Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban fórum

Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯
4205. Shephard
2007. aug. 9. 19:13
Ma szénhidrát napom volt, fincsi Paradicsomos-sajtos csirkét ettem salátával, holnap pedig keményítőnap lévén Chilis bab lesz salátával :) Nem is értem, hogy korábban miért nem csináltam chilis babot, mikor tök finom, főleg, hogy én nagyon szeretem a kukoricát, a babot és a csípős kajákat :)
4204. sziszi79 (válaszként erre: 4203. - Loni)
2007. aug. 9. 18:35
Köszönöm!!!
4203. Loni (válaszként erre: 4202. - Sziszi79)
2007. aug. 9. 18:26
Vigyázz magadra!
4202. sziszi79
2007. aug. 9. 18:20

Sziasztok!Több mint egy hónappal a 90napos után itt vagyok és hurrá hurrá 1-2kg mozog csak le fel:)

Viszont most jöttem ki a kórházból mert vesegörcsöm volt és a legrosszabb hogy állitólag a sok fogyás is rátett mert a vesém az őt körülvevő zsirszövet megszünése miatt 2 ujjnyit lesüllyedt és megtört a vezetékem és ez okozza a görcsöket:((

Nem kivánom senkinek.De ősszel akkor is újra folytatom a 90 napost,szerintem ez a legjobb diéta.Kitartás mindenkinek.Hétvégén akkor is elmegyek nyaralni bár csak tegnap engedtek ki.Puszi mindenkinek:)))

4201. Loni
2007. aug. 9. 18:13
Sziasztok! Holnap keményítő nap! És lecsót fogok enni. Nyami :)
4200. northwill (válaszként erre: 4199. - 91d4989ab9)
2007. aug. 9. 18:11
OK, köszönöm! :(((
4199. 91d4989ab9 (válaszként erre: 4198. - Northwill)
2007. aug. 9. 17:50
Szia, a vacsihoz nincs kenyér, ez tuti:(((((
4198. northwill
2007. aug. 9. 17:48

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a fehérje ill. keményítő napon az ebédhez engedélyezett egy szelet kenyér a vacsoránál is érvényes? Tehát ebédhez is egy szelet, meg vacsihoz is egy? Vagy csak az ebédhez?

4197. kavicska
2007. aug. 9. 13:55
Sziasztok! Nekem ma kemenyito napom volt, rizst ettem! En is a tojassal keszult tesztat esze, azt gondolom, amennyi egy ebed es egy vacsora adagban van az nem lehet baj!
4196. Shephard (válaszként erre: 4195. - Loni)
2007. aug. 9. 12:12
Szerintem igen, mert hát a szénhidrát nap a tésztáé, a halászlé leve pedig belefér, szerintem :)
4195. Loni
2007. aug. 9. 10:32

Lenne egy kérdésem. Szombaton szénhidtrátnapon lesz. (Már megint...)

Megyünk a telkere anyuék bulijára. A menü: bográcsos halászlé. Vajon, ehetek-e én főtt tésztát csak halászleves levével? Tehát semmi halhús hozzá.

4194. Loni (válaszként erre: 4193. - Shephard)
2007. aug. 9. 06:36

Igen, én is erre jutottam. Mármint, hogy szinte lehetetlen tojás/vaj/tej nélkül sütni. Leesett az állam, mert taláéltam a 90 naposhoz egy halom palacsintareceptet pl.

Én meg feltúrtam mindent durumtésztáért, mert abban nincs tojás. Meg olyan pitakenyérért, amiben szintén nincs tojás.

4193. Shephard (válaszként erre: 4189. - Loni)
2007. aug. 8. 21:40

Nem kerülöm ki, mert bármit is sütök kell bele kb 3-5 tojás, 15-30 dkg vaj, kevés tej...stb, csak éppen nem én eszem meg egyedül! Vagyis amit megeszek mennyiséget, abban még 1 egész tojás sincsen!

Meg aztán a régi 90 naposban a szénhidrát napon a vacsora torta, amit nem hinném, hogy ezek nélkül el lehetne készíteni :)

4192. kiki32 (válaszként erre: 4191. - Loni)
2007. aug. 8. 18:09
Igen! Szegény Hoxa meg rendületlenül töröl! :)
4191. Loni (válaszként erre: 4190. - Kiki32)
2007. aug. 8. 14:06

Igen!!!!!

Reméltem, hogy netközelben vagy, és látod! :))))))

Bár emberünk nem lehet egy nagy észlény, hogy egy magát nőcis portálként meghatározó oladlon próbálkozik. Azért díjazni kell a kitartását.

:))

4190. kiki32 (válaszként erre: 4189. - Loni)
2007. aug. 8. 14:00
Erre írtál reggel is???
4189. Loni (válaszként erre: 4188. - Shephard)
2007. aug. 8. 13:53
És hogyan csinálod? Hogyan kerülöd ki a tojást vagy a vajat/margarint/tejet?
4188. Shephard
2007. aug. 8. 13:47
Én minden szénhidrát napon sütök sütit és eszek is belőle rendesen :) Eddig nem csináltam gyümölcsös sütit, de jövő hétre tervbe van véve, akkor már 1 hónapos leszek a 90 naposban :) Pedig még csak most kezdtem :)
4187. Shephard (válaszként erre: 4181. - Kiki32)
2007. aug. 8. 13:45
Bocsi, bár már korábban is tettem róla említést, de akkor te még nem csináltad :)
4186. Loni (válaszként erre: 4185. - Kiki32)
2007. aug. 8. 13:14
Hát... én úgy értelmeztem a fogyikúrát. Meg ugye azt is írja, hogy délután már csak gyüminapon egyél gyümit. De lehet, hogy én értek valamit félre. Mindenesetre abban maradtam magammal, hogy majd az első hónap után meglátom a tapasztalatokat. Ha jól megy a kúra, akkor majd néha megengedek egy kis ilyen jellegű kilengést. :)
4185. kiki32 (válaszként erre: 4183. - Loni)
2007. aug. 8. 12:50
Meggy meg ilyenek kizárva a sütiből?
4184. Loni
2007. aug. 8. 12:49
Arra viszont rádöbbentem, hogy fehérjenapon is lehet édességet enni, ha valaki nagyon akar. Méghozzá madártejet. Csak nem cukorral, nem édesítővel.
4183. Loni (válaszként erre: 4182. - Andreamano)
2007. aug. 8. 12:48

Én nem merek sütit sütni szénhidrát napon...

Egyrészt ugye a cukor. Másrészt a tojás, a vaj vagy margarin, harmadrészt meg a töltelék. Legfeljebb valami lekvár rakható bele, de más nemnagyon.

2007. aug. 8. 12:35

Nagyon köszönjük a recepteket,hát tudjátok én is a szénhidrátnappal vagyok meglőve,mert imádom a sütiket,és ha sütök egy tepsivel akkor a felét biztos én eszem meg,egész nap rájárok,és izgatja a fantáziámat,ha még van belőle!Azért van Nekem gondom a mennyiségekkel!

Arról is írhatnátok nálatok különböző napokon mennyi az egy adag reggelire,és vacsorára egyaránt!

4181. kiki32 (válaszként erre: 4179. - Shephard)
2007. aug. 8. 12:28

És ezt csak most mondod??? :P

Reggel óta a recepteket olvasom, már a fejem is belefájdult :)))

4180. Loni (válaszként erre: 4179. - Shephard)
2007. aug. 8. 11:50

Átfutottam. Tényleg nagyon jó kis gyűjtemény van fent. :) Köszi.

Sajnos, az én párom igen válogatós. Csak a hagyományos ízek és elkészítési módok. :)

4179. Shephard
2007. aug. 8. 11:41
Nekem ez az oldal vált be, már ami a recepteket illeti: www.90naposdieta.uw.hu Bármi amit eddig innen főztem, sütöttem, nagyon , de nagyon finom lett :) És a család is simán eheti, mert egyáltalán nem tűnnek diétásnak :)
4178. Loni
2007. aug. 8. 11:37

Szénhidrát napra

Na, ezzel gondban vagyok....

Grízes tészta, diós tészta, mákos tészta

A család megkapja hozzá újra az előző napról maradt bablevest. :)

Kínai menü

ha nincs időd/kedved stb főzni, akár be is ugorhatsz egy kínai gyorsbüfébe. A családnak, amit szeret. Magadnak pedig válassz pirított tésztát csípős káposzta salátával.

Tortilla

Ma már boltokban is lehet kapni tortilla-lapokat. Igaz, méregdrága. De akár otthon is előállítható. Viszonylag egyszerű. (A receptet majd megkeresem.) A családnak szánt tekercsekbe tehetsz grillezet csirkemell-csíkokat, panírozott csikrefalatkákat. Ami a mi tányérunkra kerül majd, abba csak valami finom zöldsalátát egy kevés fűszeres-fokhagymás öntettel.

Pizza

5 dkg élesztő (por), 50 dkg liszt, 0,5 dl étolaj, 2,5 dl langyos víz, pici só, pici cukor

A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd miután elkevertem, hozzáadom az olajat és a lisztet is. Ízlés szerint mehet bele só, cukor. Összegyúrom, majd azonnal belenyújtom a tepsibe. Néhány perces elősütés után jöhetnek a rávalók. Illetve nekünk csak a paradicsompüré vagy a pizzakrém.

Ha már sütés előtt megkenjük/megszórjuk pizzakrémmel avgy kakóval vagy dióval, és feltekrjük, majd felszeleteljük, akkor kis ízes csigáink lesznek. A gyerekek megkaphatják akár másnap az iskolába tízórainak is. Az övékre kerülhet sajt is (mármint a pizzásra).

4177. Loni
2007. aug. 8. 11:30

Keményítőnapra

Az előbbiből kimaradt pl a bableves. Jó sok zöldséggel. Talán a legegyszerűbb, ha az ember füstölt csülökkel készíti. Az szépen egyben marad, és amikor tálalod, akkor szeletesz mellé a családnak belőle. Mi meg a zöldséget esszük meg belőle. Szigorúan telföl nélkül...:)

4176. Loni
2007. aug. 8. 11:25

Keményítőnapra

Paprikás krumpli

Hangosan felnevettem, amikor ez eszembe jutott. Annyira pofonegyszerű. A családnak jár hozzá pl virsli vagy kolbász - ki mivel szokta. Nekünk meg pl kovi ubi. Szerintem ez nagyjából minden család asztalán előfordul kisebb-nagyobb rendszereséggel.

Töltött paprika

A jó öreg töltött paprika, aminek most szezonja is van. Szerintem mindenki ismeri a receptjét.

Fél kiló daráthúst fűszerezünk sóval, borssal,(én pl római köménnyel is), fokhagymával, vöröshagymával, beleütünk egy tojást és beleborítunk egy csésze párolt rizst. (Érdemes több rizst főzni, mert mi majd azt esszük. Jól összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük. Egy edénybe tesszük a töltikéket, felöntjük vízzel, teszünk bele zellert (én imádom), és szép lassú tűzön megfőzzük. Amikor kész, beleöntjük a paradicsompürét. És nem rántással sűrítjük, hanem burgonyapehellyel vagy keményítővel. A szószt, ha kell még fűszerezzük. A családnak természetesen jár szósz is és gombóc is. Nekünk csak szósz akár rizzsel, akár főtt krumplival.

Paradicsomos káposzta

Szintén szezonja van, és én imádom. A legyalult káposztát fűszeres vízben megfőzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot, és most is keményítővel vagy krumplipehellyel sűrítünk. A családnak jár mellé főtt tojás vagy pl a fehérjanapról megmaradt egyben sült fasírt. Nekünk meg semmi, max., ha valaki nagyon kívánja, egy szelet rozskenyér.

Görög menü II.

A boltokban vagy nagyobb salátabárokban ma már lehet kimérve is kapni dolmadest, azaz rizszel töltött szőlőlevelet. (Én nem tudom megcsinálni, de aki vállalkozó szellemű, biztosan talál hozzá receptet.) Ezt akár hidegen, akár melegen is lehet fogyasztani. Mellé egy adag ál-görög saláta. Azért ál, mert ma nincs hozzá sajt, max. a családnak. Ők persze kaphatnak hozzá még egy szelet görög fűszerrel fűszerezett, grillezett csirkemellett.

Ál-vadas

Fehérjanapra főzünk pl húslevest. Amiből mi fehérjenapon megesszük a húst és a levest. A finom, vajpuha zöldségeket keményítőnapon összeturmixoljuk, ízesítjuk sóval, borssal, nyers hagymával, mustárral. És ezt megesszük főtt krumplival. A család pedig megkapja a húslevesből a maradék húst, akár kicsit átsütve és persze spagetti tésztát.

Kelkáposztafőzelék

1 kis fej (40-50 dkg) kelkáposzta, 4-5 db krumpli, 5 gerezd fokhagyma, köménymag, só, bors

Pici olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Amikor már jó erős illata van, de még nem piros, hozzákeverünk kb. 2-3 kávéskanáli egész köménymagot, együtt pirítjuk tovább. Hozzáadjuk az apróra vágott kelkáposztát, majd a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük annyi vízzel, fűszerezzük, majd puhára főzzük. Kb. fél óra kell neki. Közben néhány krupmli darabot szétnyomkodunk vagy turmixolunk, hogy sűrű legyen a lé. Használható hozzá krumplipehely is sűrítésre. (A legjobb, amit bioboltban lehet kapni, mert abban viszonylag kevés a hozzáadott anyag.)Egy szelet kenyér fogyasztható hozzá.

A családnak meg persze valami feltét, pl az egyben sült fasírt.

Lecsó, lecsó és lecsó minden mennyiségben. Ennek is szezonja van. Sőt, ha van rá lehetőség, le is lehet fagyasztani.

Lehet készíteni rizzsel is.

Ratatouille, avagy francia lecsó

1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg padlizsán, 20 dkg paradicsom, 20 dkg színes paprika, 20 dkg cukkini, 10 dkg gomba (aki fehérjeként fogyasztja a gombát, hagyja ki), 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 1 teáskanál finomra vágott bazsalikom, 1 dl paradicsom-ivólé

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A padlizsánt felaprítjuk 1x1 cm-es kockákra, megsózzuk, és letakarva 15 percig állni hagyjuk. A paradicsomok tetejét kicsit bevágjuk, lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és lehúzzuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magját, és a húsát 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A paprikákat, a cukkinit, a gombát, a hagymát szintén megtisztítjuk, felkockázzuk (külön-külön). Az olaj felét serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánt, megpirítjuk, majd kiszedjük. A serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat, amikor forró, rátesszük a hagymát. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat, a cukkinit, a gombát, és 3-4 percig összepirítjuk. Rátesszük a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot, sót, borsot adunk hozzá, beleöntjük a sült padlizsánt, a paradicsomlevet, és letakarva 10 percig pároljuk. A paradicsomot is rászórjuk, 2-3 percig összeforraljuk, ha kell, ízesítjük még, és tálaljuk.

A család megeszi

❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook