Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! fórum

Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)


103. fókamama (válaszként erre: 102. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 18:59

Én azt nem ismerem,de ha leírnád kipróbálnám.

De most,hogy mondod a túrót,régebben szoktam túrós töltelékkel is készíteni húsokat zöldségeket.

Meg a túróval töltött zsemle is nagyon finom,nem tudom ismered e.Ez desszert.

2010. dec. 1. 18:52

Mit szóltok a juhtúrós hagymás puliszkához?

tudom, hogy nem túl elegáns

de szerintem nem rossz

101. fókamama (válaszként erre: 100. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 18:21

Persze,hogy lehet,de bármilyen tökféléből jó.

Meg vegáknak lehet töltött gomba fejeket is készíteni.Annak a töltelékébe meg lehet hús helyett pl tökfélét tenni,akár azt is zsemlés töltelékkel.Betölteni a megtisztított befűszerezett gomba fejekbe,és tepsibe tenni.Tetejére tejföl,sajt,megsütni.

Zöldség fasírtot is készíthetsz.Ha szeretik a szószokat,ezekhez jó a vadas alapszósza is krumpli pürével vagy rizzsel.

Van egy csomó féle saláta is amiket lehet nekik csinálni,és húsmentesek.Azok is jók a gombás vagy zöldséges fasírhoz.

100. 0d717b184a (válaszként erre: 96. - Fókamama)
2010. dec. 1. 18:13

ez jól hangzik

és ilyenkor lehet venni cukkinit

köszi

99. 0d717b184a (válaszként erre: 93. - Fókamama)
2010. dec. 1. 18:13

hú ez is nagyon jól hangzik

köszi, hogy megosztod a receptjeidet:)

98. 0d717b184a (válaszként erre: 94. - Fókamama)
2010. dec. 1. 18:12

nem:(

az első ilyen vacsinkon be is fürödtem:(

pisztrángot sütöttem ki nekik, nagyon finom volt és giuszta és akkor mondják, hogy nem esznek még halat se

2010. dec. 1. 18:11

Nekem is van egy jó krumplis köret receptem.

Megfőzzük az összevágott krumplit puhára,áttörjük.

Teszünk bele lisztet,tojást,sót,zúzott fokhagymát.

Gombócokat formálunk belőle,lerakjuk tepsibe,meglocsoljuk tejföllel sajttal,és megpirítjuk rajta.

De lehet ugyan ezeket a formázott gombócokat bő olajban is kisütni,vagy morzsába forgatva is szintén kisütni.

96. fókamama (válaszként erre: 87. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 18:07

Töltött cukkini:Félbe vágjuk a cukkinit,meghámozzuk.

Kivájjuk a közepét,besózzuk vegetázzuk kicsit.Lerakjuk tepsibe,alá kevés olajat.

Csinálunk neki tölteléket.

Darált hús(vegáknak gombával,én úgy reszelem le a gombát)zsemle,tojás,ízesítheted ízlés szerint,de kell bele kb:bors,só,ételízesítő,fasírt vagy magyaros fűszerkeverék.

Beletöltöd a cukkinikba,megszórod sajttal,meghinted kevés oregánóval.

Megsütöd a sütőbe.

Szerintem nagyon fini.

95. moncsicsi83 (válaszként erre: 92. - Bf5264a5b9)
2010. dec. 1. 18:02

szarvashúst hol lehet venni? Én még nem nagyon láttam. Vagy nem figyeltem csak?

És mennyiben különbözik az íze mondjuk a marhától, vagy sertéstől?

94. fókamama (válaszként erre: 87. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 17:59
A halat megeszik?Mert nagyon finom tejszínes sajtos rakott halfilé receptem van.(Ma is azt teszteltem,biztosan jó e?:D
93. fókamama (válaszként erre: 78. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 17:58

De van egy számomra új receptem is,nagyon finom.

Az is tejszínes.Tejszínes húsgombóc leves.

A húsgombóc 25dkg darált hús,2 zsemle,kevés liszt,búzadara,fokhagyma,vörös hagyma,bors,só vegeta.

A zsemléket beáztatom(mint a fasírtnak)majd kinyomkodom,hozzáadom a darált húst,a sót a borsot vegetát.Belereszelem a kis fej vörös hagymát(nagyon kicsit)a 2 gerezd fokhagymát,hozzáadom a lisztet,a darát,és jól össze dolgozom.Hagyom kicsit állni,majd apró kb pici diónyi gombócokat formázok belőle(egy tálcára kirakom).

Póréhagymát felkarikázok,és kevés olajon megpirítom,felengedem vízzel,és bele teszem a zöldségeket(tetszés szerint),majd a gombócokat ha felforrt.Ízesítem sóval vegetával,zöldség és zeller zölddel.Én teszek bele sárgarépát,fehér répát,zellert,ezeket főzöm kb negyed órát,azután még karfiolt,cukkinit,és főzőm kb 50 percig összesen.Majd habarást készítek tejszínnel,kevés liszttel,és hozzáadom.Azzal ép csak össze rottyantom.

2010. dec. 1. 17:56
Szarvaspörihez én zsemlegombócot szoktam csinálni :)
2010. dec. 1. 17:56

Ez meg a hercegnőburgonya:


Hozzávalók:

1,5 kg főtt, áttört burgonya

10 dkg margarin

10 dkg (füstölt) reszelt sajt

3 tojás

só, vagy ételízesítő ízlés szerint


Elkészítés:

A megfőzött, áttört burgonyát tálba tesszük, és fedő nélkül néhány (5-10) percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a margarint, a tojások sárgáját, valamint a sajtot, továbbá ha szükséges ízesítjük, majd összekeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és az előző keverékhez vegyítjük.


A kész masszát habzsákba (vagy erősebb nylon zacskóba, melynek az egyik sarkán lyukat vágunk) töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk, mintha habcsókokat készítenénk.


Közepesen meleg sütőben kb. 30 percnyi sütést igényel.

2010. dec. 1. 17:55

Krokett recept (bevált és finom)


Hozzávalók:

60 dkg főtt áttört burgonya

20 dkg liszt

2 tojás

A panírozáshoz:

liszt

tojás

zsemlemorzsa

olaj


Elkészítés:

A burgonyába beletesszük a lisztet, a tojást, sót és alaposan összegyúrjuk.Kinyújtjuk, majd kb. 8 cm hosszú 2 cm széles rudakat formálunk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva forró zsíradékban kisütjük.

89. kisnejulcsi (válaszként erre: 87. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 17:50
Csinálj rakott dolgokat és a husit váltsd ki gombával ,ha megeszik tojással .PL: Rakott padlizsán , cukkini , tök.............
88. kisnejulcsi (válaszként erre: 77. - 07016ed7ac)
2010. dec. 1. 17:47
Zsóka nem szólt be , csak tanácsot adott ,tényleg ahány ház , annyi szokás , ezért is osztjuk meg egymással a " tudományunkat+ - én is szeretek mást-újat kipróbálni :))))
87. 0d717b184a (válaszként erre: 86. - Fókamama)
2010. dec. 1. 17:46

ilyenkor azért érzem, hogy van még mit tanulnom:)))))))

a gomba jó lesz a vegáknak

csak valami főétel reci kellene valami guszta és különleges amit a vegák megesznek:)

ezzel mindig bajba vagyok

lehet összeveszek velük csak ne kelljen főzni vega kaját

86. fókamama (válaszként erre: 78. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 17:44
Én tejszínes gombakrém levest kockázott lila hagymával,sajttal,pirított zsemlekockákkal.És persze lesz halászlé is,pontyból.
85. moncsicsi83 (válaszként erre: 80. - 07016ed7ac)
2010. dec. 1. 17:42
Tulajdonképpen a kinder, meg a kuglóf érdekelne
84. kisnejulcsi (válaszként erre: 81. - Fókamama)
2010. dec. 1. 17:42

Igem :) lehet változtatni .

Én az almás téstánál az alma alá teszem a durvára tört diót , amit száraz serpenyőben előtte lepirítok :)

83. 07016ed7ac (válaszként erre: 79. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 17:41

szaftos pörkölt..sült krumpli...nem értem,mi abban a tanács,hogy ez így neki nem tetszik...

Épp elég egy anyuka főztjén felnevelt férjecske,akinek semmi se jó,ne kezdjétek még ti is...

82. moncsicsi83 (válaszként erre: 63. - Evawitch)
2010. dec. 1. 17:41
Én kb egy órát szoktam sütni. Jól megszúrkálom mindkét oldalát, tepsi, sütő. Fél óra múlva kb megfordítom. Eleinte nekem is kidurrant :) De azóta alaposan megszúrkálom
81. fókamama (válaszként erre: 50. - Kisnejulcsi)
2010. dec. 1. 17:40
Én is ezt a receptet ismerem.Annyi,hogy újabban nem csak darált dió van benne,hanem a középső lapon durvára tört is.Nagyin finom lesz tőle.
80. 07016ed7ac (válaszként erre: 56. - Moncsicsi83)
2010. dec. 1. 17:39
bármelyik receptet szívesen megosztom,drága :)
79. 0d717b184a (válaszként erre: 77. - 07016ed7ac)
2010. dec. 1. 17:39
nem hiszem, hogy beszólogattak, csak egy tanács volt
2010. dec. 1. 17:38

levest milyen levest csináltok?

vagy halászlevet?

77. 07016ed7ac (válaszként erre: 74. - A14deb9047)
2010. dec. 1. 17:38

mi úgy csináljuk a krokettet,hogy főtt krumpli,liszt és egytrojás...zsemlemorzsához köze nincs,bár tudom,hogy van ahol ez így szokás---de ahány ház...tudod..

Akkor sem kéne beszólogatni,hogy kinek mi nem tetszik....

76. fókamama (válaszként erre: 68. - 2104cc91e8)
2010. dec. 1. 17:36
Vadhoz marhához illik a dödölle is,vagy nokedli.
75. fókamama (válaszként erre: 38. - 0d717b184a)
2010. dec. 1. 17:36

Nem árt letesztelni előtte,biztos ami biztos:))))

Hm,nagyon fini lehet.

74. a14deb9047 (válaszként erre: 72. - 07016ed7ac)
2010. dec. 1. 17:35
A krokett a gombóc/nudli tészta bepanírozva és úgy kisütve.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook