem egyre megy. Bár mindezekkel együtt illik szerintem mondani akárkinek, akiről tudod, hogy meghalt valakije, inkább az a kellemetlen, ha a részletekről kérdeznek.
Ez nem illem kérdése.
Én a hátam közepébe nem kívánnám, hogy ezzel foglalkozzon a főnököm vagy bárki.
Lehet, hogy csak tapintatos a főnököd és ezért nem teszi. Sokan a részvét nyilvánítástól ismét összezuhhanak. Talán nem akarja ezt.
További ajánlott fórumok:
- Fűtési gondok, rezsicsökkentés - milyen spórolást alkalmazol?
- Vajon miért vonzóbbak a fehér köpenyes vagy művész férfiak, mint mondjuk az irodai alkalmazottak? Nektek milyen típusúak a zsánereitek?
- Hogy fogadnátok, ha a közvetlen kollégátokat neveznék ki, nem titeket?
- Túlzott közvetlenség ( férfi nő barátság)
- Mi van akkor, ha a közvetlen férfi főnököd nem érti a sokadik nemet sem? Te mit csinálnál, mint nő és beosztott?
- Hogyan kell német nyelven részvétet nyilvánítani?