Ki meddig szoptat/ szoptatott? (beszélgetés)
Hát, a végén már csak éjszaka kellett neki, de úgy, hogy mellettünk aludt, mert nagyon fáradt voltam attól, hogy éjszakánként 5-6-szor visszategyem a kiságyba. És egész éjjel kinn volt a tejcsárda, akkor kapta be,amikor akarta:) Én sokszor észre sem vettem. És mivel mindig a szájába volt, szopogatta, érte az inger folyamatosan, és termelődött is rendesen.
Viszont ugye nappal meg már nem kellett neki. Úgyhogy sok gondom volt vele, én mégis szerettem volna,ha még tovább szopik.
Egyszer csak már nem kapta be éjszaka. Ennyi. Így hagyta abba.
Mikor beirattam az oviba, és mondtam, hogy még szopik, majdnem lefordultak az óvónők a székről.
Amúgy az UFO-dologhoz. ÉN a családomtól kaptam hideget-meleget emiatt. Főleg anyám csesztetett vele mindig, hogy hagyjam már abba. Én örülnék, ha szobrot emeltek volna nekem:)
Szia!Nem vagy ufo,sőt.
Szerintem minden anyukának ilyennek kéne lenne,ha csak nem lenne valami komoly érve a szoptatás elhagyására.
Én 18 hónapos koráig szoptattam a kislányom,de úgy hogy éjszaka végig a szájában volt és napközben is állandóan fogta.
Most már négy éves,de ha tehetné még mindíg cicizne:)Sajnos a szervezetem már nem bírta a szoptatást és kardiológus utatsítására hagytam abba:(
A fiam fél évig szopott, után tápszert kapott egy éves koráig, utána rendes tejet... A kislányommal más a helyzet, ő még most is, 2,5 évesen szopik, de ennek ellenére 1 éves kora után alkalmanként kapott és kap tejet. Miért is ne? Mindketten nagyon szeretik a bolti tejet egyébként.
Csak ezért írtam, persze a Te döntésed.
Ne foglalkozz másokkal!
Én sajnos 2,5 hónapig tudtam csak szoptatni, és nagyon sajnálom, ha lesz még egy kisbabám, biztosan nem fog érdekelni semmi csak az hogy legyen tejcim!
De miért adjak neki boltit, ha tudom szoptatni?
Egyébként 2 évesen már úgy gondolom tehén tejcsit kap majd. Most így gondolom...
Sziasztok!
Én három éves koráig, és imádtam, élveztem minden percét. Az sem rajtam múlt, hogy végülis befejezte a kislányom. Én még évekig elszoptattam volna... ő nem akarta már.
Talán bennem az is ott volt, hogy nem lehet több gyerekem, és éljem át minden percét, hogy jól belém ivódjon. MIndenki szoptasson ameddig csak tud, mert ilyen élményben nem tudni, lesz-e még része az életben.
Én tudom miről beszélek sajnos.
Nem!
Én is 16 hónapig szoptattam,az már más kérdés,hogy a leválasztást követően kihullott a fél hajam.A szoptató nőre nézve,nem biztos ,hogy egészséges,amúgy meg semmi baj vele szerintem.
Szerintem teljesen természetes. Miért néznek így rád, nem értem.
Én is szerettem volna, de 8 hónaposan a fiam lemondott róla, igaz még altatónak, nyugtatónak elfogadja.
Szerintem jól teszed, hogy szoptatsz, nálunk a csládban, és a barátok között még a 2 évesek is szopiznak, persze nem az a fő táplálék, inkább csak este, reggel egy kis megnyugtatásképp.
Ha úgy alakul én is sokáig fogok szoptatni, baba függő.
Nekem a kisfiam 18 hós lesz pár napon belül és még napi 3 alkalommal szopizik.
Nekem is mondták már, hogy nem akarom e abba hagyni, mert később nehéz lesz leszoktatni.
De majd 2 éves kora körül gondoltam, hogy abba hagyjuk. Akkor már adhatok neki "igazi" tejet is.
De örülnék neki, ha még tudnék szoptatni....nekem is egy éves a kisfiam!
Sajna én csak pár hetes koráig tudtam szoptatni...
Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, örülj neki, hogy tudod még szoptatni:)
Persze csak az már nem elég szerintem, de kiegészítésnek a legjobb:)
SZERINTEM:)
Dehogy különleges eset :O
Nekem 2ismerősöm is van aki 1éves kor feletti kisgyerekét még szoptatott!
LÉGY NAGYON BÜSZKE RÁ!!
Én pont 4hétig tudtam szoptatnia fiamat :S Tápszerezték még plusz mellette persze 2hetes korától,de teljesen megcsappant az 1.hónap végére :(
További ajánlott fórumok:
- 4 hós szoptatott babámnak 2 napja nincs széklete, nagyon sír mit lehetne segíteni?
- Igény szerint szoptatott babák, akik kb. 3 hónaposan megduplázták a súlyukat
- Hogyan tanítsuk meg a szoptatott gyermeket inni?
- Aki esett mar teherbe ugy, hogy meg szoptatott es nem menstrualt, az mit erzett? Mikor csinalt tesztet?
- Szoptatás alatt antibiotikum? 8 hós szoptatott kislányom mellett mandulagyulladásra Amoxxicillin 1000-t írt fel a doki. Beszedjem?
- Tapasztalatokat szeretnék kérni! Szoptatott nagyobb baba mellett mikor estél újra teherbe?