Kéthónapos kisfiam még szopizik, mikor lehet mást is adni neki? (tudásbázis)
De ha ennyi idősen el kezded adagolni a másmilyen táplálékot, akkor kevesebbet fog szopizni, ergo kevesebb tejed lesz, vagyis előbb fogja abbahagyni a szopizást, ami véleményem szerint nem helyes. De most már abbahagyom, mert úgy érzem önmagam ismételem. Tedd azt, amit a szíved diktál!
szia!
én ugy vagyok vele:
szopjon minél tovább csak anyatejet!
ha lehet 6 hónapos koráig!
mert megvan benne minden vitamin és egyéb immun anyag ami a babának kell pláne egy 2 -3 hónaposnak aki most fedezi fel a világot!
nem kell sietni ráér még enni akármit
és ha már hozzátáplálás:
2 -3 hónapos gyerek szervezete még nincs felkészülve az idegen anyag emésztésére
igy csak a kukába dobod...
mert emésztetlen jön ki rajta
tehát egybe
nem mondom meg nyalathatod a kanalat vele egyéb..
hadd szokja de nem kell enni még neki semmit sem
ha fogy a tejcsi akkor tápszer!
de nem más
Arrol nincs szo, hogy nem akarom szoptatni
Értem, hogy érte teszed, de szerintem (ez az én véleményem)avval többet teszel érte ha szoptatod.
Avval pedig teljesen egyetértek, ha már hozzátáplálás akkor az házilag történjen.
Akkor végképp nem értelek. Ha már van gyereked biztos tudod, mikortól lehet hozzátáplálni.
Jól tetted! Én egy ilyen védőnőnek nem is akarnék a kedvence lenni!
Bocsi,de le kell írnom amit gondoltam hirtelen:Kukába az ilyen védőnővel!
Szerencsére az orvosunk és a védőnőink is mind szoptatás pártiak! Jól tetted, hogy nem hallgattál rá!
De így is sokáig szopikáltak.Erről jut eszembe:benneteket a védőnőtök nem akart rábeszélni inkább a tápszerre?Engem mind a két gyereknél elég erőszakosan rá akart beszélni,de én nem hallgattam rá,úgyhogy nem tartoztam a kedvencei közé.
bocs, láttam, kimaradt az m betű
Nekem a második lurkót lánynak ígérték, még a 4D u.h.-on is! 36 hetesen kiderült, hogy fiú....pedig addigra már rózsaszínben látta a világot!
Az én fiam is elhúzza a száját az üveges ételtől, rengeteg landolt a kukában, pedig az összes ízt és márkát kipróbáltuk. Csak az anya főztje......
A 18 hetes UH-n azt mondták nincs semmi a lábikója között, erre a párom: "De még kinőhet, ugye?:)" nem merem magam beleélni, de a köv. UH-n elhiszem:) megyek ebédelni, majd még jövök, sziasztok! :)
Megkóstoltam, ahogy a párom is:). Édeskés víz íze volt neki...A nagyobbiknak szerintem élénk emlékei vannak az ízéről és mintegy lelki táplálék volt neki nagyobb korában, így gondolom ezért értékeli többre a kakaónál:)
Köszönöm szépen!!:-))
neked kislány lesz vagy kisfiú??
Nem jelent nagyobb örömet, mert azt is érte teszem, amig alszik, belefér a "kavargatás is". És hozzáteszem,, hogy a lányom csak 3 hónapig szopott, mivel akkor nem volt tej, és 1 és féléves koráig annyit "kavargattam" neki, hogy üzletből semmit nem evett, mindent házilag készitettem, a gyümölcsös joghurttól kezdve a nassolni valokig, a főételekről nem is beszélve
Juuuj,éa ha kislánykád lesz!!!
:) inkább férfi kényeztetés magasfokon:) apunak a legjobb:)
Te is megkostoltad már, mert én annak idején igen, bár nem direkt (rossz pohárhoz nyúlatam), hát...nem cserélnék el vele egy jó kakaót, de mi több, egy rosszat sem...
Köszönöm! :) Megnéztem a fiaid képeit!! Annyira drágák, a kicsi teljesen levett a lábamról... sajna már elkeltem:( de lehet lányom lesz....:)
értem már.:-)
Akkor sok-sok örömet kívánok neked a babócádhoz!:-)
:) Ösztönös:) Meg van négy húgom, a legkisebb akkor született, amikor én már 12 éves voltam, az anyukám pedig szülésznő (nagggyon jó:) és egy angyal:) Tőle is sokat tanulok:)
Vanet! te nem most várod első babádat??:-))
Honnan tudsz akkor ennyit a szopizás élményéről?:-))
:) tudja a nagy is, h mi a jó:)
??? Bocs Ilko, előre mondom nem akarlak megbántani, de nekem ez fura, hogy nagyobb örömet jelent a konyhában kavargatni ( még akkor is ha a cél szentesíti az eszközt) mint ehelyett a kicsivel összebújni! A szoptatásnak lelki része is van, nemcsak testi.
Ha rendesen hízik, akkor biztosan eleget eszik. :-)
Én az első hónapban minden etetés előtt és után lemértem, hogy megfelelően eszik-e. Aztán mentünk az egy hónapos tanácsadásra, amikoris mondta a doktornő, hogy a gyerek "túlteljesítette" magát, mert rengeteget hízott. Így hát abbahagytam a hülye mérlegesét, és egy héten egyszer mérem csak le. :-)))
Nem sürgős, csak már várom, hogy keverjek-kavarjak neki, mert imádok külön késziteni neki, mivel már van egy 4 éves lányom tudom milyen örömökkel jár, na persze bosszuság is van benne, de ettől szép
További ajánlott fórumok:
- Az én vércsoportom B Rh pos. a kisfiamé is az, volt férjemé 0, és azt mondja, hogy nem lehet az övé a gyerek, mit tegyek?
- 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni?
- 15 hónapos fiam meg szopizik, a terhességi tesztem pozitív lett. Lehetséges ez?
- Szeretném elkezdeni a 90 napos diétát, de a kisfiam egy nap még 3x szopizik. Szerintetek elkezdjem?
- Kisfiam 13 hónapos, még szopizik, de már nem gyakran, hogy szoktathatnám rá a tehéntejre?
- Mitől lehet az, hogy 9 hónapos babám elkezdett bukni? Eddig szinte soha nem bukott. Még főleg szopizik.