Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ki hogyan segített a párjának a féltékenység legyőzésében? fórum

Ki hogyan segített a párjának a féltékenység legyőzésében? (beszélgetős fórum)


25. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 24. - Licsi)
2013. nov. 11. 21:21
A negylabut tobbre becsulom!
24. licsi (válaszként erre: 23. - 3b1a5ec920)
2013. nov. 11. 21:18

A kutyák védelmében tiltakozom. :) A féltékenységnek is vannak fokozatai, és sok ember féltékenység nélkül sem különb egy kutyánál.

Minden kapcsolatban előfordulhat féltékenység, és biztos vagyok benne, hogy egy túlságosan féltékeny ember sem boldog, de ezen saját magának kell változtatnia, akarnia a változást.

2013. nov. 11. 19:42

Ilyen nem lehet tars! Par meg vegkepp!

Meg egy kutya is kulonb a feltekeny emnbertol!

22. xoxox (válaszként erre: 6. - Faece228a8)
2013. nov. 11. 17:27
na,erre csak annyit írok,hogy képzeld el a következő helyzetet: exemmel metróztunk,néztem kifelé a fejemből a nagy semmibe,erre összeveszett velem,sőt,szakítani akart,mert hogy én bámultam a pasikat :D :D Akárkinek meséltem,nem hitték el,hogy ilyen létezik. És tudod mire jöttem rá? Az ilyen pasik folytonos visszaigazolásra vágynak magukkal kapcsolatosan. Inkább összeveszik veled,csak azért,hogy utána te könyörögj neki,hogy bizony ne haragudjon,mert senkire nem néznél rá,ő a legjobb pasi a világon,senki más nem kell neked,csak ő. A te párod is mit vár el? Magyarázd meg a helyzeteket,puncsolj neki,érezd azt,hogy te tettél rosszat,és könyörögj,hogy veled maradjon. Persze ha te akarnád elhagyni,azonnal hatalmas kapálózásba fogna,hidd el. Igazából lényegtelen,hány éves,mert úgy viselkedik,mint egy idióta kiskamasz. Ha mindig is ilyen volt,akkor valószínűleg a családon belül alakulhattak ki már egész kiskorától a kötődési problémák (valaki nem szerette eléggé/elvált szülők/korán elhunyt valaki,stb),és állandó visszajelzésre van szüksége az aktuális párjától,mert szó szerint retteg attól,hogy becsapják,érzelmileg megsérül,elhagyják vagy csak egy picit háttérbe szorul bármi miatt. Folyton neki kell valamivel a kapcsolatotok középpontjában állnia. Ezt a problémát nem neked kell megoldanod,hanem csakis neki,te csak támogatni tudod őt,és biztosítani a szeretetedről. Na,ennyi volt a kisregény :)
21. xoxox (válaszként erre: 17. - Licsi)
2013. nov. 11. 17:19
pontosan
20. xoxox (válaszként erre: 1. - Faece228a8)
2013. nov. 11. 17:19

Nem olvastam végig a válaszokat,ezért előre is elnézést,ha valakit ismételni fogok.

Először is,én abban a pillanatban szedtem volna a cuccom/az övét,amikor kutakodott a telefonomban vagy bármiben előzetes egyeztetés nélkül. Nem azért,mert titkolni valóm van,hanem mert ez gusztustalan. Kérdezd meg tőle,hogy nem érzi magát nevetségesnek? Nehogy már neked kelljen segíteni az ő agymenésén...ne haragudj,de ez vicc. Oka van annak,ha egy férfi ilyen. Súlyos önbizalomhiány,kisebbségi komplexus,a múltban sokan megcsalták,az anyja nem szerette eléggé,te csaltad meg vagy tettél félreérthető dolgokat,vagy éppenséggel ő csalt meg és innen ez a hatalmas bizalmatlanság. Millió verzió van,mindegyik valamilyen szinten rossz,de nem mindegyik miatt kell "kukázni" a kapcsolatot. Viszont: te nem tudsz rendet tenni a fejében,segíthetsz neki annyit,amennyi erődből és kitartásodból kitelik,akkor sem fog változni,ha ő nem tünteti el a fejéből a beteges gondolatokat. Lehet akárki akármilyen bölcs,ebben a témában nem fogod tudni terelgetni őt,mert ha nem teszi helyre fejben ezeket a dolgokat,akkor csak sokkal rosszabb lesz minden. Láttam erre példát a saját környezetemben,sőt,velem is előfordult már,hogy megütött az exem(nem hiába lett az) féltékenységében,holott állítása szerint egy legyet sem bántana,de elöntötte az agyát a féltés...féltés,persze. Ezek a férfiak egyszerűen önzőek. Ki akarnak sajátítani,birtokolni akarják a jelened,a múltadról mindent tudni akar,és ha talál valami neki nem tetszőt,teljesen kifordul magából,kiborul,mint egy hisztis kislány,őrjöng,utána természetesen megbánja és "soha többet nem fordul elő". Elhiszem,hogy szereted őt,de keményen kell ilyen tekintetben bánni vele. Nem az van,hogy apuci kénye-kedve szerint nézegeti a személyes dolgaidat,és társai. Meg kell szépen mondani neki,hogy önálló személyiség vagy,semmi köze nincs pl a telefonodhoz,ha meg akarod csalni,úgysem hagysz nyomot. Hozz fel neki észérveket,lássa be,miért és mennyire logikátlan a gondolkodása. Egy pár napra esetleg magára is hagyhatnád,hátha rádöbben arra,milyen az,amikor nem vagy az ellenőrzése alatt,és mi lehet a következménye annak,ha nem hagy élni és tönkreteszi az állandó féltékenységgel az egyébként jól működő kapcsolatotokat. Elnézést,ha kemény voltam,ilyen a stílusom. Meg átmentem már ugyanezen nem egyszer,nem kétszer,nem szabad hagyni a férfiaknak,hogy leuraljanak ilyen szinten. Persze.ha egy nő "szolgalélek",az egészen más kérdés.

