Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről! (beszélgetős fórum)
Én azt nem ismerem,de ha leírnád kipróbálnám.
De most,hogy mondod a túrót,régebben szoktam túrós töltelékkel is készíteni húsokat zöldségeket.
Meg a túróval töltött zsemle is nagyon finom,nem tudom ismered e.Ez desszert.
Mit szóltok a juhtúrós hagymás puliszkához?
tudom, hogy nem túl elegáns
de szerintem nem rossz
Persze,hogy lehet,de bármilyen tökféléből jó.
Meg vegáknak lehet töltött gomba fejeket is készíteni.Annak a töltelékébe meg lehet hús helyett pl tökfélét tenni,akár azt is zsemlés töltelékkel.Betölteni a megtisztított befűszerezett gomba fejekbe,és tepsibe tenni.Tetejére tejföl,sajt,megsütni.
Zöldség fasírtot is készíthetsz.Ha szeretik a szószokat,ezekhez jó a vadas alapszósza is krumpli pürével vagy rizzsel.
Van egy csomó féle saláta is amiket lehet nekik csinálni,és húsmentesek.Azok is jók a gombás vagy zöldséges fasírhoz.
ez jól hangzik
és ilyenkor lehet venni cukkinit
köszi
hú ez is nagyon jól hangzik
köszi, hogy megosztod a receptjeidet:)
nem:(
az első ilyen vacsinkon be is fürödtem:(
pisztrángot sütöttem ki nekik, nagyon finom volt és giuszta és akkor mondják, hogy nem esznek még halat se
Nekem is van egy jó krumplis köret receptem.
Megfőzzük az összevágott krumplit puhára,áttörjük.
Teszünk bele lisztet,tojást,sót,zúzott fokhagymát.
Gombócokat formálunk belőle,lerakjuk tepsibe,meglocsoljuk tejföllel sajttal,és megpirítjuk rajta.
De lehet ugyan ezeket a formázott gombócokat bő olajban is kisütni,vagy morzsába forgatva is szintén kisütni.
Töltött cukkini:Félbe vágjuk a cukkinit,meghámozzuk.
Kivájjuk a közepét,besózzuk vegetázzuk kicsit.Lerakjuk tepsibe,alá kevés olajat.
Csinálunk neki tölteléket.
Darált hús(vegáknak gombával,én úgy reszelem le a gombát)zsemle,tojás,ízesítheted ízlés szerint,de kell bele kb:bors,só,ételízesítő,fasírt vagy magyaros fűszerkeverék.
Beletöltöd a cukkinikba,megszórod sajttal,meghinted kevés oregánóval.
Megsütöd a sütőbe.
Szerintem nagyon fini.
szarvashúst hol lehet venni? Én még nem nagyon láttam. Vagy nem figyeltem csak?
És mennyiben különbözik az íze mondjuk a marhától, vagy sertéstől?
De van egy számomra új receptem is,nagyon finom.
Az is tejszínes.Tejszínes húsgombóc leves.
A húsgombóc 25dkg darált hús,2 zsemle,kevés liszt,búzadara,fokhagyma,vörös hagyma,bors,só vegeta.
A zsemléket beáztatom(mint a fasírtnak)majd kinyomkodom,hozzáadom a darált húst,a sót a borsot vegetát.Belereszelem a kis fej vörös hagymát(nagyon kicsit)a 2 gerezd fokhagymát,hozzáadom a lisztet,a darát,és jól össze dolgozom.Hagyom kicsit állni,majd apró kb pici diónyi gombócokat formázok belőle(egy tálcára kirakom).
Póréhagymát felkarikázok,és kevés olajon megpirítom,felengedem vízzel,és bele teszem a zöldségeket(tetszés szerint),majd a gombócokat ha felforrt.Ízesítem sóval vegetával,zöldség és zeller zölddel.Én teszek bele sárgarépát,fehér répát,zellert,ezeket főzöm kb negyed órát,azután még karfiolt,cukkinit,és főzőm kb 50 percig összesen.Majd habarást készítek tejszínnel,kevés liszttel,és hozzáadom.Azzal ép csak össze rottyantom.
Ez meg a hercegnőburgonya:
Hozzávalók:
1,5 kg főtt, áttört burgonya
10 dkg margarin
10 dkg (füstölt) reszelt sajt
3 tojás
só, vagy ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A megfőzött, áttört burgonyát tálba tesszük, és fedő nélkül néhány (5-10) percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a margarint, a tojások sárgáját, valamint a sajtot, továbbá ha szükséges ízesítjük, majd összekeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, és az előző keverékhez vegyítjük.
A kész masszát habzsákba (vagy erősebb nylon zacskóba, melynek az egyik sarkán lyukat vágunk) töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk, mintha habcsókokat készítenénk.
Közepesen meleg sütőben kb. 30 percnyi sütést igényel.
Krokett recept (bevált és finom)
Hozzávalók:
60 dkg főtt áttört burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
só
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A burgonyába beletesszük a lisztet, a tojást, sót és alaposan összegyúrjuk.Kinyújtjuk, majd kb. 8 cm hosszú 2 cm széles rudakat formálunk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva forró zsíradékban kisütjük.
ilyenkor azért érzem, hogy van még mit tanulnom:)))))))
a gomba jó lesz a vegáknak
csak valami főétel reci kellene valami guszta és különleges amit a vegák megesznek:)
ezzel mindig bajba vagyok
lehet összeveszek velük csak ne kelljen főzni vega kaját
Igem :) lehet változtatni .
Én az almás téstánál az alma alá teszem a durvára tört diót , amit száraz serpenyőben előtte lepirítok :)
szaftos pörkölt..sült krumpli...nem értem,mi abban a tanács,hogy ez így neki nem tetszik...
Épp elég egy anyuka főztjén felnevelt férjecske,akinek semmi se jó,ne kezdjétek még ti is...
levest milyen levest csináltok?
vagy halászlevet?
mi úgy csináljuk a krokettet,hogy főtt krumpli,liszt és egytrojás...zsemlemorzsához köze nincs,bár tudom,hogy van ahol ez így szokás---de ahány ház...tudod..
Akkor sem kéne beszólogatni,hogy kinek mi nem tetszik....
Nem árt letesztelni előtte,biztos ami biztos:))))
Hm,nagyon fini lehet.