Ki, milyen étkezéssel fogyott le? (beszélgetés)
Én sok zsírt és vörös húst eszek, de a hasam viszonylag lapos, értsd, felöltözve teljesen laposnak tűnik.
Szerintem ez inkább alkati kérdés.
Találtam keto tészta receptet 😃
Arányok:
10ml habtejszín 1 tojás
Villával össze kell keverni, és úgy kisütni, mint a palacsintát. Azt írják, érdemes kisebbet csinálni, mint a hagyományos palacsinta.
Lehet hagyományos palacsintaként tölteni, vagy feltekerni, felvágni, és szélesmetéltként használni.
Most olvastam:
120 gr kókusztej, vagy bármilyen más magtej, de vízzel is működik.
1 tojás, 3 gr só, 25 gr darált útifűmaghéj. Elvileg működik darálatlanul is, de én úgy nem próbáltam.
A tejet (vizet), a tojást és a sót összeturmixoljuk, vagy villával jó alaposan kikeverjük.
A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük az egészet villával és azonnal kiöntjük szilikonos zsírpapírra. Tényleg nagyon gyorsnak kell lenni, mert gyorsan összeáll a massza. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 percig sütjük. A kisült tésztát lehúzzuk a zsírpapírról, feltekerjük mint a palacsintát, csíkokra vágjuk és szétszedjük.
Én is így csinálom általában, csak nem tudatosan, hanem így esik jól.
Este eszek, általában későn, 8-9 óra körül.
Reggel nem vagyok éhes, először 10-11 körül eszek, de ha reggeles vagyok akkor csak 3 óra körül.
Én nem fogyozók és nem is szoktam fogyózni, csak figyelek arra, hogy ne hízzak meg.
Olvastam, hogy az időszakos diétát nagyon hamar elvetetted. Egyébként tudod, hogy miről szól?
Van több féle. Az időszakos böjt nem azt jelenti, hogy éhezned kell, hanem azt, hogy csak adott időszakban eszel.
Pl. az egyiknél az van, hogy a nap 24 órájából, csak 8 órában ehetsz, pl. 10 és 18 óra között. Persze, ekkor sem korlátok nélkül, de bármit ehetsz, és utána 16 órán át semmit.
Nekem ez válik be legjobban. Én azt szoktam csinálni amikor épp figyelek jobban az étkezésemre, hogy délután 2-kor eszek először és innentől ehetnék 22 óráig, de ugye nem eszek addig, mert a 8 óra nem jelenti azt, hogy végig kell enni a 8 órát, hanem eszek 14-kor kb. bármit, majd este 6 és 8 között még egyszer.
Én emellett sokat mozgok. Bicajozok, gyalogolok és tornázok is.
Nem vagyunk egyedül akik nem értünk egyet ebben a témában, sokszor ők sem, még külön szeretőjük is van.
Csak h tudd mennyire nem egy kaptafára készültünk, semmi más.
Na látod.
Nekem sokkal többre van szükségem mint a minimumra.
Így van.
Most vettem ki a fagyasztóból a véres hurkát, mert azt kívántam meg.
Persze nekem kora délután van.
Természetesen mindenki abban hisz, amiben akar. Semmi sem kötelező, mindenki úgy és azt eszik, amit önmaga számára legjobbnak tart.
Meg kell adni a testnek, amit megkíván.
Igen, de amikor a szervezet nem fehérjét vagy zsíros kaját kap, hanem pl. lisztes tésztákat, akkor jelentkezik ez a probléma.
Amikor a ch-t megkapja a szervezet, akkor megemelkedik a vércukor szint és sokkal élénkebbek, aktívabbak vagyunk. Ahogy elégette, abban a percben a cukorszint visszazuhan, és rögtön ismételten éheseknek érezzük magunkat. Ezért nem mindegy, ha már tészta vagy egyéb péksütemény, kenyér, stb. hogy melyiket, milyen fajtát fogyasztunk közülük.
A véleményem az, h ez egy szőrszál hasogatás.
Más véleménye pedig más.
Nagyon régen ismerem ezeket a táblázatokat, valaki jól él belőle.
Ezt nem értem!
A táblázatban külön megtalálod a fehér liszt, vagy a rozsliszt, vagy éppen a mogyoró, és a többi alapvető élelmiszer GI %-át.
Hogyan jön ide az, hogy te nem vagy egy általános ürge???
Bele sem néztél. Persze lehet a homokba dugni a fejünket, de majd ha a 100-at vered, akkor sokkal nehezebb lesz vissza csinálni.
Nem az emésztésről van szó, hanem az éhség-érzetről.
Még ide teszem a linket, a táblázat utolsó oszlopa mutatja, hogy az egyes ételek mely GI %-os csoportba tartoznak. Érdemes átböngészni!
Azért éhezel meg gyorsan, mivel nem az alacsony Glikémiás Index csoportba tartozó ételeket eszed, hanem a magas %-kal rendelkezőket.
A GI % azt mutatja, hogy a szervezet milyen gyorsan bontja az ételben levő ch-t.
Az alacsony csoport 0-55 GI %, a közepes 55-80 GI %, míg a magas a 80 fölött. Ez utóbbi csoportba tartozó ételekben levő ch-t a szervezet gyorsan lebontja, tehát utána gyorsan ismét éhes leszel, míg az alacsony csoportba tartozóknál lassan bontja le, így tovább érzed magad jólakottnak.
További ajánlott fórumok:
- Utolsó kilók leadása helyes étkezéssel és rendszeres sporttal
- Nem eszik a gyerekem! Hallottatok már étkezéssel foglalkozó orvosról?
- Gondok az óvodai étkezéssel, mit tegyek? Hogy segítsek?
- Lehetséges a fogyás sok tornával és mérsékelt étkezéssel, úgy hogy nem mondasz le semmiről?
- Napi egyszeri étkezéssel fogyózók beszélgessünk!!!:-D
- Mi a baj ezzel az edzéstervvel, étkezéssel?