19. ca728c0145 (válaszként erre: 18. - 3b1a5ec920)
2013. nov. 11. 16:41
Az igen!!!
2013. nov. 11. 16:29
Mivel segitenek a feltekeny tarsnak? Szeneslapattal es isten hozzaddal!
17. licsi (válaszként erre: 6. - Faece228a8)
2013. nov. 10. 20:53
Ha ő tudja, hogy nem normális, ahogyan viselkedik, de tenni nem akar ellene, és úgy gondolja, csak te tehetnél valamit, az szerintem zsákutca. Ha nem akar változtatni, egy darabig próbálkozni fogsz, tűrni fogsz, aztán beleunsz, kiszeretsz belőle és elhagyod. :(
16. ina87
2013. nov. 10. 19:42
Van környezetembe olyan pár ahol ugyanigy viselkedik a férfi,egy jó darabig még dolgozni sem engedte a nőt ne h más férfival legyen egy lékörbe,mára valamenyire változott a hejzet kb 8-9év elteltével.sokat tenni nemtudsz nem adsz rá okot,és beszélsz a fejével mert ez már nem álapot hanem betegség.az pedig nem megoldás h homokba dugod a fejed csak azért is mert nemtudja kezelni a féltékenységét,jópár embert ismerek akiknél hiába volt szerelem csak szét váltak az utjuk mert a féltékenységet tovább nem tűrték el.
2013. nov. 10. 18:40

Ha mérlegre tetted jó és rossz tulajdonásgot és elfogadtad,akkor miért akarod megváltoztatni.Szerintem nem fog menni,aki alapból ilyen,az amíg "szeret" ilyen marad.


Nem tudom,de annyi ilyen fórum indult már a hoxán,hogy van egy párom aki csoda jó nagyon szeretem...stb..majd sorolja hogy mitől olyan nagyon nem jó...Nem bántásból,de amíg Te nem nézel magadba hogy ez a kapcsolat mi is..mitől is jó,akkor miért nem viselem el a rosszat?Vagy a rossz olyan rossz,hogy nem tudok avval együtt élni?Akkor egyszerű a képlet.

14. ittmost (válaszként erre: 6. - Faece228a8)
2013. nov. 8. 17:32

Csak a saját anyukámat tudom idézni,aki aztán tényleg rá se nézett ffiakra,csak épp normálisan válaszolt,ha hozzászóltak,és apám mégis cseszetette folyton:a féltékeny embernek semmi se jó.


Mióta tart a kapcsolat?

13. ittmost (válaszként erre: 7. - 3b1a5ec920)
2013. nov. 8. 17:30
Pont erre is kérdeztem rá,h mennyire ment el már a túlzott óvatosság irányába,h nehogy féltékeny legyen a srác..de nem kaptam értékelhető választ.
12. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 10. - Carpediem*)
2013. nov. 8. 08:36
nem lenne egyszerubb csadort huzni a fejere es csak ejszaka kozlekedni az utcan biztos ami biztos alapon?
11. vacsa (válaszként erre: 6. - Faece228a8)
2013. nov. 8. 08:35
Sajnálom, de ha mindig is problémái voltak ezen a téren akkor nagyon nehéz dolgod van. Nehéz és hosszadalmas leírni hogy én mit hogy csináltam, mik voltak a buktatók... Priviben megtalálsz ha akarsz:-)
2013. nov. 8. 08:08

próbálj meg nem adni rá okot, tehát ha együtt vagytok úgy közlekes mit egy ló, ilyen szem bigyóval, és rá se nézz senkire.

jah végképp ne legyenek fiú ismerőseid.


nah jó ez volt a poénos része a dolognak, különben nagyon undorító és megmérgezi előbb utóbb a kapcsolatotokat, meglátod előbb utóbb elmenekülsz tőle, ami érthető lesz.

Szerintem legyél rá olyan hatással mint ő rád, csináld azt egy jó darabig amit ő tesz veled, ne félj hamar felhúzod majd vele, aztán leültök és átbeszélitek mégegyszer.

9. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 1. - Faece228a8)
2013. nov. 8. 08:05
tortent vele valami, ami az egeszseges onbecsuleset lerombolta? pl. munkahely elvesztese...
8. faece228a8 (válaszként erre: 5. - Vacsa)
2013. nov. 8. 08:03
Az én párom is valahogy úgy van, ahogy a Tied volt! Tudja, hogy nem normális ez a dolog, közben meg egy határozott, talpraesett férfi.
7. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 4. - Ittmost)
2013. nov. 8. 08:02

igy viszont nehez mellette elni, hogy o mibe kot bele, mi nem tetszik neki; ez kesz lelki terror; masszon elotte a masik laposkuszasban?

aki utni akar, talal hozza botot!

6. faece228a8 (válaszként erre: 4. - Ittmost)
2013. nov. 8. 08:02
Azt mondja, hogy ha valaki tud ezen segíteni, az én vagyok. Mindig is problémái voltak ezzel, nem gyerek már, 38 éves. Nem adok okot a féltékenykedésre, sőt már rosszul érzem magam az állandó magyarázkodástól. Tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz, valami okos dolgot kéne kitalálnom, de egyedül nem megy...
5. vacsa (válaszként erre: 1. - Faece228a8)
2013. nov. 8. 07:52
Nálunk 19 év után jelentkezett. Úgy éreztem eszköztelen vagyok, pedig szerettük egymást és a férjem sem tipikus szótlan pasi. Érzékeny, jól kommunikál, tisztában volt vele hogy nem normális amit csinál. Azt mondta olyan mintha nem ő irányítana, nem bírta leállítani magát. Egyre jobban elkeseredtem, tudtam hogy így nem akarok élni. Talán az segített hogy rájött tényleg elveszíthet, ráadásul nem egy másik férfi miatt, hanem mert elmenekülök a féltékenykedése miatt. Én tudom hogy ő mitől kattant be, mégis nehéz volt kijönnünk ebből a gödörből. De szerencsére túl vagyunk rajta:-)
4. ittmost (válaszként erre: 3. - Faece228a8)
2013. nov. 8. 07:37

Hanem?Miféle segítségben bízik?Mit tesz ő,hogy legyőzze a féltékenységét?

Mennyire adsz okot a féltékenységére,illetve mennyire ügyelsz kínosan arra,h semmi félreérthetőt ne tegyél?

3. faece228a8 (válaszként erre: 2. - Ittmost)
2013. nov. 8. 07:34
Nem, ő is tudja, hogy ez túlzás. Viszont külső segítségben nem bízik. (pszichológus, stb...)
2. ittmost (válaszként erre: 1. - Faece228a8)
2013. nov. 8. 07:31
Ő gondolt már arra,hogy túlzott a féltékenykedése,vagy ezt tartja normálisnak?
2013. nov. 8. 07:17

Olyanok jelentkezését várom, akik tudtak segíteni a párjuk féltékenységének a kezelésében!

Van egy nagyon értékes párom, de egy dolog mostanra teljesen megkeseríti a kapcsolatunkat, ez pedig az ő túlzott féltékenysége. Mérlegre tettem a jó és rossz tulajdonságait és sokkal-sokkal több a jó, úgyhogy nem szeretném elveszíteni, viszont úgy érzem egyedül nem tudok neki segíteni. Féltékeny a múltamra, a jelenemre, kutat, keres, nézi a telefonom, ideges, ha nem vele vagyok, stb... Tudom, hogy vannak bölcs nők, akik okosan tudják "terelgetni" a párjukat, ezért kérem, hogy olyanok csak olyanok írjanak, akik építő tanácsot tudnak adni ezzel kapcsolatban.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook