Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék fórum

Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
2015. ápr. 9. 07:45
Első körben nevelési tanácsadó és majd ő megmondja mi a szitu. Mindenképpen bevonnék szakenbert,ők tudják mit kezdjenek vele. Ezt tanulték,fel vannak készülve különböző szituációkra.Ha kimegy óráról valószínűleg nem is iskolaérett még.
2015. ápr. 9. 07:12
Nevtanban iskolasokkal nem jatszanak, hanem beszelgetnek, IQ tesztet csinalnak, stb. 1-2 alkalom, aztan suliban a pszichologus kikeri az orarol heti 1x kb. Es meg o is tud hulyesegeket mondani :/
2015. ápr. 9. 07:09

Ide nem pszichológus kell, és nem is hiperaktív a gyerek, mitől is lenne az? Mert csúnyán beszél? Mert mindig el tudja érni, amit akar? Mert mindig neki kell igaza legyen? A gyerek azért írányít, mert meg tudja tenni. Meg kell nevelni, és kész! Ajánlom a Supernanny sorozatot és az ott bemutatott módszereket alkalmazni!

[link]

61. Laszti (válaszként erre: 15. - 0084acbe42)
2015. ápr. 9. 06:54

Pont ez sz egyik tünete! Hogy vannak dolgok amiben ki emelkedik a társaitòl, de nehezen kezelhető! És ez rejtett dolog, születéskor semmi nem

vehető észre! amig szegeden laktam a szomszéd kisfiùnak derült ez ki 5 éves korában, és hasonló volt a viselkedése! Csak azért kérdeztem!

60. 0084acbe42 (válaszként erre: 59. - Anya4005)
2015. ápr. 9. 01:55
Köszönöm, utánanézek ennek a tornának is :) Ha ebben a nevelési tanácsadóban is 45 perc csendes játékot várnának el , a kiscsaj rájuk vágja az ajtót :D Ez a hiperaktivitás egyébként tényleg szóról szóra mintha az ő jellemzése lenne, de lehet h ez csak hasonlóság, nem értek hozzá és valóban nem érdemes netről diagnózist felállítani :)Nekik van segítségük, van aki vigyázzon rá ha szükséges ezzel szerencsére nincs gond. Elég nagy és összetartó a családunk szerencsére. Anyukája most épp elment kikapcsolódni, elment horgászni (érthetetlen :) ), addig az én szüleim vigyáztak rá. Ők bírnak vele , ott is elszalad vele a ló de azért nem annyira, mint otthon. Egy utcában laknak, úgyhogy jön -megy, sokat van ott addig legalább az anyuka idegei kicsit kisimulnak :) bár valóban egy hosszabb pihenés rájuk férne, dehát a munka ugye..
59. anya4005 (válaszként erre: 56. - 0084acbe42)
2015. ápr. 9. 01:29

Annó afiamra mindenki azt mondta,hiperaktív. Elvittem pszichológushoz még az óvoda elött,hogy ha gáz van,akkor esetleg keressünk inkább speciális intézményt. A szaki szerint nincs baj a gyerekkel,csak nem tudja feldolgozni a kistestvér érkezését.

Elkezdődött az ovi,de attól sem lett jobb itthon a helyzet,hogy egész nap gyerekek között volt (imádja az ovit a mai napig,sírás nélkül beszokott,mésodik naptól ott is alszik). Elvittem nev.tan.-ba. Jártam elöször én,beszélgettem a szakival,aztán mentem a gyerekkel,aztán csak a gyerek ment be. Néhány hétig eljártunk,aztán szólt a nő,hogy legközelebb csak én menjek. Elmondta,hogy agyerekkel semmi gond,mi vagyunk fáradtak,menjünk kettesben pihenni. Első kérdésem az volt,hogy addig vállalja-e a gyerekeket? Hát,nem,tehát nem sokat segített.

Mára normalizálódott a helyzet,már akár együtt is eljátszanak a fiaim.

De,hogy miért írtam le: szerintem ne olvasgass a neten! Vigyétek szakemberhez,mielött akaratlanúl is megbélyegzed. Csak nagyon figyeljetek,hogy jó szaki legyen! A nev.tan. jó lehet,ha valóban szakért is a szakértő,viszont sosem fogom megérteni,mit szűrnek le 45 perc csendes,magányos játékból egy vadidegen helyen,egy vadidegen mellett. Szerintem kevés gyerek kezd tombolni 100 új és érdekes játék között,főleg,hogy egyedül marad! Nem is értettem ezt a rendszert...

De remélem,hogy találtok megoldást! Biztos baromi rossz egy kisvárosban,ahol azért nincs annyi lehetőség!

Ja,ha már keresgélsz a neten: TSMT torna. Hátha van valaki a közeletekben,aki foglalkozik ilyesmivel.

58. Szilke* (válaszként erre: 56. - 0084acbe42)
2015. ápr. 9. 01:25
:) akkor mar el lehet indulni valamerre, de gyogyszerezest ne engedjetek! Es fontos lenne valami sport... pl apuval anyuval eljarni futni, biciklizni, nagyon rendszeresen, az meg talan ossze is hozza oket kicsit :) de mar eldugulok, mindenkeppen irj majd, szoritok a kislanynak es a csaladnak! :)
57. 0084acbe42 (válaszként erre: 55. - Szilke*)
2015. ápr. 9. 01:19
Mostanában rákapott valóban a hazudozásra, főleg iskolai dolgokban. Otthon hagytam a tornafelszerelést, nincs ma semmilyen házi, ilyesmik. Apuka most otthon volt szabadságon, így sokkal többet volt együtt a kislánnyal mint mikor dolgozik, ettől készült ki teljesen :) Az anya ki van idegileg, de ő erős, jobban birja mint az apuka, ő azért nem mutatja, vidám, jókedvű pozitiv ember.
2015. ápr. 9. 01:08
Keresgetek a neten és most olvastam a hiperaktív gyerekekről. Szóról szóra, mintha róla írták volna!
2015. ápr. 9. 01:05

Annyit meg hozzateszek, kemenyen meg voltak nekem is a stiklijeim anno ;)

A sok tiltassal, szembesitessel sajnos csak rutinos hazugsagot lehet kihozni belole, majd bizalmatlansagot, ez az en gyerekkorom tapasztalata :(

2015. ápr. 9. 01:00
Nekem az apakep sem stimmel nala. Ha nyugtatot szed a gyerkoc miatt, akkor nem birja elviselni, kezelni. Sz@rul hangzik, de igy lehet valamennyire. Es erzi, h apa nem eros, ez nem jo :( szerintem! Azt is mondta az ismeros, h csak azt bant, akit szeret. Ill mpst az is eszembe jutott, hogy azt is mondta, h csak akkor szabad buntetni, ha olyat csinal, hogy eg a haz, mert figyelemfelhivas az egesz, hogy fogadjam el olyannak, amilyen, ne akarjam megvaltoztatni a lenyet! Es bar okos nagyon, de 7 eves, nem erdemes kerdezgetni tole, h miert bantotta meg anyut, mert ezt is ugy eli meg, hogy az anyukaja gyenge. Tobb mar tenyleg nem jut az eszembe :) csak meg annyi, h egyedul csinaltam az egeszet es rohadt nehez volt egyszerre az apa es a puhabb anyaszerep, de sikerult! Vannak vele gondok meg, persze, de mar tudok rajta nevetni :) de ez az en fiam, lehet a kislannyal mas van, nem tudhatom :)
53. 0084acbe42 (válaszként erre: 50. - Muraja)
2015. ápr. 9. 00:31
Ha őt kérdezem azt mondja, nem tudom. Miért beszéltél így anyával, nem érdemelte meg. Válasz: tudom, hogy nem érdemli meg, nem tudom miért igy beszélek vele, vagy ha olyan passzban akkor csak fintorog és a vállát vonogatja és azt mondja most épp ilyen kedvem volt. Egyébként rám azért néz fel, mert én is rosszalkodtam gyerek koromban (nem ilyen szinten, mint ő ). Ha rumli van a szobájában , mindig felmerül h rám hasonlít, mert én is rumlis voltam. Igazából azért hallgat rám jobban, mint másra ahogy én látom, mert az én gyerekkori énem hasonlit hozzá a legjobban a családból.
52. 0084acbe42 (válaszként erre: 48. - Szilke*)
2015. ápr. 9. 00:24
Ezeket el fogom neki mondani, köszönöm :) A jutalmazást, dicséretet próbálták, akkor is rossz volt egész nap, annyi különbséggel h este bocsánatot kért (pl "bocsánat amiért levertem a csillárt a seprűnyéllel, és nem igaz h utállak, mert igazából szeretlek anya", de másnap ugyanúgy viselkedik) :) 1-2 nap után minden visszaáll a régi kerékvágásba. A szabadságban egyet értek, erről már beszéltünk, hogy lehet az a baj h túl sokat hallja, hogy NEM, NE, NEM SZABAD. Emlékszem mennyire utáltam gyerekkoromban ( bár ott inkább azért, mert dicséret nem volt mellé soha csak a nem nem és nem). De sokszor tényleg rá kell szólni, mert nagyon "rossz" és a ráhagyás sem jó megoldás (ezt is próbálták az évek alatt ). Náluk csak a furulya/zongora van és tánc ahova járhat (pici falu), ezekre jár is.
51. Muraja (válaszként erre: 48. - Szilke*)
2015. ápr. 9. 00:05

POntosan , jol irod ! sok sok szerencset szamara .Dicserni , es megint csak dicserni es nagyobb felelöseget mind szokasos abban a korban bisztos hogy nem ell vissza vele , forditva nagyon is buszke arra hogy kierdemli a nagobb es nagyobb megbizasokat.

En sokat sakkosztam a fiamal szerintem rengeteg dolog megoldodik egy sakktabla felett .

50. Muraja (válaszként erre: 49. - 0084acbe42)
2015. ápr. 9. 00:00

Es ha a kislanytol kerdezned meg ? amikor en anno a fiamat kerdesztem hasonlo dolgokban es szinten hasonlo korban azt a valaszt adta ; ( iskolaval kapcsolatba ) hogy robbantani fogok !

Ebböl nem volt nehez kiszurni mitt is erzett az iskolaval szemben ....

Igy lett othon tanulo es sokoldalu magabisztos orginal..

Pl . ö anno meg a hazankban ( Pragab jart iskolaba ) ruhelte de tiszt aszivböl utalta a verstanulast . No legyunk öszintek ! mire is jo az a barom magolas minden logikat kizart csak azert mert az iskola ezt akarja ? nem vagyunk egyformak .

2015. ápr. 8. 23:54
Bocsánatot kérnek tőle, ha úgy adódik, nem korlátozzák még ha nem is engedik teljesen szabadjára. Tanítják, tanulnak vele, foglalkoznak vele. Odafigyelnek az igényeire, lehet és van is saját véleménye. Nem látok különösebb nevelési problémát abban, ahogy bánnak vele. Ha látnánk, hogy a szülők valamit nagyon nem jól csinálnak már rég szóltunk volna, de semmi kirívó hiba nincs. Ezért is fordultam ide segítségért, mert nem tudom mi az ami nem működik jól.
2015. ápr. 8. 23:52
Fiam hasonlo, bar nem volt ennyire durva. Nevtanban annyi volt, h szegeny gyerek nem kap eleg szeretetet. Hoho! Egy pszichologus ismim adott egy tanacsot, sokszor gondoljam magamban, h en szeretem es megertem ot es egyutt erzek vele. Ez atkapcsol bennem vmit, ezaltal a gyerekben is. Es bejott! Buntetni ot sem volt erdemes, hat jutalmaztam, dicsertem, nagyobb szabadsagot kapott, sok kis dolgot kerek tole, ami bizalmat kivan, azota nagyon sokat javult a dolog! Deplane, hogy kiskamasz korban van. Szoval igenis a szuloi elfogadas sokat szamit! Meg az, ha az ember szabadsag parti... beirattam sportolni, sok helyre, most megtalaltuk azt, amiert rajong, plusszban ertelmet ad az eletenek. Es igen, atlag feletti az IQja! Szoval iszonyat sok megertes, erzelem, szeretet es testi kontaktus :) hatha segitettem picit :)
47. Muraja (válaszként erre: 43. - Zebracsikó)
2015. ápr. 8. 23:44

Es miert baj ha sokan szeretik lerombolni a " normakat "

Egy metere allt tölem Nash John 1994 - ben egy isteni csoda kaprasztato karizmaval rendelkezö geniusz !

Ahogy ö akkor azon a teli esten osztogatta " titulokat " egy örök emlek lett . Amig elek mosolyogni fogok amikor moder f... es tarsai köszt illette meg a pojacakat kik neki hajlongattak. Azt mondta mire jo ez a elöadas ? ez a 90 evek geniusza brilats matematikusa.

Több Nash es hasonlo emnerkek kellenenek a vilagnak.

46. Muraja (válaszként erre: 44. - 0084acbe42)
2015. ápr. 8. 23:37

Mond es a szulök mennyire respektaljak a kislanyt hanyszor kertek töle is bocsanatot? mert igen hidd ell sok szulö tulloz anelkul hogy felelni kellene erte neki .

Az hogy ö igy beszel a szulökell van bisztos oka , es azt hogy a szulök mennyire erdemlik illetve nem erdemlik tudod senki sem kerödzködik e vilagra igy nincs egy egy szulö jogaban sem hogy azt szajkoza mert en magam feladosztam miatadd bla bla ... Anyam ezt mondta en csendben ki mentem es soha veissza nem mentem 15 eves votam. Tudod nincs az a gyerek a vilagon ami elvarja hogy a szulö felaldoza magat , gyerek csak szeretetre es megertsre var.

Mivel a kislany igy nyilvanyul meg akkor muszaly ha mas akkor is orginal az bisztos hogy osztogathassa önbizalmat. Mindjajon unikok vagyunk hala Istennek , nez körul ott a kislany egyetlen szabalyt kellcsak betartani , az pedig azt teszem a maik iranyt amit en is szeretnek es elvarnam hogy iranytam tegyek. Es szerited a tarsadalmi szabalyok melyik mintajat kellene beiktatni ? kik lennek azok kiröl peldat vegyuk ? Inkab legyen a gyerekek a peldak ott van öszinteseg , josag attol eltekintve hol el az ember esmilyen nyelven beszel .

45. Muraja (válaszként erre: 39. - 0084acbe42)
2015. ápr. 8. 23:23
Az en sracom ezt szinten produkalta de en öt nem kenyszeritettem es mas sem hogy iskolaba jarjon nem is jart sokat . Megis ma egy bankban centralis szerepe van , erdekes ugy ? Lanyom dett , ö kint el egy szigeten nagyon sajatos modon .Van egy kis fia akit othon tanit ,ö maga mind koreografus es tancos eltudja tartanni magukat. Ö pont 7 eves volt amikor törtent egy nagy tragedia a csaladba ,magam is pokol borzalmat suroltam akkor jött egy psychologus a iskolaba a kislanyomhoz. Amit akkor mondot a kislanyom engem is oda csapot mert annyira varatlan volt es öszinte . / evesen az kerdeszte a psychologtol hogy ; na es neked akkor ki mikor tavoztt ell ugyanugy ahogy az en batyam ? erre a nö ranez es azt valaszolja hogy senik hala istennek ! erre kislanyom evvel a mondattal egyszer es minndenkora le tudot mindent ami terapia es mas baromsagnak hivuk . Azt mondta ; hat akkor nekunk nincs is miröl beszelnunk , hogy akarsz te engem megertenni ha azt sem tudod milyen erzes ez es ez amikor egy testver meghal ! Utana hozzam fordul - lanyom es arra kert mami kerlek menjunk innen.
2015. ápr. 8. 23:23
Értem amit mondasz, de azért nem egy hihetetlen elméjű zseniről beszélünk, akit a szülők visszafognak és miattuk nem tud kiteljesedni. Igazából azért jár furulyázni, mert a másik két lány is jár, akivel barátok. Nem kiemelkedő tehetség, egy teljesen átlagos gyerek pont, mint a többi. Jó, nem tetszik a szó, hogy szófogadó akkor ne használjuk, de egy gyerek hallgasson a szüleire valamilyen szinten, hisz tőlük tanulja az életet és tisztelje őket, ne ilyen módon beszéljen velük. Nem azért, mert kötelező, hanem mert megérdemlik. Ismerem őket, hidd el megérdemlik. Egy társadalomban vannak szabályok, én is lázadó típus vagyok de azt még én is belátom, hogy szabályok nélkül az élet egy élhetetlen káosz lenne. Ez van, így élhet ennyi milliárd ember együtt egy bolygón. Kellenek szabályok és ennek egy részét már az iskolában el kell sajátítani. Egy gyerek nem dönthet önszántából ilyesmiben(igazából akkor sem, ha zseni, mi van ha elüti egy autó hazafele menet?), hogy hazamegy e az iskolából.
43. zebracsikó (válaszként erre: 41. - Muraja)
2015. ápr. 8. 23:21

Én azt gonsolom, azért vannak elvárható optimumok egy gyerek viselkedésében.

Persze, nem egy egyenes vonalon kell elképzelni a magatartását, hanem egy intervallumon belül, tehát kell lenni mozgástérnek, kreativitásnak is teret kell adni, hiszen mindenkinek más-más a személyisége, de azért vannak normák az egymással való kontaktusban

42. andi6020 (válaszként erre: 34. - Muraja)
2015. ápr. 8. 23:16

Medve anyám....

Te egy igen nehezen elviselhető lény vagy. Szerencse, hogy ritkán futunk össze.

41. Muraja (válaszként erre: 37. - 0084acbe42)
2015. ápr. 8. 23:13

Nahat akkor meg is van valami ami jo benne a kis rosszban önzöben ? nem bantom a szuleit Isten mencs ! de akkor latod magad is "hogy mennyit ut az ora ?"

Tudod a kislany egy zseni nem szabad hogy valamilyen bekomplexolt psychomokus megvaltoztatja ( nem is hiszem hogy tudna )

Tudod mitt , ulj le vele szereti a zenet , mar ott van sok amire epitteni lehet . Kerd meg hogy magyaraza meg zene segitsegevel amit nem tud verbalisan elerni a szulökel . Csak egyett ne tegyetek ne probaljatok valtosztatni buntetni stb. En mar nagyi vagyok de teljesen maig tudom ahogy en reagaltam a vilgra es tudatosan elutasitottam mindenkit , zene es kutya volt ami maradt . De agy szep nap letunt a kutya , tudod mitt maig egy verzö seb a lelkemben de egy olyan ami erövel , oriasi erövel taplal ! Anyamat ott hagytam 16 evesen törveny segitsegevel , igen nem egesz 17 evesen egy IQ teszt es orovsi igazaossal megkaptam a nagykorusagot . Eletem a sajat kezemben volt amikor masok a 1 gymibe jartak ,( en is de este szakra ) azonnal lett jogsim , kocsim es lakasom . Termeszetesen nappal dolgosztam es igyekesztem fejlödni mind ember jobb es jobb lenni mind azok kik nem ertettek meg es e valasztasra kenyszeritettek .

40. krautmanno (válaszként erre: 38. - Muraja)
2015. ápr. 8. 23:08

Nem hiszem,hogy a világ szebb lenne a csupa 7 éves lázadóval.Mitől?Miért?

A fórumindító írta,hogy dícsérik is.Akkor?

Vannak gyerekek,akik tényleg rossz helyre születtek.De ez a kislány szerintem nem.Csak nem tudják már kezelni a helyzetet.Akkor miért ne lehetne segítséget kérni?Ez nem azt fogja jelenteni,hogy mostantól nyugtatókkal fogják teletömni.Vannak olyan gyerekek,akiknél szükség van valamilyen formában gyógyszerre.

A szeretet,odafigyelés,dicséret önmagában még nem minden.

2015. ápr. 8. 23:05
A "stemplizéssel" viszont én sem értek egyet. Hisz nem hallgat a szülőkre, semmibe veszi a szavukat. Nem boldogulnak vele és én is úgy gondolom, hogy segítség kell. Nem élhet a nagyvilágba valaki 7 évesen, kicsit kicsi még ilyen szintű lázadáshoz, hogy fogja magát és hazamegy.
38. Muraja (válaszként erre: 36. - Krautmanno)
2015. ápr. 8. 22:59

Ha mas is fel alna es igy reagalna tehat egeszsegesen mas lenne a vilag - szebb !

Es ez szerinted ami van nem kaosz ? nyugtatokat adnak a gyerekeknek es tudod miert ? mert gyavak elismerni hogy vannak kik azzal szuletnek ami soknak szamara nem adatott meg diplomaval sem . Azert szuletett rossz helyre mert nem kap elismerest . Es az a szofagado szo , no hala egnek egy csordat felneveltem es ök mar nevelik a sajatukot de olyan jo hogy nalunk ez soha sem letezett. Egyforman szeretettben elfogadva ugy amilyenek vagyunk .

37. 0084acbe42 (válaszként erre: 34. - Muraja)
2015. ápr. 8. 22:53
Egyébként sok mindenben egyet is értek, de a szülőket ne bántsd, mert nem érdemlik meg. Szerintem is jobb lenne ha egy gyerek kevesebbet vagy nem hallaná a NEM szót. Ne így csináld, nem szabad stb. Emlékszem gyerekkoromban utáltam ezt a szót, nagyon sokat hallottam otthon, semmi pozitiv, csak nem nem nem nem szabad. Ő is sokat hallja, viszont sokat van dícsérve is.
36. krautmanno (válaszként erre: 34. - Muraja)
2015. ápr. 8. 22:51

Nem értek veled egyet.

Miért ne kérhetnének a szülők segítséget szakembertől?Attól még nem lesz "stemplizve".Az én nagy fiam is nevelési tanácsadós kicsi kora óta.Neki nagy gondok voltak a születésekor és azért.Semmilyen hátrányt nem szenvedett miatta.

A kislány miért született volna rossz helyre?Ilyet nem lehet mondani,hiszen nem ismerjük őket.

Egy 7 éves gyerek pedig igen is az iskolába a tanároknak fogadjon szót.Mi lenne ha a többi gyerek is csak úgy felállna,mert nem tetszik neki,amit a tanár mond?Káosz...

35. 0084acbe42 (válaszként erre: 34. - Muraja)
2015. ápr. 8. 22:44
Azért mondom, hogy önző, önfejű, mert ezekkel a jelzőkkel tudom érzékeltetni, h milyen a gondolkodása. Senki nem akarta, hogy anya vagy apa szobacicája legyen :) A szülőkkel semmi baj, nem feltétlen kéne őket lenézni ez enyhén szólva is sértő és bántó, főleg h olyanokról beszélsz akiket szeretek és tudom, hogy jó emberek..A fenyítésről annyit, hogy nyílván nem ezzel kezdték. Az, hogy nem tévézhet 1 napot vagy aznap nem mehet ki a játszótérre, szerintem baromira nem gyerekkínzás, nem ordítottak vele, nem verték meg, csupán korlátozták valamiben. Mindegy mert ez módszer sem ért semmit, a kislányt meg baromira nem érdekelte. Annyit mond rá, jó akkor ma nem tévézek nagy cucc. Azért egy 2. osztályos ne öltözzön már fel és menjen haza csak úgy önszántából az üres lakásba, mikor a szülők dolgoznak, igenis fogadjon szót a tanároknak.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook