Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Majd igyekszem mindent betartani!! Legalább elterelődik a gondolatom!
Csak a gyüminapokat éljem majd túl!!!!
Sziasztok! Túl a hatodik napon. Eddig jól megy. Holnap szénhidrát napom van. Fogalmam sincs, mit csináljak ebédre. Lehet, hogy pizzát, bár én azt extra sajttal szeretem. Gondoltam arra is, hogy készítek tortillát (liszt, víz, só) és megtöltöm finom friss salátával.
Szerintem ez lesz belőle. Ma egyébként paradicsomos krumplit ettem, vacsira meg dolmadest. (Rizzsel töltött szőlőlevél) Isteni volt. Tök véletlenül láttam meg a boltban a konzervek között. Itthon kicsit leöblítettem az olajtól, és isteni volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Gyorsan készen van - csak fel kell nyitni a konzervet. A család nem fogyózó tagjai meg kaphatnak mellé egy kis grillezett husit. Ripsz-ropsz meg is van az egzotikus vacsi a caládnak. :)
Le a kilókkal!
Jó éjt!
Sajnálom, hogy nem sikerült, de pozitívan kell a dolgok elébe nézni, s akkor a legváratlanabb pillanatban teljesülnek az álmok :)
Másrészt örülök, hogy egy tapasztalt 90 napossal bővült a diétázók listája :)
Ma keményítőnapom van, fűszeres-hagymás krumplit sütöttem, hozzá pedig uborkasaláta volt :) Nagyon fincsi lett!!! Ti mit ettetek ma?
Tisztára rámjött a hoppáré, mert állandóan új recepteket keresek, amiket be lehet illeszteni a 90 naposba! Ez a 22. napom, de szerintem max 1-2 kaját csináltam eddig kétszer, a többit még csak egyszer, mert mivel mind nagyon finom, ez arra késztet engem, hogy újabb recepteket próbáljak ki :)
Igen, köszi.
Bár a gombáról azt olvastam, hogy az igazábóél fehérje... Máshol meg azt, hogy semleges. Én a fehérjenapon eszem.
Főzelék-ügyben a magával való sűrítést ismerem. De a most idényfőzelékeknél nem tudom alkalmazni. Pl tök. :(
Szia!
Azokat a zöldségeket, amiket főzve eszünk csak keményítőnapon lehet, amiket nyersen is, azokat bármelyik napon, kivéve a gyümölcsnapot!
A cukkinis tésztát szerintem nem lehet, mert a cukkinit nem esszük nyersen, de lehet paradicsomos-gombás tésztát, vagy pizzát paradicsomos-hagymás-gombás feltéttel (nálam ez nagyon nyerő)...stb.
Én nem vagyok főzelékes, ezért még nem is csináltam, de úgy tudod sűríteni, hogy a megfőtt főzelékből kiveszel egy kicsit, azt összeturmixolod, majd visszaöntöd, így egy kicsit tudod sűríteni!
Remélem tudtam egy kicsit segíteni :)
Szóval már megint megkeveredtem zöldség ügyben.
Mikor ehetek zöldséget? Nem krumplit, babot, borsót, lencsét stb. Mert azt uyge csak keményítőnapon. Ez világos.
De a többit? Cukkinit? Tököt? Zöldpaprikát? Répát? Zellert? Káposztát?
Valahol azt olvastam, hogy zöldet csak keményítőnapon lehet enni. Ennek azonban ellentmond, hogy fehérjenapon a húshoz lehet enni salátát. Ez nem világos.
Máshol pedig azt írják, hogy nyers zöldséget nyersen bármikor ehetek - kivéve gyüminap. Főzve azonban csak keményítőnapon.
Most akkor ez hogyan van?
Mert pl szívesen ennék cukkinis tésztát... A cukkinit megfőzöm vegás vízben, összeturmixolom, fűszerezem és összekeverem a főtt tésztával. Ilyet lehet? Vagy ennék zöldséges pizzát is...
Arra is gondoltam, hoyg esetleg lehet-e enni tortillát salátával megtömve. Persze szénhidrát napon.
Úgy tűnik, nekem a szénhidrátnappal van gondom...:)
És még egy kérdés... A főzelékekt hogyan oldjátok meg? Pl a tökfőzeléket, a spenótot és a sóskát? Mert ugye ezeket tejföllel habarjuk vagy tejjel. De azt nem lehet keményítőnapon. A tököt mondjuk esetleg még kipórbálnám krumplival sűrítve, de a többire elképzelésem sincs... Főleg a spenót lenne jó. Az ízét is szeretem, meg egyéb hatásai sem elhanyagolhatóak. (Ha értitek...)
A nyers zöldség
Sziasztok!
Kicsit elmaradtam. Majd bepótolom délelőtt. Most csak annyit, hogy túl az első négy napon, és 3 kilóval "vékonyabban". :))
Holnaptól elkezdem megint a 90 naposat!!!!
Az egyik szemem sír, a másik meg nevet...
Sziasztok!
Ma husinapom van, megettem a huslevesből a főtthust. Nekem egy hónap után ujra megindult a fogyás, igaz hogy csak nagyon lassan, de azt nem lehet mondani hogy nagyon koplalok, ugyhogy a többi fogyókurához képest ezt sokáig be lehet tartani. Érdekes, hogy inkább centiben mutatkozik meg a hatás, mint kilóban. Nektek is igy van?
Sziasztok!
Ma mérckedtem, s bár a súlyom dekára annyi, mint 4 napja, tudom, hogy fogytam, mert érzem magamon, csak most épp kilókban nem mutatkozik, van ilyen :) Ma nagyon finomat csináltam: Tejszínes-gombás csirke vegyes salátával :)
Mindenkinek szép napot!
Jó utat igynogy :)
Nem ismerem azt a fajta rizst! Én le vagyok törve mint a bili füle, hogy visszaszedtem 1 kilót :( Jó az igaz, hogy husinapon én mindig hízok, ez ellen nem tudok tenni, :( Meghát megjöttek a menetrendszerinti napok! Szóval azért az az 1 kiló nem olyan vészes :) Gyüminap utánra leadom.
Na megyünk, mert nemsokára indulunk, de még főzök valamit páromnak, mert bizony ő jön haza vissza, nem lesz velünk.
MIndenkinek kitartást és szép napot!
Igynogy
Nagyon nehez eltalani, hogy mennyi a megengedett mennyiseg! Ma olyan helyen voltunk ahol megmertem magam! De tobbet nem csinalok ilyet! (nem mutatott tobbet a merleg, de kevesebbet sem) de en azert egesz nap agyalok, hogy mit csinaltam rosszul, mert azert kicsit kevesebbet mutahatott volna! Szoval csak gyumi nap utan merem meg magam, es csak az en megszokott helyemen (ahol eoszor is mertem)!
Ma rizst eszem, es hozza 1 fott kukrocat! (a rizst is nagyon finomra csinaltam, sok hagymaval es reszeltem bele sargarepat is, jazmin rizs, ismeritek?)Sokkal finomabb mint a sima! Sajnos otthon eleg darga! (de itt nagyon olcso)
Szep vasarnapot! Es ha vkit Krisztinanak hivnak akkor sok boldog nevnepot! (az en Kistesokamat igy hivjak)
Benézek :) ezt megígérem! Aztán senki ne bűnözzön mert irgum-burgum lesz :) (persze ezt leginkább magamnak mondom :))) Jó éjszakát, mert ma már biztos, hogy nem tudok jönni :(
Én ma bűnöztem, persze nem félre, csak nagyon sokat ettem, többet mint a megengedett mennyiség :( Hát ezzel biztos nem csökkenni fogok hanem nőni :(
Köszi! Remélem lesz! A cézársalit én is imádom :)
Lassan útra kész leszek, bár van egy-két dolog ami még szárad :( Elég borongós idő van, reménykedem, hogy holnap ilyen lesz, nem fogok megsülni :)
Sziasztok, Lanyok!
Kepzeljetek! Penteken megjott a Ferjem (4 hetig volt tavol) es O is eszrevette, hogy fogytam! Kicsit vicces, mert O minidg kerdezi, hogy nem zavar-e, ha O eszik!> Olyan kedves, de en mindig megnyugtatom, hogy O csak egyen rendesen!
Jo utat Igynogy, kapcsolodj ki es pihenj sokat!
Holnap nekem kemenyito napom lesz, es rizst eszem majd zoldsegekkel! De ma nagyon jo volt, Cezar salatat csinaltam, valami szuper lett!
Mindenkinek kirtartast!
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.