Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetés)
Most készítem és ha ízlik a családnak , karácsonykor terítéken lesznek :))
Körtés-mézes oldalas
Hozzávalók:
70 dkg oldalas felszeletelve
3 darab körte
2 evőkanál méz (vegyes virágméz vagy akácméz)
2 evőkanál szójaszósz
1 kiskanál mustár
1 kiskanál citrom leve
0,5 dl vörösbor
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
Mézes örömök 4 felvonásban
Keverjük össze a mézet a szójaszósszal, a mustárral, a citrom levével, kevés vörösborral és egy evőkanál frissen lereszelt gyömbér kézzel kifacsart levével. A húst kenjük be ezzel a mázzal, tegyük egy jénai tálba, és néhány óráig pihentessük a hűtőszekrényben. Ezután szeleteljük fel a körtéket és helyezzük őket a húsra. Előmelegített sütőben, fóliával lefedve süssük kb. 30 percig. Burgonyával, salátával tálaljuk.
Hozzávalók:
200 g mézespiskótalap (készen kapható)
2 dl feketekávé
500 g mascarpone
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
150 ml habtejszín
Holland kakaópor
A habtejszínt verjük fel kemény habbá. A mascarponét habverővel dolgozzuk össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgassuk bele a keményre felvert tejszínhabot.
A mézespiskótalapot fektessük egy jénai tálba, és locsoljuk meg kávéval. Kenjük meg a krém egyharmadával, majd fektessünk erre egy mézespiskótalapot. Locsoljuk meg kávéval és fedjük be krémmel. Kerüljön rá ismét egy sor kávéval locsolt mézespiskótalap, tetejét pedig kenjük be mascarponés krémmel. Szórjuk meg keserű kakaóporral, és hűtőben pihentessük néhány órát.
A szomszédom vadász és hivatalosan is árulnak vadakat :))
Szezontól függően van nyúl , Őz , -nagyon finom :)) -vaddisznó..........
nem igazán tudom leírni
hát olyan vadhús íze van:)
Articsókás pizza recept 4-6 személyre
» 450 g konzerv articsóka
» 240 g önkelesztő liszt
» 160 g cheddar sajt
» 90 g növényi zsiradék
» fél tk. só
» olívaolaj
» 6 db közepes paradicsom
» 1 tk. szárított oregánó
» 1 fej vöröshagyma
» 1 ek. paradicsompüré
» 12 fekete olajbogyó
A lisztet a zsírral, sóval és a vízzel alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és olajjal megkent sütőlapra helyezzük. Ezután megkenjük a tésztát olívaolajjal, paradicsompürével. Erre az alapra helyezzük az apróra vágott vöröshagymát, a lecsöpögtetett konzerv articsókát és a hámozott, felszeletelt paradicsomot. Ízesítjük oregánóval, majd szeletelt sajtot és olajbogyót teszünk a pizza tetejére és 190 fokon előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
de jó
még ezt nem is hallottam:)
nagyon klassz
köszi
tuti ki fogom próbálni
kár, hogy kifli van most itthon meg is csináltam volna
igen
de nagyon finom
azt is lehet juhtúróval vagy káposztával meg ilyenekkel ízesíteni
sőt még van olyan, hogy 4 sajtos sztrapacska
A töltött zsemle nagyon gyors és egyszerű finomság.
8-10 zsemlét elfelezek,kivájom kicsit a belsejét.
Beáztatom cukros vaníliás cukros langyos tejbe.(A tej annyi legyen,hogy ne ázzon teljesen szét tőle)
A túrót krémesítem,adok hozzá 3 tojás sárgáját,cukrot,van cukrot,1 citrom reszelt héját,aki szereti a mazsolát az is mehet bele.
A tojásfehérjéket felverem,és és a túró közé keverem.Majd betöltöm a felezett áztatott zsemle aljába,és ráteszem a tetejüket.Kivajazott tepsibe rakom,és előmelegített sütőbe készre sütöm.Jó melegen és hidegen is.
Ez jól hangzik.
Azt a vékony barna színű tésztát,hogy készítik nem tudod?Vékony tésztát már vettem,valaki azt mondta főzés után megpirítják,de nem tudom hogyan,és mit tesznek hozzá.
Az a krumplis nokedli?
Köszi a recit,kipróbálom.
Kínai tészta (6 nagy adag)
45 dkg spagetti,
2 közepes csirkemellfilé, falatnyira felcsíkozva
30 dkg zöldbab,
20 dkg kukorica,
25 dkg minikukorica, (konzerv)
35 dkg bambuszrügy, (konzerv)
1 nagy fej lilahagyma, vastagabb csíkokra vágva
frissen őrölt bors
3 tk chilipehely vagy 3 chili kimagozva és felaprítva,tengeri só.
A tésztát megfőzöm sós vízben és lecsepegtetem. A csirkehúst chilis olajon megpirítom, hozzáadom a zöldbabot, a mirelit kukoricaszemeket és a bambuszt, megsózom, borsozom és hozzáadom a chilit. Fedő alatt párolom 5-7 percet, hozzáadom a hagymát és a falatokra vágott minikukoricát. Ismét fedő alatt hagyom összeforrni, megkóstolom, s ha jónak ítélem hozzáforgatom a tésztát. Azonnal tálalom.
Sajnos akitől eddig kérdezhettem-anyától-2 hete itt hagyott:( Ezért nagyon figyelek és jegyzetelek.
betettem a kedvencek közé.
Aki szereti a karfiolt és a tejfölt:
Karfiolt félig megfőzni sós-köménymagos vízben. Finoman kivenni és lecsurgatni.
Közben jénait olajjal kikenni, zsemlemorzsával meghinteni. Rátenni talpával finoman a karfiolt, ízesített tejföllel leönteni, rá zsemlemorzsát és pirosra sütni.
a sztrapacska sem rossz
lehet inkább az lesz
JUHTÚRÓS, HAGYMÁS PULISZKA
25 dkg kukoricadara
1 l víz
20 dkg juhtúró
1 nagy tejföl
3 fej vöröshagyma
A kukoricadarát a lobogó forró vízben, állandóan kevergetve megfőzzük. Olajos kanállal egy jénai tálba lerakjuk. Tetejét megszórjuk a juhtúróval, rálocsoljuk a tejfölt, és megszórjuk az előfonnyasztott hagymával. Forró sütőben 220 fokon átsütjük.
tudom, hogy a puliszka nem a legjobb
inkább lehet keresek mást
nem ismerem
de nagyon érdekel
desszert?
leírom a recijét