Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)
Ha van konkrét kérdés, arra szívesen válaszolok, ha tudok. Csak úgy nem kezdek el recepteket írogatni, az képtelenség.
Inkább érdemesnek tartom, hogy a fórum indításától kezdjük el olvasni, és kimenteni belőle magunknak, amit eddig nem ismertünk, de felkeltette érdeklődésünket.
És persze megbeszélni egymással, veled és akik még esetleg csatlakoznak egy-egy receptet. Ki, hogyan ismerte, hogyan csinálta, vagy van-e benne valami, amit nem igazán értünk...
Hogy itt mik vannak?? Ezt végig kell olvasni.
Tegnap régebbi csevegős fórumba szaladtam bele. Gondoltam, ma visszakeresem. Nem sikerült, helyette ez jött elő (többek között).
Érdemes lesz átolvasni, ígeretes finomságok vannak benne.
Szerencsére úgy látom, hogy az akkor itt csevegők túlnyomó többsége még mindig tagja a hoxának. Tehát kérdezni is tudunk. Már ha olvassák a fórumokat. :))
A zöldbabfőzeléket én úgy készítem, hogy a babot felteszem főni annyi vízbe, hogy éppen csak ellepje - hogy ne legyen túl híg a főzelék. Sózom, babérlevelet teszek bele és fél marhahúsleves kockát. Annak nincs olyan erős íze, nem érzik ki, de finom ízt ad a főzeléknek.
Amikor puha a bab, készítek rántást, késhegynyi pirospaprikát teszek bele. Ezzel berántom a főzeléket, kicsit rottyantom. Közben a tejfölt elkavarom a főzelék levével (hőkiegyenlítés, hogy ne ugorjon össze a tejföl), majd azt is beleöntöm. Kanálnyi cukor, ízlés szerint, és pici ecet - szintén kóstolni, ízlés szerint.
Picit összefőzöm és kész is a finom főzelék.
Én finoman tudok főzni, inkább hagyományos ízek kedvelői vagyunk a párommal, de sok újdonságot is kipróbálok.
Pl a krémleveseket nagyon megszerettük, a zöldségkrémleveseket egyszerűen úgy készítem, hogy zöldségek, só, kis bors, kis ételízesítő és turmixgép. Tálaláskor öntök bele tejet.Az lágyítja az ízt. Nem értem, miért írnak tejszínt hozzá. Nagyon finom nélküle is.
Nem tudom ez a tipp hasznos e valakinek, vagy már mindenki tudja :)
A kérdésem a következő lenne. Nagyon szeretek sült oldalast készíteni, de mindig olyan OKÉ ízű lesz, elmarad a szaftos, teteje ropogós, hű de jó ízű hatás.
Sütőzacskóban már majdnem olyan, mint kellene, de nekem nagymamám régen alufóliázta, és mennyei lett. Sajna nem tudok rájönni, hogy csinálta.
Tipp???? Biztos valami egyszerű trükk, csak én nem jövök rá, hiszen a hús sütése a legegyszerűbb mutatvány. Én így készítem WOW hatás nélkül: Kis olaj, rá husi fűszerezve. víz, hogy félig ellepje, alufólia. Egy óra sütés, fél óra fólia nélkül.
Tipp?
Ill. valami isteni zöldbab főzelékre is vágynék, mert azt sem sikerül WOW hatást elérni magamnál. Olyan OK ízű. Néha ételízesítő ízű, néha bab ízű, de az a kicsit savanykás, tejfölpontocskás, krémes főzelék finom zöldbabbal nem sikerül sokszor.
Sziasztok!
Maradék tojásfehérjével mit tudtok kezdeni?
Köszi!
Sziasztok!
Mit lehet kezdeni a panírozásnál megmaradt tojással?
Mit kell összekeverni mivel és milyen arányban?
Köszi!
Sziasztok! Elkellne egy kis segítség... Kakaós csigára vágyom, de valahogy nem akar összejönni. A receptek alapján a tésztám olyan lágy lesz, h folyik, ha meg annyi lisztet adok hozzá, h dagaszthassam, akkor kemény és lisztízű lesz a végeredmény.
Porélesztőt használok (500 g liszthez 1 db 15g-os csomagot - az van az élesztő csomagjára írva, h 500 g liszthez való), a tejben szépen fel is fut, de a tésztát már nem keleszti. Gondolom, túl nehéz, lisztes, de anélkül meg olyan, mint a sűrű palacsintatészta! Segítsetek lécci, mit rontok el!? Köszi :)
Én is friss citrom reszelt héját rakom a sütibe. Szerintem ez még mindig jobb, mint a zacskós. Annál nagyobb az esély, hogy nem is citromból van, hanem minden más mesterséges cuccokból...
Egyébként meg mennyi mindent megeszünk, amiről jobb ha nem is tudunk... :D
Jól mosd meg, nem lesz tőle semmi bajotok.
Sziasztok!
Meritek a citrom héját a sütibe reszelni? Véletlenül olvastam el a hálós citromon, hogy a héja emberi fogyasztásra nem alkalmas.Vettem zacskósat, de nem lett olyan az íze mint ha igazit tettem volna bele!