Ki fizesse a 19 éves gyerek nyaralását a haverokkal? (beszélgetés)
Én nem azt mondtam, hogy EGYÁLTALÁN nincs. MINDENKINEK nincs, ez biztos.
Olyan könnyű mondani, hogy aki keres, talál. Azt sem tudod, hol laknak, pedig nem mindegy.
100 ismerősből én is tudnék párat mondani, aki talál alkalmi munkát.
Akkor tedd össze a két kezed,mert ez egyedi dolog!!
Sokan nem tennénk meg,mert nem arra neveljük a gyerekeinket,hogy nyújtózkodjon nyugodtan,majd folyamatosan hosszabítjuk azt a takarót..
Nem!
Nincs semmi felelősségérzet!
Visszafordultál?
Egy hős vagy!
Úgy nőttem fel,hogy 1 azaz egy iskolába járós nadrágom volt és nem kértem még egyet,mert tudtam,hogy akkor anyám 2 napig nem eszik!!
De volt itt egy korábbi kérdésem
Mi a helyzet a szülői lakástámogatással, vagy amikor segélyen vayg minimálbéren él a gyerek a családjával?
Mert a fia voltam anyámnak, de dolgoztam. Kerestem annyit amennyit és hazadtam, amit persze apránként visszakértem
Adott mert az anyám volt
Később én is adtam, mert az anyám volt és mert a gyerekem volt
Egyet szögezzünk le, dolgoztunk és kerestünk amennyit kerestünk, nem hevertem naphosszat várva az apanázst
Elmondok egysztorit ami azóta is az agyamban/szivemben van.
Volt magnetofonom, de megjelent egy ujabb tipus
Nagy könyörgésre anyám adot rá pénzt. A bolt ajtajábol visszafordultam, mert beugrott hogymiylen nehezen rakhatta össze
Ez már nyelvatannáciskodás!
Leirtam mi, hogyvolt nálunk
Igen, anyám sokat támogatott engem, én is a /nevelt/gyereket és ezért viszonyult hozzám úgy ahogy
Amikor már anyám nem tudott melózni, akkor meg én támogattam ha kellett, legkevésbé pénzzel, mert nem arra volt szüksége
Így már kicsit más. De külön kellene venni, hogy egyáltalán segít-e a családi gazdaságban, és a nyaralást.
Mert ha jól értem: ha veletek megy, semmi gond a kiadással.
Azért 19 éves fiú ne a szüleivel nyaraljon már. Szerintem.
Én mit tennék, a helyetekben?
Otthon hagynám, és amíg ti elutaztok nyaralni, ő csinálja meg a kertben adódó teendőket, és nyaraljon, hiszen üres a ház.
Akik a diákmunkával hozakodnak elő, nem tudom hol tudnak olyanokat. A "18-19-20 éves korom óta eltartom magam" nem mostanában voltak fiatalok.
Ezt inkább a nevelés csődjének becézném."
Igaz! Csak én más malomban örlök :)
Diákmunkával igenis lehet szépen keresni.
17-18 évesen, sima szezonmunkával többet kerestem, mint 10 évvel később a rendes nyolcórás állásommal.
Nálunk teljesen természetes volt, hogy dolgozni megyek suli mellett, és nem a szüleimmel fizettetem az extra igényeim.
Igaz 19 éves voltam, mikor vettek nekem egy kicsi, városi közlekedésre tökéletes autót, de onnantól nekem kellett fenntartanom. Akkor mentem vele, ha tudtam tankolni, biztosítást és súlyadót nekem kellett fizetni.
Mindamellett természetes hogy segítenek a szüleim ha szükségem van rá, és megtehetik. De ugyanez visszafele is.
Én nem fizetném a nyaralását a gyereknek ha olyan szituáció lenne mint a fórumindítónál. Ez számomra az "extra" kategória. Nem családi nyaralás, a másik háromtól sem venném el.
El szeretne menni? Semmi gond. Keresse meg a rávalót. Esetleg kipótolom, ha otthon is besegít.
Nyilván.
Mondjuk kérés nélkül kellene segíteni otthon. Bár a is igaz, hogy pasi, szóval szólni kell :D
Jó modor??
Hahaha!
Igen, megháláltam neki. A mai napig áldom a nevét.
Semmit nem akarok bizonyitani, csak a véleményemet irtam és azt hogy vannak más meglátások, élethelyzetek is.
Na most vegyél vissza!
Mi az hogy roki???
Mozgásában korlátozott de nem roki!!
Gondolkodj mielőtt beszélsz!
No majd visszaolvasok, bizonyára elkerülte a figyelmemet.
De ha igy van, egy kellő balhézás után én bizonyára mégiscsak adnék neki, eltekintve hogy nem vagyok/voltam roki pénzböl élő
Ha az lennék, bizonyára a képébe nyomnám a sanyarú helyzetet, bár szvsz. ez már keveset javitana a viselkedésén
Igen, most saját lábon állok, a "képletesen gyermekemnek nevezett valaki" meg nagyon jól keres, még ő kérdezte az elmúlt hónapokban hogy van pénz, oldjunk meg egy gondomat
Megoldottam magam, de nyilván ilyen volt a nevelése a gyereknek
És mivel fiugyerek volt, sokat nem segitett otthon, nem is volt elvárva.
Viszont a kapcsolat teljesen baráti volt, semmiféle szülői "megjátszás"
A nyitóban nincs, de utána kérdések özöne volt felé, és kifejtette, csak később tudott visszajönni a fórumra.
És ott már van szó a 3 tesóról, a rokkantsági ellátásos szülőkről, és arról, hogy szarik az otthoni munkákra is.
Igazad van visszaolvastam-hol kéri-hol követeli..
Így elég nehéz mit mondani!
De én akkor sem fizetném ki neki,addig amíg csak a lábát lógatja mikor meló van.
További ajánlott fórumok:
- Több adót fizessenek a gyermektelenek?! Mit szóltok hozzá?
- Jogos elvárás a férjemtől, hogy a babaváró kölcsönt egyedül fizessem vissza?
- Ki fizessen az első randin?
- Czanik Krisztián Fitnesz nyaralása, szerintetek megéri az árát?
- Buli a haverokkal?
- Hogyan lehet rávenni az apát, hogy fizesse a gyerektartást?