Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)
azta ez nagyon jól hangzik
nyami nyami
Ha megengedsz egy tanácsot, a szarvaspörkölthöz nem illik a hercegnőburgonya (szerintem).
Ha különlegeset szeretnél akkor krokett lenne jó, de a szaftos húshoz inkább tésztát szoktak adni :)
De ha azt szeretitek: sorry ☺
igen a húrka hamar kireped
vigyázni kell ne száradjon ki nagyon
Hercegnő burgonya?
1.A meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük.
2.Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat.
3.Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
4.Nyomózsákba téve csinos kis kupacokat gyártunk egy sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal bélelt tepsire.
5.220 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről viszont puha.)
igen a pároltkáposztára
ha töltjük a kacsát akkor köret kell hozzá?
bocsi de még nem csináltam semmi töltöttet
a káposztán kívül:)
Ha pároltkáposztára gondolsz akkor igen!
De amivel a kacsát tölteni szokták az egy rendesen elkészített sós, borsos, jóízű káposztástészta!
azért ez elég komoly
mi az a hercegnőburgonya?
A hercegnőburgonya az milyen? Még sosem ettem és nem is csináltam.
Amúgy jó a menüsor. Receptet lehet kérni? :D
Részemről a karácsonyi menüsor elég egyszerű:
Szarvaspörkölt hercegnőburgonyával
Házi kinder pingvi
Snickers kuglóf
sós,sajtos rudak,ehhez 3 sajtos fondü
Én is új vagyok a konyhában,3 éve kell önálló háztartást vezetnem.
igen
utóljára 2 hónapja csináltam a nagymamám házi baracklekvárjából, de sajna nagymamám annyi cukrot tesz a baracklekvárba, hogy a cukrosdió és a baracklekvár egyszerre sok volt és ehetetlen volt a süti:(
Így készül a zserbó
Egy deka élesztőt, egy deci langyos, cukros tejben habosra felfuttatunk. Negyven deka sima lisztet elkeverünk egy csipet sóval és három evőkanál porcukorral, elmorzsoljuk húsz deka hideg vajjal. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt (tejjel együtt), egy tojást, és alaposan összegyúrjuk. Ez egy lágy, de nem ragacsos tészta kell legyen. Ha nagyon száraz, tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt, ha nagyon ragad egy kevés lisztet. Három felé osztjuk, és lisztezett alapon kinyújtjuk.
Egy közepes nagyságú tepsi aljára sütőpapírt fektetünk, és ráemeljük az első lapot. Megkenjük baracklekvárral, és meghintjük porcukorral, elkevert darált dióval. Erre fektetjük a következő lapot, amit szintén kenünk és szórunk, majd befedjük a harmadik tésztalappal. Ezt megszurkáljuk egy kicsit villával, és legalább háromnegyed órán át kelni hagyjuk. 170 fokos sütőben lassan sütjük, amíg szép színe lesz. A csokoládémázhoz négy deka vajat felolvasztunk fél deci vízzel, és elkeverünk benne két púpos evőkanál kakaóport, meg ugyanennyi porcukrot. Amikor már sima, egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. Csak teljesen kihűlve vágjuk fel.
Még jó, hogy ennyi fajta van ;)
Pl én mézes krémesből már 2 fajtát kipróbáltam.
:D Ja, igen, nekem meg a zserbó=mézes zserbó... :)
A lényeg: mindkettő isszonyat finom:)
és esetleg valami vegetáriánus tipp?
olyan finnyások és egyszerűen nem tudok mit kitalálni:(
jaj ne haragudj, tényleg a mézeszserbónak a tésztáját, igen tényleg
azt én még sosem csináltam