Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! fórum

Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)


163. Napsugár8 (válaszként erre: 162. - 29c1a17bf6)
2022. márc. 14. 11:23

Ha van konkrét kérdés, arra szívesen válaszolok, ha tudok. Csak úgy nem kezdek el recepteket írogatni, az képtelenség.


Inkább érdemesnek tartom, hogy a fórum indításától kezdjük el olvasni, és kimenteni belőle magunknak, amit eddig nem ismertünk, de felkeltette érdeklődésünket.

És persze megbeszélni egymással, veled és akik még esetleg csatlakoznak egy-egy receptet. Ki, hogyan ismerte, hogyan csinálta, vagy van-e benne valami, amit nem igazán értünk...

162. 29c1a17bf6 (válaszként erre: 161. - Napsugár8)
2022. márc. 14. 11:05
Érdemes bzony. Varjuk a recept otleteket toled is. Legalabb megtanulok parat :))
2022. márc. 14. 10:22

Hogy itt mik vannak?? Ezt végig kell olvasni.

Tegnap régebbi csevegős fórumba szaladtam bele. Gondoltam, ma visszakeresem. Nem sikerült, helyette ez jött elő (többek között).

Érdemes lesz átolvasni, ígeretes finomságok vannak benne.

Szerencsére úgy látom, hogy az akkor itt csevegők túlnyomó többsége még mindig tagja a hoxának. Tehát kérdezni is tudunk. Már ha olvassák a fórumokat. :))

160. d41005143d (válaszként erre: 159. - Bözsi néni)
2015. nov. 16. 04:58
en sos vizben megfozom,majdha megfott behabarom lisszttel es tejfollel,osszeforralom es kesz,egyszeru igy es nagyszeru.
159. Bözsi néni (válaszként erre: 157. - 9d0c5a7f41)
2014. jún. 4. 23:00

A zöldbabfőzeléket én úgy készítem, hogy a babot felteszem főni annyi vízbe, hogy éppen csak ellepje - hogy ne legyen túl híg a főzelék. Sózom, babérlevelet teszek bele és fél marhahúsleves kockát. Annak nincs olyan erős íze, nem érzik ki, de finom ízt ad a főzeléknek.


Amikor puha a bab, készítek rántást, késhegynyi pirospaprikát teszek bele. Ezzel berántom a főzeléket, kicsit rottyantom. Közben a tejfölt elkavarom a főzelék levével (hőkiegyenlítés, hogy ne ugorjon össze a tejföl), majd azt is beleöntöm. Kanálnyi cukor, ízlés szerint, és pici ecet - szintén kóstolni, ízlés szerint.


Picit összefőzöm és kész is a finom főzelék.

2014. jan. 13. 19:54
Csak mert hétvégén ezt a kombót készíteném ebédre... :D Jó kis menzás kajára vágyok. :D
2014. jan. 13. 19:53

Én finoman tudok főzni, inkább hagyományos ízek kedvelői vagyunk a párommal, de sok újdonságot is kipróbálok.

Pl a krémleveseket nagyon megszerettük, a zöldségkrémleveseket egyszerűen úgy készítem, hogy zöldségek, só, kis bors, kis ételízesítő és turmixgép. Tálaláskor öntök bele tejet.Az lágyítja az ízt. Nem értem, miért írnak tejszínt hozzá. Nagyon finom nélküle is.

Nem tudom ez a tipp hasznos e valakinek, vagy már mindenki tudja :)


A kérdésem a következő lenne. Nagyon szeretek sült oldalast készíteni, de mindig olyan OKÉ ízű lesz, elmarad a szaftos, teteje ropogós, hű de jó ízű hatás.

Sütőzacskóban már majdnem olyan, mint kellene, de nekem nagymamám régen alufóliázta, és mennyei lett. Sajna nem tudok rájönni, hogy csinálta.

Tipp???? Biztos valami egyszerű trükk, csak én nem jövök rá, hiszen a hús sütése a legegyszerűbb mutatvány. Én így készítem WOW hatás nélkül: Kis olaj, rá husi fűszerezve. víz, hogy félig ellepje, alufólia. Egy óra sütés, fél óra fólia nélkül.

Tipp?

Ill. valami isteni zöldbab főzelékre is vágynék, mert azt sem sikerül WOW hatást elérni magamnál. Olyan OK ízű. Néha ételízesítő ízű, néha bab ízű, de az a kicsit savanykás, tejfölpontocskás, krémes főzelék finom zöldbabbal nem sikerül sokszor.

2011. szept. 12. 22:04
Mesélj erről bővebben, szerintem örömmel hallgatunk! :) Fotókat nem készítesz az alkotásokról?
155. moncsicsi83 (válaszként erre: 154. - Inkábbíjász)
2011. ápr. 5. 15:43
Én vagy csinálok valami sütit, amihez kell, vagy hűtőbe vele és másnap rántotta a reggeli :D
2011. ápr. 2. 18:32

Sziasztok!

Maradék tojásfehérjével mit tudtok kezdeni?


Köszi!

153. eb2a9af90b (válaszként erre: 144. - Tinka77)
2011. márc. 20. 14:42
igen ,ételkeményítő már próbáltam nem rossz liszt nélküli főzéshez
152. Lujza17 (válaszként erre: 153. - Zsóka54)
2011. márc. 17. 08:21
:)
151. Lujza17 (válaszként erre: 150. - Inkábbíjász)
2011. márc. 15. 12:39
Én belekeverem a szintén panírozásnál megmaradt lisztet és zsemlemorzsát hogy nem túl lágy keveréket kapjak, és azt a husi mellett kisütöm.
2011. márc. 15. 12:26

Sziasztok!

Mit lehet kezdeni a panírozásnál megmaradt tojással?

Mit kell összekeverni mivel és milyen arányban?


Köszi!

149. Lujza17
2011. márc. 3. 23:48

Sziasztok! Elkellne egy kis segítség... Kakaós csigára vágyom, de valahogy nem akar összejönni. A receptek alapján a tésztám olyan lágy lesz, h folyik, ha meg annyi lisztet adok hozzá, h dagaszthassam, akkor kemény és lisztízű lesz a végeredmény.

Porélesztőt használok (500 g liszthez 1 db 15g-os csomagot - az van az élesztő csomagjára írva, h 500 g liszthez való), a tejben szépen fel is fut, de a tésztát már nem keleszti. Gondolom, túl nehéz, lisztes, de anélkül meg olyan, mint a sűrű palacsintatészta! Segítsetek lécci, mit rontok el!? Köszi :)

148. moncsicsi83 (válaszként erre: 147. - 2104cc91e8)
2011. febr. 12. 22:31
Ezt raktam bele, akkor eltaláltam :)
147. 2104cc91e8 (válaszként erre: 146. - Moncsicsi83)
2011. febr. 9. 23:16
Búzadarát (gríznek is hívják))
2011. febr. 9. 20:29
Sziasztok! A túrós töltelékhez mit kell rakni, hogy ne legyen annyira lágy? Túrós sütit csinálok, de a túró egy kis "levet" eresztett. Még nem csináltam ilyet. Tudom, hogy vagy darát, vagy zsemlemorzsát vagy valami ilyesmit kell bele tenni, de melyiket?
145. Lisy50 (válaszként erre: 144. - Tinka77)
2010. dec. 26. 13:12
Talán ételsűrítő lehet, de még nem használtam!
144. tinka77
2010. dec. 26. 10:42
Mi a buzakemenyito.Ti tudjatok.
143. Lisy50 (válaszként erre: 142. - Moncsicsi83)
2010. dec. 26. 10:38
Igaz!:)))
142. moncsicsi83 (válaszként erre: 140. - Lisy50)
2010. dec. 26. 10:13

Én is friss citrom reszelt héját rakom a sütibe. Szerintem ez még mindig jobb, mint a zacskós. Annál nagyobb az esély, hogy nem is citromból van, hanem minden más mesterséges cuccokból...

Egyébként meg mennyi mindent megeszünk, amiről jobb ha nem is tudunk... :D


Jól mosd meg, nem lesz tőle semmi bajotok.

141. léna10 (válaszként erre: 140. - Lisy50)
2010. dec. 25. 20:35
Friss citromnak a héját reszelem---nagyon jó!
140. Lisy50 (válaszként erre: 139. - Léna10)
2010. dec. 25. 18:45
Fel van sorolva rajta milyen vegyszerekkel van kezelve, egy kicsit elkeseredtem, féltem nem keserű-e, talán jobb volt amíg nem olvastam!:))))
139. léna10 (válaszként erre: 138. - Lisy50)
2010. dec. 25. 18:19
Mindig a friss citromhéját használom sütéskor.Semmi baj belőle.
138. Lisy50
2010. dec. 25. 18:14

Sziasztok!

Meritek a citrom héját a sütibe reszelni? Véletlenül olvastam el a hálós citromon, hogy a héja emberi fogyasztásra nem alkalmas.Vettem zacskósat, de nem lett olyan az íze mint ha igazit tettem volna bele!

137. a14deb9047 (válaszként erre: 134. - Moncsicsi83)
2010. dec. 25. 13:53
liszt+morzsa+tojás+bors összegyúrni kis pogácsákra és kisütni; jó feltétnek és teával is
136. e1641dee25 (válaszként erre: 135. - E1641dee25)
2010. dec. 25. 13:15
Főleg, ha tojás is marad... :)
135. e1641dee25 (válaszként erre: 134. - Moncsicsi83)
2010. dec. 25. 13:14
Leszitálom, hűtőben tárolom; zsemlemorzsát tojással elkeverem, olajban megsütöm...
2010. dec. 25. 12:13
Ti mit szoktatok csinálni a panírozásnál kimaradt liszttel, zsemlemorzsával?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook