Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! fórum

Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)


73. fókamama (válaszként erre: 18. - E1641dee25)
2010. dec. 1. 17:34
Ez milyen recept?Még nem hallottam,hogy így is készítik.Én mindig egyben sütöm,rétegezve,és a tetejét csokival bevonom.Teszek közé tört diót is(Margó recije,nagyon finom).
72. 07016ed7ac (válaszként erre: 68. - 2104cc91e8)
2010. dec. 1. 17:30
Ha megengedsz egy véleményt,a hercegnőburgonya nem más,mint előkelő alakú krokett..főtt krumpli olajban sütve...nah,puszillak...
71. a14deb9047 (válaszként erre: 63. - Evawitch)
2010. dec. 1. 17:26
A hurkát megszurkálod, és az olaj mellé öntesz egy pici vizet is. Természetesen még karikára szelt krumpli... Amikor az egyik fele szép pirosra, ropogósra megsült, átfordítod. Ez össz-vissz. kb. 40-50 perc.
70. 0d717b184a (válaszként erre: 68. - 2104cc91e8)
2010. dec. 1. 17:26
esetleg dödölle?
69. 0d717b184a (válaszként erre: 66. - A14deb9047)
2010. dec. 1. 17:26

azta ez nagyon jól hangzik

nyami nyami

68. 2104cc91e8 (válaszként erre: 52. - 07016ed7ac)
2010. dec. 1. 17:25

Ha megengedsz egy tanácsot, a szarvaspörkölthöz nem illik a hercegnőburgonya (szerintem).

Ha különlegeset szeretnél akkor krokett lenne jó, de a szaftos húshoz inkább tésztát szoktak adni :)


De ha azt szeretitek: sorry ☺

67. 0d717b184a (válaszként erre: 63. - Evawitch)
2010. dec. 1. 17:24

igen a húrka hamar kireped

vigyázni kell ne száradjon ki nagyon

2010. dec. 1. 17:24

Hercegnő burgonya?


1.A meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük.

2.Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat.

3.Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.

4.Nyomózsákba téve csinos kis kupacokat gyártunk egy sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal bélelt tepsire.

5.220 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről viszont puha.)

65. kisnejulcsi (válaszként erre: 61. - A14deb9047)
2010. dec. 1. 17:24
Puszillak . Ez a család kedvence , több mint 20.éve sütöm , most tanítom a lányom is , beköltöztek és mindent egyedül csinál :)))
64. 0d717b184a (válaszként erre: 62. - 2104cc91e8)
2010. dec. 1. 17:24

igen a pároltkáposztára

ha töltjük a kacsát akkor köret kell hozzá?

bocsi de még nem csináltam semmi töltöttet

a káposztán kívül:)

2010. dec. 1. 17:23
Hurkát mennyi ideig sütitek? Most csináltam először, megsütöttem, remélem, meg is sült. Régen ettem már ilyet. Igaz, kiömlött belőle a cucc, mert utána olvastam, hogy meg kellett volna szurkálni.
62. 2104cc91e8 (válaszként erre: 42. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 17:22

Ha pároltkáposztára gondolsz akkor igen!


De amivel a kacsát tölteni szokták az egy rendesen elkészített sós, borsos, jóízű káposztástészta!

61. a14deb9047 (válaszként erre: 50. - Kisnejulcsi)
2010. dec. 1. 17:22
Ezt még a Gerbaud sem írhatta volna meg jobban...
2010. dec. 1. 17:22
Most sütöttem kókuszcsókot és valahogy nem lett az igazi. A sütik alján van a cukor és nem értem, hogy miért. Porcukrot haszáltam és a habom se verődött fel rendesen. Valaki tudna egy jó kókuszcsók receptet. De ízre nem lett rossz.
59. 0d717b184a (válaszként erre: 52. - 07016ed7ac)
2010. dec. 1. 17:22

azért ez elég komoly

mi az a hercegnőburgonya?

58. kisnejulcsi (válaszként erre: 56. - Moncsicsi83)
2010. dec. 1. 17:22
A krumplipürét nyomózsákból tepsilapra tesszük és kisütjül :)
2010. dec. 1. 17:20
A nézeskrémeshez , főzőtt krémet teszünk :)
56. moncsicsi83 (válaszként erre: 52. - 07016ed7ac)
2010. dec. 1. 17:20

A hercegnőburgonya az milyen? Még sosem ettem és nem is csináltam.


Amúgy jó a menüsor. Receptet lehet kérni? :D

2010. dec. 1. 17:20
van aki esetleg valami különleges sütit süt még karácsonyra a beijglin kívül?
2010. dec. 1. 17:19
A néze-zserbó lapjait sütjük -külön és azt főzött tejbegrízzel és kikevert cukor-margarin keverékével tesszük a baracklekvárral megkent lapokra
2010. dec. 1. 17:18
Ez téma nekem is nagyon tetszik.
2010. dec. 1. 17:18

Részemről a karácsonyi menüsor elég egyszerű:


Szarvaspörkölt hercegnőburgonyával

Házi kinder pingvi

Snickers kuglóf

sós,sajtos rudak,ehhez 3 sajtos fondü


Én is új vagyok a konyhában,3 éve kell önálló háztartást vezetnem.

51. 0d717b184a (válaszként erre: 47. - E1641dee25)
2010. dec. 1. 17:18

igen

utóljára 2 hónapja csináltam a nagymamám házi baracklekvárjából, de sajna nagymamám annyi cukrot tesz a baracklekvárba, hogy a cukrosdió és a baracklekvár egyszerre sok volt és ehetetlen volt a süti:(

50. kisnejulcsi (válaszként erre: 5. - Inkábbíjász)
2010. dec. 1. 17:17

Így készül a zserbó


Egy deka élesztőt, egy deci langyos, cukros tejben habosra felfuttatunk. Negyven deka sima lisztet elkeverünk egy csipet sóval és három evőkanál porcukorral, elmorzsoljuk húsz deka hideg vajjal. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt (tejjel együtt), egy tojást, és alaposan összegyúrjuk. Ez egy lágy, de nem ragacsos tészta kell legyen. Ha nagyon száraz, tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt, ha nagyon ragad egy kevés lisztet. Három felé osztjuk, és lisztezett alapon kinyújtjuk.

Egy közepes nagyságú tepsi aljára sütőpapírt fektetünk, és ráemeljük az első lapot. Megkenjük baracklekvárral, és meghintjük porcukorral, elkevert darált dióval. Erre fektetjük a következő lapot, amit szintén kenünk és szórunk, majd befedjük a harmadik tésztalappal. Ezt megszurkáljuk egy kicsit villával, és legalább háromnegyed órán át kelni hagyjuk. 170 fokos sütőben lassan sütjük, amíg szép színe lesz. A csokoládémázhoz négy deka vajat felolvasztunk fél deci vízzel, és elkeverünk benne két púpos evőkanál kakaóport, meg ugyanennyi porcukrot. Amikor már sima, egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. Csak teljesen kihűlve vágjuk fel.

49. moncsicsi83 (válaszként erre: 47. - E1641dee25)
2010. dec. 1. 17:17

Még jó, hogy ennyi fajta van ;)


Pl én mézes krémesből már 2 fajtát kipróbáltam.

2010. dec. 1. 17:17
köszökösziköszi!!! :)
47. e1641dee25 (válaszként erre: 44. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 17:16

:D Ja, igen, nekem meg a zserbó=mézes zserbó... :)

A lényeg: mindkettő isszonyat finom:)

2010. dec. 1. 17:15
Amennyiben a kacsát egyben sütik, ajánlatos majorannával, borssal bedörzsölni, de van, aki almával tölti meg.
2010. dec. 1. 17:15

és esetleg valami vegetáriánus tipp?

olyan finnyások és egyszerűen nem tudok mit kitalálni:(

44. 0d717b184a (válaszként erre: 37. - E1641dee25)
2010. dec. 1. 17:14

jaj ne haragudj, tényleg a mézeszserbónak a tésztáját, igen tényleg

azt én még sosem csináltam

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook