Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! fórum

Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetés)


133. moncsicsi83 (válaszként erre: 131. - Kisnejulcsi)
2010. dec. 25. 12:13
Ez jól hangzik... :)
132. kisnejulcsi (válaszként erre: 131. - Kisnejulcsi)
2010. dec. 7. 12:27
A süti : Mézes tiramisu :)
2010. dec. 7. 12:25

Most készítem és ha ízlik a családnak , karácsonykor terítéken lesznek :))


Körtés-mézes oldalas


Hozzávalók:

70 dkg oldalas felszeletelve

3 darab körte

2 evőkanál méz (vegyes virágméz vagy akácméz)

2 evőkanál szójaszósz

1 kiskanál mustár

1 kiskanál citrom leve

0,5 dl vörösbor

1 evőkanál frissen reszelt gyömbér


Mézes örömök 4 felvonásban



Keverjük össze a mézet a szójaszósszal, a mustárral, a citrom levével, kevés vörösborral és egy evőkanál frissen lereszelt gyömbér kézzel kifacsart levével. A húst kenjük be ezzel a mázzal, tegyük egy jénai tálba, és néhány óráig pihentessük a hűtőszekrényben. Ezután szeleteljük fel a körtéket és helyezzük őket a húsra. Előmelegített sütőben, fóliával lefedve süssük kb. 30 percig. Burgonyával, salátával tálaljuk.



Hozzávalók:

200 g mézespiskótalap (készen kapható)

2 dl feketekávé

500 g mascarpone

100 g porcukor

1 csomag vaníliás cukor

150 ml habtejszín

Holland kakaópor



A habtejszínt verjük fel kemény habbá. A mascarponét habverővel dolgozzuk össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgassuk bele a keményre felvert tejszínhabot.


A mézespiskótalapot fektessük egy jénai tálba, és locsoljuk meg kávéval. Kenjük meg a krém egyharmadával, majd fektessünk erre egy mézespiskótalapot. Locsoljuk meg kávéval és fedjük be krémmel. Kerüljön rá ismét egy sor kávéval locsolt mézespiskótalap, tetejét pedig kenjük be mascarponés krémmel. Szórjuk meg keserű kakaóporral, és hűtőben pihentessük néhány órát.

130. kisnejulcsi (válaszként erre: 128. - Vaczila)
2010. dec. 4. 06:25
Ezeket én is csinálom gyakran - szereti mindenki a husi mellé :)))
129. kisnejulcsi (válaszként erre: 126. - A14deb9047)
2010. dec. 4. 06:25

A szomszédom vadász és hivatalosan is árulnak vadakat :))

Szezontól függően van nyúl , Őz , -nagyon finom :)) -vaddisznó..........

128. vaczila
2010. dec. 4. 06:19
Vegetáriánusoknak én karácsonykor szoktam rántani gombát és karfiolt, vagy csinálok töltött tojást rizzsel és majonézes kukorica salátával. Az én ismerőseim szeretik ezeket, talán másnak is bejön.
127. vaczila (válaszként erre: 125. - Moncsicsi83)
2010. dec. 4. 06:17
Általában a nagyobb áruházak hűtőpultjaiban lehet vadhúsokat kapni. Érdemes kipróbálni a szarvast, mert nagyon finom. De az őzet és a vaddisznó húst is nagyon szeretjük. Vörösboros pörkölnek, sültnek is jól fel lehet használni. Száraz, nagyon egészséges hús, jobb mint a sertés vagy a marha.
2010. dec. 3. 18:28
Elég nehéz hozzájutni... Leginkább fű alatt, vagy ha van vadász ismerős... Akkor a vaddisznó húst is be lehet vállalni...
125. moncsicsi83 (válaszként erre: 124. - A14deb9047)
2010. dec. 3. 18:25
Hm... Akkor lehet egyszer meg kellene kóstolni. Most már csak az a kérdés, hol lehet venni? Még nem nagyon láttam, vagy lehet nem figyeltem?
124. a14deb9047 (válaszként erre: 121. - Moncsicsi83)
2010. dec. 3. 14:02
Úgy fogalmaznám meg, hogy átmenet a sertés és a marhahús között, csak egyik sem az. Van egy meghatározhatatlan "vad" íze (szelídebb, mint a marha), amit nagyon szépen kihoz a vörösbor.
123. e1641dee25 (válaszként erre: 121. - Moncsicsi83)
2010. dec. 3. 13:57
színre sötétebb, mint pl a marhahús, általában nagyon sovány, az íze... nem tudom leírni...
2010. dec. 2. 21:05

nem igazán tudom leírni

hát olyan vadhús íze van:)

2010. dec. 2. 21:04
No de én voltam figyelmetlen, vagy nem írtátok meg, hogy milyen a szarvahús, mihez hasonlítható?
2010. dec. 1. 21:30

Articsókás pizza recept 4-6 személyre


» 450 g konzerv articsóka

» 240 g önkelesztő liszt

» 160 g cheddar sajt

» 90 g növényi zsiradék

» fél tk. só

» olívaolaj

» 6 db közepes paradicsom

» 1 tk. szárított oregánó

» 1 fej vöröshagyma

» 1 ek. paradicsompüré

» 12 fekete olajbogyó

A lisztet a zsírral, sóval és a vízzel alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és olajjal megkent sütőlapra helyezzük. Ezután megkenjük a tésztát olívaolajjal, paradicsompürével. Erre az alapra helyezzük az apróra vágott vöröshagymát, a lecsöpögtetett konzerv articsókát és a hámozott, felszeletelt paradicsomot. Ízesítjük oregánóval, majd szeletelt sajtot és olajbogyót teszünk a pizza tetejére és 190 fokon előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

119. a14deb9047 (válaszként erre: 107. - A14deb9047)
2010. dec. 1. 21:25
A tetejét is kicsit meghintem olajjal, hogy ne legyen olyan száraz.
118. moncsicsi83 (válaszként erre: 107. - A14deb9047)
2010. dec. 1. 21:14
Ez jól hangzik, lehet kipróbálom majd ;)
117. 0d717b184a (válaszként erre: 114. - Fókamama)
2010. dec. 1. 20:42

de jó

még ezt nem is hallottam:)

nagyon klassz

köszi

tuti ki fogom próbálni

kár, hogy kifli van most itthon meg is csináltam volna

116. fókamama (válaszként erre: 113. - A14deb9047)
2010. dec. 1. 20:39
Köszönöm,megpróbálom.
115. 0d717b184a (válaszként erre: 110. - Fókamama)
2010. dec. 1. 20:39

igen

de nagyon finom

azt is lehet juhtúróval vagy káposztával meg ilyenekkel ízesíteni

sőt még van olyan, hogy 4 sajtos sztrapacska

114. fókamama (válaszként erre: 104. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 20:39

A töltött zsemle nagyon gyors és egyszerű finomság.

8-10 zsemlét elfelezek,kivájom kicsit a belsejét.

Beáztatom cukros vaníliás cukros langyos tejbe.(A tej annyi legyen,hogy ne ázzon teljesen szét tőle)

A túrót krémesítem,adok hozzá 3 tojás sárgáját,cukrot,van cukrot,1 citrom reszelt héját,aki szereti a mazsolát az is mehet bele.

A tojásfehérjéket felverem,és és a túró közé keverem.Majd betöltöm a felezett áztatott zsemle aljába,és ráteszem a tetejüket.Kivajazott tepsibe rakom,és előmelegített sütőbe készre sütöm.Jó melegen és hidegen is.

2010. dec. 1. 20:34
Azt nem tudom... Nekem úgy rémlik, hogy szójaszószt tesznek bele (mint az olaszok a piros tésztába paradicsomot...)
112. fókamama (válaszként erre: 109. - A14deb9047)
2010. dec. 1. 20:32

Ez jól hangzik.

Azt a vékony barna színű tésztát,hogy készítik nem tudod?Vékony tésztát már vettem,valaki azt mondta főzés után megpirítják,de nem tudom hogyan,és mit tesznek hozzá.

111. fókamama (válaszként erre: 107. - A14deb9047)
2010. dec. 1. 20:29
Ezt én is szoktam csinálni,csak én a tejfölbe teszek fokhagymát(imádjuk),és szórok közé kockázott bacont.
110. fókamama (válaszként erre: 106. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 20:28

Az a krumplis nokedli?

Köszi a recit,kipróbálom.

2010. dec. 1. 20:13

Kínai tészta (6 nagy adag)


45 dkg spagetti,

2 közepes csirkemellfilé, falatnyira felcsíkozva

30 dkg zöldbab,

20 dkg kukorica,

25 dkg minikukorica, (konzerv)

35 dkg bambuszrügy, (konzerv)

1 nagy fej lilahagyma, vastagabb csíkokra vágva

frissen őrölt bors

3 tk chilipehely vagy 3 chili kimagozva és felaprítva,tengeri só.


A tésztát megfőzöm sós vízben és lecsepegtetem. A csirkehúst chilis olajon megpirítom, hozzáadom a zöldbabot, a mirelit kukoricaszemeket és a bambuszt, megsózom, borsozom és hozzáadom a chilit. Fedő alatt párolom 5-7 percet, hozzáadom a hagymát és a falatokra vágott minikukoricát. Ismét fedő alatt hagyom összeforrni, megkóstolom, s ha jónak ítélem hozzáforgatom a tésztát. Azonnal tálalom.

108. wiki76
2010. dec. 1. 20:05

Sajnos akitől eddig kérdezhettem-anyától-2 hete itt hagyott:( Ezért nagyon figyelek és jegyzetelek.

betettem a kedvencek közé.

2010. dec. 1. 19:38

Aki szereti a karfiolt és a tejfölt:


Karfiolt félig megfőzni sós-köménymagos vízben. Finoman kivenni és lecsurgatni.

Közben jénait olajjal kikenni, zsemlemorzsával meghinteni. Rátenni talpával finoman a karfiolt, ízesített tejföllel leönteni, rá zsemlemorzsát és pirosra sütni.

2010. dec. 1. 19:05

a sztrapacska sem rossz

lehet inkább az lesz

2010. dec. 1. 19:04

JUHTÚRÓS, HAGYMÁS PULISZKA

25 dkg kukoricadara

1 l víz

20 dkg juhtúró

1 nagy tejföl

3 fej vöröshagyma


A kukoricadarát a lobogó forró vízben, állandóan kevergetve megfőzzük. Olajos kanállal egy jénai tálba lerakjuk. Tetejét megszórjuk a juhtúróval, rálocsoljuk a tejfölt, és megszórjuk az előfonnyasztott hagymával. Forró sütőben 220 fokon átsütjük.



tudom, hogy a puliszka nem a legjobb

inkább lehet keresek mást

104. 0d717b184a (válaszként erre: 103. - Fókamama)
2010. dec. 1. 19:02

nem ismerem

de nagyon érdekel

desszert?

leírom a recijét

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook